Şimdi Ara

NYKO XBOX 360 INTERCOOLER FAN

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar bu fan nasıldır tavsiye edermisiniz.

    http://www.gittigidiyor.com/main/urun.php?id=3847451



  • bende merak ediyorum bu sorunun cevabını
  • nyko ii seçim değil problem yaratıyor.pelican fan stand öneriyorum. biraz araştırın problemli olduğunu göreceksiniz.
  • Eğer fanın fişinin aşağı eğilmesini altına pil ile destek yaparak engellerseniz benim gibi 10 aydan daha uzun süre kullanabilirsiniz.
    Yalnız temizlik yaparken ortadaki fanını yalama yaptım. Yine de hala çalışıyor. Soğutması piyasadaki tüm harici fanlardan iyi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.A.N.G.A.K.A -- 22 Şubat 2007; 10:57:37 >
  • Burada yazana göre ikisininde farklı farklı avantajları var. Fakat büyük bir fark görünmüyor..
    http://console.hardocp.com/article.html?art=MTA5MiwyLCxoY29uc29sZQ==
  • gücünü adaptör girişinden alan soğutucular kullanmayın. konsolunuzda problem çıkma ihtimali var.. araştırın biraz nette göreceksiniz. illa soğutcu istiyorsanız gücünü usb den yada farklı bi adaptörden alanları tercih edin..
  • soğutucu olayı iyi değil arkadaşlar. gpu'nun belli bir sıcaklıkta çalışması gerekiyor. arkadaki fan yeterli arkadaşlar konsola. ısınma sorunu olsa bütün konsollar ölürdü unutmayıın. ayrıca bu ürün konsolu bozuyor adaptör girişinden gücvünü aldığı için. kesinlikle almayın.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: M@triXbox

    soğutucu olayı iyi değil arkadaşlar. gpu'nun belli bir sıcaklıkta çalışması gerekiyor. arkadaki fan yeterli arkadaşlar konsola. ısınma sorunu olsa bütün konsollar ölürdü unutmayıın. ayrıca bu ürün konsolu bozuyor adaptör girişinden gücvünü aldığı için. kesinlikle almayın.


    Bunlar havalandırarak, soğuttuğu için Gpu' ya söylediğin gibi bir etki yapmaz. Intercooler mainboard üzerinde veya Cpu üzerinde sıcaklığı azaltıyor ama çok büyük azalmalar değil bunlar. Tek başına intercooler aldım 3 kırmızı olmadı diye bir şey söz konusu olamaz. Olacağı yoktur olmamıştır. Ayrıca güc olayı direk arkadan aldığı için 360' ı bozabiliyor.

    Pelican İntercooler kadar etkili bir sistem değil. Mainboard üzerinde etki yaratıyor, genel sıcaklığı düşüyor ama Gpu' nun sıcaklığına öyle çok bir etki edemez. Ayrıca pelican' ı taktığınız zaman makine dik durmak zorunda kalıyor. Buda bir bakıma Pelicanın yaptığı etkiyi biraz azaltıyor. Pelican çok basit bir sistem zaten. Evde aynısını yaparsınız, üstelikte makineniz yatay durumda kalmaya devam eder.

    Bu arada Xbox 360' ın usb' sine bağlamakta 100 de 100 sağlıklı bir yöntem değil. Çünkü sürekli hesaba katılmamış bir voltaj çekiminin zararlı olabileceğini söyleyenler var forumlarda.
    Ben Pelican' ın taklıldığı yüzeye kendi fanlarımı taktım, gücüde pc' nin usb' sinden aldım. Çok Çok bir fark yaratmıyor ama az da olsa iyi oluyor, bir etki sonuçta.




  • arkadaslar benim arkadas aldı bu urunden .evet bilan arkadasın dedigi gibi gpu ya pek fazla etki yapmıyor.zaten en cok ısınan yerde orası.diger bolgelere cpu ya mainanın genel ısınmasına yardımcı oluyor.3-4 derece farklılık gosterebiliyor.ayrıca nyko nun girişi arkadan aldıgı için konsola zarar veriyor.usb den alan sogutucularda eksta guc harcıyor.en iyisi kullanmamak .ama illaki kullanacaksanız nyko iyi bir urun kotu sayılmaz.
  • arkadaslar şimdi izmir de oturan bir arkadasla msn den konustuk uzun zamandır gorusemiyordum.bu arkadas ın konsolu 3 kırmızı ısık gormus bir konsol ama.sonradan kendi kendine duzelmiş.sonra yine olmus tekrar duzelmiş.

    en sonunda bu nyko intercooler fan dan almıs.bu fanı kullandıgından beri konsolunda 3 kırmızı ısık hayal olmus.yani etkisi olmuyor degil bu fanın..

    tabikide yan etkileri vardır.ama yinede arkadas fydası olmus.ne mutlu.
  • Arkadaslar,
    Yaptığım araştırmalar sonucunda bu ürün hakkında genelde olumlu bilgiler buldum. Bir kaç derecelik ısı düşüşü xbox'ı rahatlatmaya yetiyor. Çok oyun oynamıyorum xbox'ı az kullanıyorum diyorsanız bu ürüne pek gerek yok. Ama xbox'ı aktif kullanıyorsanız o zaman mutlaka alınması gereken bir ürün. Özellikle havalar ısınınca daha da önemli olacak.
  • evet haklısın Excaliburtr arkadasım.cok oyun oynayanların bu urunu muhakkak alması gerekiyor.evet 3-4derecelik ısı xbox 360 a yetiyor.


    ancak forumda bu urunun pek ii olmadıgını ve asıl ısınan yerin gpu oldugunu ve bu urunun buraya etki etmedigini soyleyenler var.acıkcası bu yorumlarda yanlıs degil.haklılarda.ama bazı arkadaslara da cok faydası olduguda gercek.mesela benim arkadas cok faydalı olmus bi onceki mesajımda yazdım bunu.

    bazı sitelerde ign.gibi bu urune 8.5 vermiş ii demişşler.denemekte fayda var
  • Şöyle diyim. INtercooler güc sorunu yüzünden alete zarar vermese çok çok yararlı. Arkadaşında ki sorunu çözmesinin sebebi her 360 ısanan noktasının ayrı olabileceğidir. Bazen sorun ramlerde oluyor, bazen Cpu' da, bazen de Gpu da. Zaten Görüntü donmuyor, çizik çizik olmuyorda, sadece makine kırmızı ışık veriyorsa, sorun büyük ölçüde Cpu' da olabilir, Tabi bu ısı sorunuysa, yoksa ramlerin temas etmemesi ,yada lehim sorunlarından bahsetmiyorum.

    Intercooler' a bağımlı olmayın. Bunlar teknolojik harikalar değil. İçinde 3 tane küçük fan olan basit bir alet. Aynı işlevi görecek basit bir sistem kurup, kendiniz daha sağlıklı şekilde yapabilirsiniz. Gücü de başka yerden alırsınız.

    Pelican fan stand' ı inceledim, içinde 1 tane küçük fan var. Ben kendim 3 fanlı bir sistem kurup aynı yere monte ettim, yatay kullanmaya devam ettim. Yani çözümleri kendinizde üretebilirsiniz, bağımlı kalmayın bunlara. Intercooler' ın tehlikesini de unutmayın derim.




  • ya abi MICROSOFT'un kendi NYKO'yu kullanmamanız konusunda sizi uyarıyo. MICROSOFT'a nyko'lar yüzünden gelen 3 kırmızılı makineler var. ne kanıya vararak onun iyi olduğunu söyleyebilirsin anlamıyorum. şimdi alan adamın konsolu belki o an bozulmaz ama ilerde çok daha grafikli oyunlar çıkacak. onlar power supply'dan daha fazla güç çekicek ve belki o gerekli gücü nyko kullanıyor olacak. kesinlikle sağlıksız bir sistem. yapabileceğiniz en iyi işlem, xbox 360'ın fanlarını güçlendirmek olacaktır bence.
  • Onları bırakalım da bu intercooler' ın çalışma mantığını bilen var mı? İçinde 3 tane fan var ve bunları makinenin arka kısmına takıyoruz. Normalde fanlar üflerken, arka taraflarına da hava verirler, yani havayı vakumlamazlar... Intercooler' ın fanları nasıl ki? Geriye az da olsa hava verirse, bu sefer Xbox360' ın fanı dışarı üfleyecek, intercooler içeri üfleyecek aynı havayı. Burda ki sistemi bilen var mı? Varsa intercooler' ın aynısında yaparım, gücü de dışardan veririm.
  • kardesım bu fandan uzak durun. alan herkes aynı şeyı söylüyor. istersenız gameseek.co.uk dan reytıngine bakabılırsınız. benden söylemesi
  • vallla bizim arkadas kullanıuyor 3 kırmızı ısık gormus kosnolu bu urunden sonra sorun gitmiş.

    bilan arkadasım cok ii konuya deginmişssin evet bende dikkat etmedim buna.ama konsol calısırken fanlar içeri ufleme yapıyor.cunku konsolun arkasına fanınn oldugu yere elimi koydugumda elime hava gelmiyordu.ozaman içeri ufleme yapıyor.

    bende cozemedim.....


    urun microsoft tarafından kullanımı hakkında uyarı yaptı.konsolunuz garanti dısı kalır.diye

    urun eksatra guc harcamasından dolayı adaptore fazla yuk veriyormus.

    ama ign gibi bir oyun firmasıda urun hakkında gayet ovgu dolu sozler soylemiş


    ben karasız kaldım .arkadas bu urunu 5 aydan beri kullanıyor.hemde deli gibi oyun oynuyor.sorun olmadıgını soyledi.tabi ilerde belki sorun olur.

    ama yinede tedbirli olmak lazım

    care olmayınca mecbur denemiş arkadas


    ALLAH caresiz bırakmasın...


    NYKO hakkında bilgisi fazla olan arkadaslar fikirlerini paylasırsa dah cok bilgilenmiş olruz.....çş




  • Bu ısınma olayında en iyi verilerden birini alttaki linkte görebilirsiniz.

    http://rbjtech.bulldoghome.com/pages/rbjtech_bulldoghome_com/Xbox360_Cooling_Mods_Temperature_Readings.htm

    Grafik olarak;

    http://rbjtech.bulldoghome.com/photos/BDRES/rbjtech_bulldoghome_com/case/360temp.GIF

    Burada B durumunda gösterilen Talismoon Whisper fandan http://eu.mod-chip.com/ sitesinden sipariş ettim. Posta dahil 42 YTL gibi bir fiyatı var. 10 gün içerisinde elime ulaşacağını düşünüyorum, geldiğinde yorumlarımı yazarım.

    Arkadaşın bilgileri gönderdiği forumda burası;

    http://forums.xbox-scene.com/index.php?showtopic=580504




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SultanApex -- 28 Şubat 2007; 10:14:36 >




  • http://i10.tinypic.com/30mtguv.jpg

    http://i11.tinypic.com/449e45g.jpg


    kumanda adlı arkadasımızdan aldım fotoları .....


    NYKO nun guc bolumu yanmıs......
  • sultanapex hocam
    ben whisper kırmızı fandan aldım 3 günde elimde oldu.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.