Şimdi Ara

OBS VİDEOSU TAKILMA SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar arkadaşlar, büyük bir bela içerisindeyim. Obs ile oyun videoları çekiyorum ama şöyle bir problemim var. Kayıt esnasında oyunu oynarken herhangi bir takılma veya lag sorunu yok en üst seviyede oynayabiliyorum ama kayıttan sonra videoya baktığımda videoda bir sürü donma takılma sıkınıtısı görüyorum. Sebebi ne olabilir ? Bit hızını da düşürdüm hiçbir şey farketmiyor. Oyun içinde bir problem yok ama videoda sıkıntılı. Bilgisayarımın özellikleri :

    Casper Excalibur G500
    CORE İ7 6700HQ 2.6GHZ
    RAM 16GB
    1TB+128GB SSD
    GTX960M



  • Teşekkürler deneyeceğim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: goodbadugly2

    CPU zorlanma sorunu yoksa bu tür hatalar genelde encoding'de kullanılan codec ve ya yavaş HDD'den kaynaklanır. I7 CPU olduğundan ekran kaydı yaparken Intel Quicksync'in donanım destekli encoder'ı kullanılırsa en yüksek performans sağlanabilir. Eğer CPU ve ya HDD zorlanması olmadığı halde Quicksync ile de aynı sorunlar oluşuyorsa OBS yerine Bandicam gibi bir yazılımla yine Quicksync kullanılabilir. Bu arada, GTX960 da donanımdan encoding (Shadowplay/NVENC) destekler fakat oyun oynandığından Quicksync'i kullanmak daha mantıklı olacaktır çünkü Quicksync CPU'yu kullanmaz CPU'ya entegre GPU'yu kullanır.

    Maalesef olmadı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: goodbadugly2

    Bu durumda CPU, GPU, HDD, screen capture yazılımı, codec, software/hardware encoding hepsi test edilerek sorunun kaynağı araştırılabilir. Hiç oyun oynamıyorum fakat oyunlarda kalite ayarlarına göre GPU'ya çok yük bindiğini biliyorum sonuçta I7'nin 1080p screen capture yaparken sorun çıkartması normal şartlarda pek mümkün değil.

    Yani ne yapmamı önerirsiniz ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.