Şimdi Ara

NVMe ve SSHD yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • abilerim ablalarım bu görmüş olduğunuz antika adam 41 yaşında olup 95 mi 96 mi dan beri 586 pc kullanmaktadır öncesini saymıyorum ama bu nvme denen icat karşısında fransız kaldım.nedir takıyoruz yıkıyoruz çıkıyoruz mu yoksa biosta ayarı ve takarken yukarıdan çapraz tutup aşağı mı indiriyoruz yoksa dik Allah ne verdiyse ittiriyor muyuz?dün akşam şunu aldım asus x470 prime pro anakartıma.önden bilgi alalım beklerken.

    samsung evo 970 250gb

    578 mi 6 taksit aldım ama bitmiş aldığım yerde buradan göstereyim.
    https://www.hepsiburada.com/samsung-970-evo-nvme-250gb-3400mb-1500mb-s-m-2-ssd-mz-v7e250bw-pm-HB00000BNF2N

    özellikle sorduğum nasıl takacaz ve ayarı ama nvme hakkında her türlü yorum alırım.yaşlı kurda yeni numaralar öğretin bakalım.

    yav iki başlık açmayayım yukarıdaki icadın yanında bunu da aldım.geçen sene kardeşim 1tb olanını almıştı çok iyi falan demişti ona güvenerek aldım.SSHD hakkında da her türlü yorum alırım ve ileride bu başlıkta ikisinin de inceleme test gibi şeylerini yapabilirim.970 de bu sitedendi bildiğim bir site en son işlemciyi de buradan aldım ama 970 bitmiş pazar 22'de sonuncuyu almışım işte deli mi yok?
    https://www.teknolojipazar.com/seagate-35-firecuda-2tb-8gb-ssd-7200-rpm-64mb-sata3-hybrid-pc-hdd-st2000dx002



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 9 Temmuz 2018; 9:21:26 >







  • Anakartınızda iki adet M.2 slotu var. Siz M.2 SSD'yi Pci-ex 16x slotunun üstünde "M.2 Heatsink" yazılı bloğun altında bulunan slota takmalısınız. Soğutucu bloğun bulunması SDD'nin serinlemesinde yardımcı olacaktır. Fiziki kurulum aşamaları kullanma kılavuzunun 42 (2-10) - 43 (2-11) sayfalarında resimli olarak anlatılmış.

    Bios'tan Sata ayarını "AHCI" moduna çekmeniz sf62 (3-14), Boot seçeneğini "UEFI" sf66 (3-18) moduna alıp ve SSD'yi alırsanız. Güncel nesile uyum sağlamış olursunuz. SSHD için normal sata HDD gibi sata kablolarını bağlamanız yeterli olacaktır. Bildiğim kadarıyla içindeki SSD birimi disk kendi içinde kullanım tarzınıza göre yönetiyor.

    Anakart kullanım kılavuzu.http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/SocketAM4/PRIME_X470-PRO/E13883_PRIME__X470-PRO_UM_WEB.pdf

    Kingston ve Samsung marka bilgisayar bileşenleri alırkenhttps://bilendenal.com sitesine de bakmanızı tavsiye ederim. Kimi zaman uygun fiyat denk gelebiliyor. Müşteri iletişimi konusunda da iyiler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -BUR@K- -- 10 Temmuz 2018; 10:59:1 >




  • -BUR@K- kullanıcısına yanıt
    ilgin için teşekkür ederim not alayım bunları.ürünler gelmiş resim atmayı düşünüyorum akşam.araştırmadan aldım bilendenal'ı duymuştum halbuki ama bir de şuraya bakayım demedim burası çıktı ben de biliyorum burayı diye aldım.
  • Nasıl takılacağını diğer dostumuz yazmış, gayet basıt aslında 3 dakikalık bir iş. Soğutucu vidasını sök, soğutucu heatsink altındaki termal pedin üstündeki bandı kaldırın, m2'yi yuvaya takın tam oturduğuna emin olun ardından m2 yi sabit tutan vidayı sıkın, soğutucu heatsinki m2 üstüne takın vidalayın bitti.

    SSHD disklerde standart plaklı disk ve dinamik cache için ufak alanlı bir ssd bölümü bulunur. Disk yapılan işlemlere göre bazı verileri ssd üzerinden okur yazar, elbette mucize farklar beklememek gerek standart bir sata 3 diske göre biraz daha iyi performans alınır, bazı yazma-okuma işlemlerinde veriye erişim süresi kısalır, okuma yazma hızı artabilir. Tam anlamıyla bir ssd performansı almak mümkün değildir, bahsettiğim gibi o ufak ssd alanı sadece tampon konumdadır ve cache işlevini yerine getirir. Diskin kendi firmware taraflı 64 mb cache yapısından ayrı bir yapıdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 10 Temmuz 2018; 17:43:9 >
  • donanımcı123 kullanıcısına yanıt
    sshd geçen sene kardeşim benim aldığımın 1tb olanını aldığında incelemiştik baya hani çok beklentim de yok ama büyük kapasite ama 5400 olmayan disk istedim 5400 2tb var zaten.ben hala m2'yi nasıl takacaz anlamadım ama bu tip şeyler genelde yuvaya m2'yi çapraz tutup ittir aşağı indir gibi takılır öyle bodoslama dimdik takılmaz ama deneyerek de anlarım herhalde bir kaç dakikada.notebook için disk kutusu var paralel takacam diye uğraşıyorum olmuyor sonra çözdüm ilmini.kasamın üstünde 2.5 hdd dock var onu direkt ittiriyordun da ben bu m2'yi anakarta paralel takacağımızı sanmıyorum illa ki arkası yukarıda başlayıp aşağı doğru oturtacaz.

    pek oyun kurmam aynı anda.steam origin 2tb sshd'ye sallasam 180 intele de bir iki oyun kursam nvme'ye bile vampyr gibi illet yükleme süresi olan 14 15gb'lik şeyleri kurabilirim.ben inteli 2013'ten beri sadece windows 7 ve 10 kurdum programlarla beraber gerisi bomboş durdu 3tb mi ne yazdırmışım hatta 2011'de aldığım ocz vertex2 60gb hala çalışıyor misafirler kullansın diye hala tuttuğum külüstür makinede.




  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.