Şimdi Ara

OBP ile her düz liseli ya da meslek liseli avantajlı değil!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.042
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar düz lise mezunuyum.Bana ait verileri (2010 sınav sonuç belgesinde yer alıyor) verileri paylaşıyorum.Çünkü sanıldığının aksine her düz lise ya da imam hatip mezunu OBP ile avantaj sağlamıyor:


    diploma notu:2,80 OBP:225,000 AOBP-SÖZ:279,259 AOBP-SAY:254,409 AOBP-EA:267,745



    Bakın mesela ben düz lise mezunuyum ve avantajlı değlim OBP ile.Ama avantajlı olanlar yok mu onlar da var ama olmayanlar da var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonymontana44 -- 13 Temmuz 2012; 13:28:00 >



  • Hocam ordaki OBP farklı hesaplanmış.. Şu anki sistem 250-500 arasında ve diplomanın etkisi azaltıldı..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • doğru olabilir ben 2005'te mezun oldum ama 2010 sınav sonuç belgesi böyle diyor.gerçi en düşük OBP şimdi 250 oldu.diyelim ki ben de 250 oldum ama yine avantaj yok ortada.yanılıyorsam düzeltin.
  • benim için avantaj mı bilemem bende eski mezunlardanım benim diploma puanım 3.21 obp eskiye göre 71 civarı bir şeydi en son 2010 da sınava girdim orada gelen puanlarım şöyle obp 260,331 aobp 324,469 önümüzdeki yıl tekrar denemek içim sınava girmeyi dülşünüyorum şimdi anladıgım kadarıyla ehsaplamalar yeniden yapılacak gibi görünüyor bu arada benim mezun oldugum okul pek başarılı sayılmaz
  • Ben özel okulların elde ettiği avantajdan korkuyorum
  • evet öyle görünüyor ki bizim durumumuz net değil.peki eski puanların yeni hesaba göre neye denk düştüğünü nasıl öğreneceğiz bilmiyorum.öyle görünüyor ki anca sınav sonuç belgesinde ortaya çıkacak.ama bana göre en iyi sistem salt sınavda elde edilen başarıya göre bir yerleştirme yapmak.obp,aobp bu sistemlerin hepsi adaletsiz ve saçma.
  • bazı arkadaşlar obp savunuyor ama puanlar arasında çok fazla uçurum olacak aobp okadar uçurum olmuyordu şöyle bir durum var birine obp 60 düşecek digerine 40 arada puan farkı çok fazla olacak ama aobp bu böyle olmuyordu
  • bu işi politikadan ayrı değerlendiremeyiz.esasen avantajlı olanlar imam hatip liseleri oldu.2 yıl önce neredeyse hiç üniv. şansları yokken bugün eşitler,hatta mevcut konjonktürde bizden daha da eşitler.asıl dezavantaj sahibi olanlar düz lise öğrencileridir.zira en kötü hatta akıl hastası öğretmenlerle,yöneticilerle ve türlü imkansızlıklarla ders görüyorlar.

    kuşkusuz fen lisesi öğrencileri de değerlidir,takdir edilmelidir.çok çalışıp iyi okullara girmişlerdir.geneli bu okulların daha geniş ve rahat imkanlarla öğrenim hayatlarını geçirmişlerdir.ama tabii devlet tarafından da okul puanı ile üniversite sınavında kollanmışlar,mesela iki bininci bitirdikleri bir sınavı aobp sayesinde belki de daha önde tamamlamışlardır.bence buna gerek yok.eğer kişi iyiyse sınav başarısıyla yerleşsin.


    ve iyi bir düz lise öğrencisi tabii bu öğrenci de en az fen lisesi öğrencileri kadar çalışan bir öğrenci
    (çünkü milyonlarca düz lise öğrencisi,mezunu da tembel değildir) neden aobp ile başarısız olan aynı okulun öğrencileri yüzünden sınavda mağdur olsun?



    fen liseleri de mağdur edilmemeli,ben buna da karşıyım.imam hatipliler de edilmemeli.kim işini iyi yapıyorsa o hak ettiğini almalı.bu yüzden okul puanı saçmalığı son bulmalı.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.