Şimdi Ara

Obezite, obezite cerrahisi ve Diyet

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba foruma baktım bu konu ile ilgili adam gibi bir konu başlığı yok ve önemli bir konu
    Şuan halkımızın %32 si obez , % 36'sı ise fazla kilolu. Yanlış beslenme, cancanlı fast food reklamları, kaloriden zengin ama besin değeri zayıf yiyecekler hareketsiz yaşam en ufak mesafeye araba ile gitme... o kadar çok yanlış şey yapıyoruz ki saymakla bitmez.
    obezite yi iyi anlamak gerek, sadece kilo fazlalığı olarak düşünmek çok yanlış. bu konuda bundan nerdeyse 2500 yıl once yaşamış hipokratın bir sözünü hatırlamkta fayda var “şişmanlık sadece hastalığın kendisi değil, başkalarının da habercisidir” gerçektende öyle obezite 100 lerce hastalığa ya neden oluyor yada kolaylaştırıyor.
    OBEZİTE ÖNLENEBİLİR ÖLÜMLERİN 2. EN SIK SEBEBİDİR
    göbek hafif hafif çıkmaya başlayınca spor ve diyet yapmaya başlıyoruz ve başarılı oluyoruz ancak obezitede olay bu kadar kolay olmuyor.
    konuştuğunuz herhangi bir obez size daha önce adını bile duymadığınız bitki çaylarını tükettiğini, ilaçları kullandığını ve bir çok diyet yaptığını anlatacaktır.
    diyet faydasız mı? kesinlikle değil zaten kilo vermek için ilk yapmanız gereken oturup düşünmek ve beslenme konusunda neyi yanlış yaptığınızı tespit etmek ve buna göre bir beslenme rejimi ve diyet planlamak. bu konuda diyetisyenlerden yardım alabilirsiniz.
    Ancak yapılan çalışmalar gösteriyor ki vucut kitle indexi (vki) ( en altta resmi var) 30 ve üzeri olan obezlerde diyet ve egzersiz ile başarılı olma oranı sadece %2-5 , yani 30 ve üzeri vki de iseniz diyet ve egzersiz dışında başka şeylerde yapmanız lazım.
    cerrahi: işte bu başka şeylerin başında cerrahi geliyor. öncelikle şunu bilmek gerekiyor ki obezite cerrahisi bir estetik cerrahi değildir. hastayı obezitenin getirdiği ölüm riski ve yandaş hastalıklardan kurtarma cerrahisidir. diyet ve egzersize rakip değildir cerrahi olsanız bile diyetinize dikkat etmek egzersiz yapmak zorundasınız.
    cerrahi sonrası kaç kilo veririm peki? bu hastadan hastaya değişen bir durumdur. örneğin 173 klio olup ameliyat sonrası 72 kiloya düşen hastada var 130 kilodan 80 kiloya düşende var yani kısaca ciddi bir kilo kaybı kesinlikle olacak ancak ne kadar olacağı sizin hekiminizin dediklerini yapma oranınıza bağlı. Ama Cerrahinin başarılı sayılması için fazla kilolarının %60 nın 1 yıl içinde verilmesi gerek
    Cerrahi konusunda en büyük sıkıntı bu cerrahinin maliyetinin yüksek olması. aslında sağlık için hiçbirşey pahallı değildir ama sonuçta buda maddi bir kaynak gertektirir.
    Bedevaya veya ucuza cerrahi olabilirmiyim. olabilirsiniz türkiyede ücret almadan bu ameliyatı yapan ve çok başarılı ekipler var
    obezite ve beslenme hakkında her türlü sorunuzu burdan sorabilirsiniz.
    sağlıklı ve fit bir hayat geçirmeniz dileğiyle..
    https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/282176/c62abc64-c670-489d-810e-cc96693afd83.jpg







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.