Şimdi Ara

NZXT Kraken X42/X52/X62/X72 AIO Sıvı Soğutma (40. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
792
Cevap
6
Favori
28.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Bende x62 almış bulunmaktayım.Radyatör biraz sesli çalışıyor sanırım bu normalmidir sizce?Hatta videosunu çektim.
    https://www.youtube.com/watch?v=lf0BSHVEwRc


    Bu da başka bir kullanıcının videosu.Çıkan ses benimkine benzer
    https://www.youtube.com/watch?v=V_GQPnXtMOk
  • Merhabalar, Ryzen 3700x serisi için X52 Kraken alacağım fakat almadan önce bi kaç sorum olacak.

    1. Sorum = Su soğutmaya uygun 2 kasam var. Phanteks eclipse p350x ve Aerocool Airhawk Duo hangisinde kullanmalıyım ve radyatör nerede olmalı önde mi yukarıda mı ve yönleri ne tarafa olmalı.

    2. Sorum = Elimde Noctua NF-A12x25 PWM ve NF-A12x15 PWM fanları var. Her iki kasada da ince hafif olan NF-A12x15 PWM fanını egzoz fan olarak kullanmayı düşünüyorum bu tamam ama gel gelelim NZXT nin x52 de kullandığı fanlar hakkında pek bilgim yok kutusundan çıkan fanlar yeterli olur mu yoksa diğer kaliteli ve yaprak sayısı fazla olan Noctua NF-A12x25 PWM fanından 1 tane daha alıp radyatöre bunları mı takıp kullansam. Diğer bi seçenek X52 nin kutusundan çıkan fanları 1 ay kadar kullanıp sonra işi biraz daha abartıp kaliteli 2 tane nf-f12 industrialppc-2000 pwm fan alıp radyatörü bu iki fanla mı kullansam.

    Temel amaç sessizlik ve stabilite rgb olsun renk olsun çok önemli değil. Şuan AMD nin RGB olan stok fanını default ayarlarda kullanıyorum çok kötü değil ama beni tatmin etmiyor oyun esnasında ve editinglerde fan sesi rahatsız ediyor. Elimde Thermalright Silver Arrow soğutucu var ürün kesinlikle temiz çünkü yüksek basınçlı hava ile kule yaprak ve fanları en fazla 6 ayda bir herhangi bi kimyasal kullanmadan temizledim sanırım yakında 10. yılı olacak görselliği bozan biraz korozyonu var ama maalesef artık diğer sistemimde kullanmaya karar verdim zaten Ram ler ve AM4 kit yüzünden kullanamıyordum fanları yukarıdan aşağıya bakacak şekilde takmak zorunda kalıyor ve bunun performanslı olduğuna inanmıyordum çünkü bütün hava ön taraftan geliyor ve dolayısıyla soğutucunun gelen havayı alamadığını veya çekemeyeceğini düşündüğüm için kullanmadım ayrıca denemedim de.

    İlk su soğutma deneyimim olacağı için bu konuya ayrıca önem veriyorum. Bu konuda deneyimi olan arkadaşlar önerebileceğiniz şeyler var mı, ne yapabilirim, ne yapmalıyım, nelere dikkat etmeliyim.

    Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim iyi forumlar. Aşağıya konu içerisinde geçen fotoğrafları eklemeye çalışacağım, Resimlerde bulununa siyah fan noctua nın nf-f12 industrialppc-2000 pwm.

    NZXT Kraken X42/X52/X62/X72 AIO Sıvı Soğutma

    NZXT Kraken X42/X52/X62/X72 AIO Sıvı SoğutmaNZXT Kraken X42/X52/X62/X72 AIO Sıvı SoğutmaNZXT Kraken X42/X52/X62/X72 AIO Sıvı SoğutmaNZXT Kraken X42/X52/X62/X72 AIO Sıvı SoğutmaNZXT Kraken X42/X52/X62/X72 AIO Sıvı Soğutma




  • O kule tipi soğutucu ile x52 arasında fazla bir fark olmayacak benden size tavsiye geçmeyin. Kutudan çıkan x52 fanları gürültülü çalışıyor. Eğer geçerseniz de fanlarını değiştirip kasanın üst kısmına yerleştirin radyatörü.
    Altta resim mevcut benim sistemin.

    NZXT Kraken X42/X52/X62/X72 AIO Sıvı Soğutma

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Selam,

    bugün satın aldığım Kraken X72 geldi ve kurulumunu yaptım 2 propblemim var ;

    1. ryzen 9 3900 (stok) da sıcaklık değerleri boşta 40-50c arası yükte 80'i zorluyor ve geçiyor
    2. Cam denilen yazılım windows açıldıktan sonra 3-4 dk görevini yapıyor seçmiş olduğum profilde sonra sessiz sakin farklı modlara girerek sadece pomba ile soğutma görevini yapıyor

    temiz kurulum yaptım (windows'u sıfırladım) ancak her iki problemde devam ediyor.

    pompayı söktüm termal macunu yeniledim ama değişen hiçbir şey yok
    https://support.nzxt.com/hc/en-us/articles/360038819694-Using-the-hook-style-AMD-bracket-with-your-AM4-Socket-Motherboard bu rehberdeki kurulumu yaptım ancak yine değişen hiçbirşey yok görünürde pomba ve fan çalışıyor o 3 4 dakikalık sürede ikisinde de güç ve devir var

    anakart msi x570 gaming plus chipset güncel anakartta pompa girişi olmasına rağmen kurulum manuel'inde cpu fan girişine takılmasını istediği için oraya taktım pompanın soketini (pompa girişindede denedim yine çözüm yok)

    interntte ki bir çok öneriyi denedim yine bir çözüm yok



    iade etmeye doğru gidiyorum var bir önerisi olan




  • zaferteber kullanıcısına yanıt
    Soğutucu tam oturttugunuzdan eminsiniz dimi. Benimde başa gelmişti ısıyı düşünüyordum. Meğerse tam emin olarak yaptığım montaj meğerse olmamış idi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bugün tekrar bakacağım ama şu uygulamanın kontrolü bırakması hala devam ediyor 3 dakika sonra uygulamada sadece sıcaklık değerleri gözükyür pompanın ve fanın devir hızını izleyemiyorum donuyor en son değerde
  • zaferteber kullanıcısına yanıt
    Girişleri yanlış takma ihtimaliniz var fan hızını göstermeye bilir benimde göstermiyor ama pompanın devrini göstermesi gerekli.
  • Soğutucu almak istiyorum. Hepsiburada X42'ye indirim yapmış. 718 TL. Sizce bu fiyata alınır mı yoksa 200 TL daha ekliyip x52 mi almak lazım. İnternetten testlere baktım sadece 1 derece oynamış sıcaklık. Ancak ikisinde de aynı pompa teknolojisi mi kullanılıyor yoksa farklı mı?
  • emre6753 E kullanıcısına yanıt
    Bir ara bende bakmıştım, fark yük altında 1-2 derecede kalmıyor. Çok ısınan bir işlemciniz yoksa x42 yeterli olabilir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • zaferteber kullanıcısına yanıt
    Fan uçlarından birisi 4 pin sanırım fan uçlarını değiştirip takın görünecektir
  • Beyler bana nzxt intel bracket lazim. Bulamadim.nerden bulurum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar lütfen yardım.

    H510 elite kasa aldım. Nzxt x42 alsam ön panele takabilir miyiz? Orası tek blok halinde bilenler bilir. Kullanan var mı acaba??

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.