Şimdi Ara

Obsidian Entertainment resmen Microsoft çatısı altında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Bir süredir oyun gündemini meşgul eden Obsidian Entertainment stüdyolarının Microsoft tarafından satın alınacağı iddiaları doğrulandı. Firma hafta sonu yaptığı açıklamada bir değil iki stüdyo birden satın aldığını duyurdu.


     


    RPG ağırlıklı


     


    KOTOR 2 ve Fallout: New Vegas gibi popüler RPG yapımlarının geliştiricisi olan Obsidian Entertainment; anlaşma ile birlikte Microsoft’un satın aldığı stüdyolar listesine eklendi. Daha önce Ninja Theory, Hellblade: Senua's Sacrifice geliştiricisi Ninja Theory, Forza Horizon geliştiricisi Playground Games ve Minecraft geliştiricisi Mojang satın alınmıştı.


     


    Ayrıca Bkz.QLC NAND bellekler sayesinde HDD tamamen terk edilebilir

    Microsoft’un amacının Sony karşısında daha etkili RPG oyunları geliştirmek olduğu anlaşılıyor. Ayrıca son dönemin popüler oyun içi satın alım stratejisinin de daha iyi bir şekilde hizmetlere entegrasyonu da söz konusu.


     


    Diğer taraftan satın alınan ikinci stüdyo Wasteland geliştiricisi inXile. Aynı şekilde satın alımın amacı RPG tarafını güçlendirmek. Microsoft her iki stüdyonun da projelerinde bağımsız olacağını belirtiyor. Bununla birlikte Obsidian ve Take Two arasındaki yeni RPG oyunu anlaşmasının geleceği de merak konusu.


     







  • Güzel stüdyolardı yazık oldu.



    Rare in hali ortada.

  • EmuMaster kullanıcısına yanıt
    Bir bitmediniz. Gidipte kickstarter'dan, oradan buradan para dilenmeyecekler. Yazık olmuşmuş, he he aynen...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • microsoft' un bu firmaların iç işleyişine karışmayacağına güvensem ben de iyi olmuş, en azından ekonomik endişeleri olmaz derdim ama büyük şirketlerin ne kadar aç gözlü ve parayı hızlı/fazla kazanma arzularının küçük alt şirketlere nasıl etki ettiğini görünce maalesef ben de yazık olmuş demek zorundayım.


    activision/blizzard yatırımcı toplantısı ses kaydını youtube' da arayan görür, yatırımcılar kaliteyi umursamıyor sadece kazanılacak para ve masraflara bakıyor. candy crush ve wow aynı kefede değerlendiriliyor. hatta oyun içine video reklamların ekleneceği söyleniyor aynı kayıtta.

  • Obsidian'a RPG konusunda gözüm kapalı güvenirim zamanın Black Isle çalışanları tarafından kurulan bir şirket sonuçta. Fallout 2 gibi bir efsaneyi yarattı adamlar. Umarım Microsoft'a katıldıkları için çizgilerinden sapmazlar hatta ve hatta Fallout'un yeni bir oyunuyla da karşımıza çıkarlar umarım.
  • MS sonrası gelıcek ılk oyunlarının kalıtesını merak edıyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: esmerbuyucu

    Bir bitmediniz. Gidipte kickstarter'dan, oradan buradan para dilenmeyecekler. Yazık olmuşmuş, he he aynen...

    Bi bitmedik dimi hocam.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.