Şimdi Ara

objektif içinde toz...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • <<< objektif içine toz kaçarmı? kaçarsa temizlenebilirmi? objektifin garantisi varsa garanti kapsamına girermi? bilhassa 2. el alımlarda böyle bir risk olabilir. bilen arkadaşlar açıklama getirirse ben ve benim gibi öğrenme sürecinde olanlar memnun olacaktır.
    <<açıklama; objektif derken lensi kastettiğimi belitmeliyim diye düşündüm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baygünay -- 10 Şubat 2010; 23:14:06 >



  • Kaçar En çok da pull-push dediğimiz çekmeli itmeli zoom lenslerde görülür. Eski lenslerde neme ve toza dayalı mantarlaşma, ağırma, tozlanma durumu daha çok görülür. Yeni lenslere gelicek olursak da, -ki yine en çok zoom lensler için geçerlidir bu durum€, weather-seal özelliği bulunmayan lensler tozlanmada rövaçtadır Garanti durumunu bilmiyorum açıkçası ama tozlanma durumu ekstrem koşullar dahilinde gerçekleşir (hava, tozlu/kumlu zeminlerde bırakma vs vs)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PlutosDaddy

    Kaçar En çok da pull-push dediğimiz çekmeli itmeli zoom lenslerde görülür. Eski lenslerde neme ve toza dayalı mantarlaşma, ağırma, tozlanma durumu daha çok görülür. Yeni lenslere gelicek olursak da, -ki yine en çok zoom lensler için geçerlidir bu durum€, weather-seal özelliği bulunmayan lensler tozlanmada rövaçtadır Garanti durumunu bilmiyorum açıkçası ama tozlanma durumu ekstrem koşullar dahilinde gerçekleşir (hava, tozlu/kumlu zeminlerde bırakma vs vs)

    <<< Cevabiniz için teşekkür ederim. İçeri kaçan tozun dışarı alınması yani temizlği mümkünmüdür, bu işlemi kim yapabilir?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: baygünay


    quote:

    Orijinalden alıntı: PlutosDaddy

    Kaçar En çok da pull-push dediğimiz çekmeli itmeli zoom lenslerde görülür. Eski lenslerde neme ve toza dayalı mantarlaşma, ağırma, tozlanma durumu daha çok görülür. Yeni lenslere gelicek olursak da, -ki yine en çok zoom lensler için geçerlidir bu durum�, weather-seal özelliği bulunmayan lensler tozlanmada rövaçtadır Garanti durumunu bilmiyorum açıkçası ama tozlanma durumu ekstrem koşullar dahilinde gerçekleşir (hava, tozlu/kumlu zeminlerde bırakma vs vs)

    <<< Cevabiniz için teşekkür ederim. İçeri kaçan tozun dışarı alınması yani temizlği mümkünmüdür, bu işlemi kim yapabilir?


    eğer biraz bilginiz varsa siz yapabilirsiniz.. tabi biraz teknik bilgi gerektirir bu durum.. yok ben anlamam derseniz.. sirkeci/hayyam, herhangi bir fotoğraf makinası tamircisi(güvenebilirseniz), lensiniz/d-slr like-kompakt makinanız hangi markaysa(nikon, sigma, tamron, canon gibi) servislerine giderek.. seçenekler bu şekilde.. ancak lensin içindeki tozun/tozların fotoğrafa etkisi yoksa çokta önemsenecek bir durum değil.. fotoğrafa yansıyorsa veya sizi rahatsız ediyorsa orası ayrı tabi..




  • benımde vizörün önünde bişi vardı geçen battı gözüme ufak bi hava üfleyen çubuk buldum temizledim cam gibi oldu şimdi ma lens konusunda bilgim yok
  • Lensi kendi teknik servisinde temizletmek en mantıklısı bence, bilgisiz bir elde kalibrasyon ayarı falan kayabilir sonra uğraş dur
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.