Şimdi Ara

Nvme SSD çok yavaş taşıma yapıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba. 1TB Samsung 980 Pro ve 1 TB Samsung 980 SSD'lere sahibim. MSI B550 Gamıng Plus anakarta sahibim. 980 PRO PCIE 4.0'da 980 ise PCIE 3.0 slotunda takılı. İkisinde de aynı sorunu yaşıyorum. Dosyaları taşırken, rardan cıkarırken çok düşük hızlar görüyorum şu zamana kadar maximum 100mb gördüm. Genelde hep 30-80mb arası aktarım hızı görüyorum. CrystalDiskMark ile sonuçlar düzgün çıkıyor diye tahmin ediyorum çok anlamasamda maximum hızına ulaşıyor testlerde. Test sonuçlarını atıyorum yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.


    Samsung 980 PRO:


    Nvme SSD çok yavaş taşıma yapıyor


    Samsung 980:


    Nvme SSD çok yavaş taşıma yapıyor







  • Çok sayıda küçük dosya taşıyorsanız normaldir. Gerçek zamanlı virüs taramayı ve Windows dosya sıkıştırmasını kapatmak faydalı olabilir. Ben dosyaları olduğu yerde 7zip ile sıkıştırma olmadan (store) arşivleyip taşıyorum. Mesela Unity projelerinde milyon tane dosya oluyor. Eğer sık sık yer değişikliği yaptığım bir proje ise bir sanal diskte tutuyorum. Büyük tek bir dosyayı taşımak çok daha hızlı oluyor. (.VHDX uzantılı)

  • Maalesef Samsungda yıllardır bu sorunla ilgili bir gelişme olmadı.


    Testi basit dosya kopyalama ekranında yapınız, oradan alacağız ekran görüntüsü muhtemelen NNNN harfine benzer inişli çıkışlı kopyalama hızları olacak. Bu ekran görüntüsünü servise gönderdiğiniz takdirde Ssd iade işlemini kolaylıkla yapabilirsiniz.

    Eğer anlamadığınız bir nokta olursa resim ile tarif ederim, bu sorundan ötürü iki ssd iade etmek durumunda kaldım. Samsung yerine Western digital ssd'leri tavsiye ederim, Samsung gitsin telefon üretsin.

  • zn_volkan Z kullanıcısına yanıt

    Anlayamadım hocam. Siz bu sorunun bir arıza olduğunu mu söylüyorsunuz? Aslında bir çok konuda bu sorunun üstte arkadaşın da bahsettiği gibi çoklu dosya aktarımından kaynaklandığı söyleniyor fakat bu kadar yavaş olması çok tuhaf geliyor bana. "Testi basit dosya kopyalama ekranında yapınız" dediğiniz kısmı bulamadım malesef.

  • Queloon kullanıcısına yanıt

    Size eve geçince bir resim atacağım inşallah, parçalı küçük dosyalarda bu olabilir evet, bahsettiğim sorunla ilgili resim dosyasını bulabilirsem atarım, büyük dosyalar hızlıca yavaşlamadan kopyalanıyor mu acaba?


    Bir diğer önemli etken "Windows defender" ile alakalı, virüs ve tehdit güvenliğini/ayarlar, 3 tanesini de kapatıp kopyalama yapmayı dener misiniz, zira antivirüsler her belgeyi dosyayı işlem esnasında taradığı için sistemi olabildiğince yavaşlatıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zn_volkan -- 14 Şubat 2023; 19:12:17 >
  • Nvme SSD çok yavaş taşıma yapıyor

    Bu ekranda şuan 5400 rpm Hdd'den 1700-900 mb/s ssd'ye kopyalama yaptım, 9.5 gb klasör sadece 1 dakika 20 saniye sürdü. Karşılaştırma yapmak amacıyla deneyebilirsiniz. Klasör içerisinde pdf ve küçük belgeler var.


    Benim ısrarla üzerinde durmak istediğim konu Windows defender belası, bunu kapatıp denemenizi öneririm.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zn_volkan -- 15 Şubat 2023; 22:39:27 >




  • zn_volkan Z kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim. Akşam müsait olduğumda deneyeceğim.

  • Merhaba bir gelişme var mı?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.