Şimdi Ara

octavia benzinli secimi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhabalar;

    ben de octavia 1.4 tsi dsg almayı dusunuyorum ciddi ciddi...forumda az cok okudum ama modele sahip olan sizlere de sormak istedigim seyler var..cevaplarsanız sevinirim...

    1) tsi almakla tdi arasıda kaldım..kendimce yılda max. 15 bin km yaptıgımdan ve sessizlik ile performans aradıgımdan tsi olanı sectim gibi..sizce de mantıklı mı?

    2) dsg de sorun var deniyor efsane oldu ...sizde oyle bir ses sorunu, bir ayar sorunu ne bilim dsg ile alakalı bir olay yasadınız mı, deneyinleriniz olumlu mu?

    3) ses izolasyon sorunu var deniyor..gerci tsi motor sessizdir ama genelde yol sesi vs alıyor mu? bu onemli mi?

    iyi gunler..



  • Bravo yani arkadaslar.bu kadar okuyan ama hiç Cvp yaZmayan!
  • Önce başka bir başlığa yazdığınız için oraya yazmıştım, bu konunuzu yeni gördüm. Oraya yazdıklarımı buraya da kopyalıyorum, umarım faydası olur...

    "Dediğiniz gibi yılda en fazla 15.000km yapıyorsanız TDI ile TSI arasındaki 5.500-TL'lik farkı yaklaşık 5 yılda amorti ediyorsunuz; aracınızı 4-5 yıldan fazla kullanmayı düşünmüyorsanız TSI daha mantıklı gibi...

    DSG ile sorun yaşayanlar var elbette, ancak sorun yaşayanlardan kat kat fazla sorun yaşamayan ve şansımanın keyfini süren de var; bu biraz şans işi hakikaten.. DSG alma şansım olsaydı kesinlikle alırdım, ancak mutlaka +2 yıl uzatılmış garanti yaptırırdım araca...

    Octavia'da en çok şikayet edilen konu yol sesidir. Ancak bu "ses" konusu burada da fazlasıyla tartışıldığı üzere "görece" bir konudur; misal bana sesli gelen sizin için çok sessiz olabilir. Araç alırken özellikle "ses"le ilgili konularda başkalarının ne dediğine pek bakmamak lazım; yapmanız gereken mutlak suretle araçla deneme sürüşüne çıkmaktır."




  • iki aydır 1.4 tsi dsg kullanıyorum
    1) performans açısından gayet memnunum. mutlaka daha iyileri vardır ancak bence gayet güzel. hele 1.4 çekmez diyenler hep gülümsetiyor beni. sakin kullanınca ekonomik, bastın mı da gidiyor.
    2) dsg'yi sevdim. gayet güzel. bi sorun çıkmadı şimdiye kadar umarım da çıkmaz. önceden klasik otomatik bir arac kullanıyordum. pek bi fark hissetmiyorum.
    3) sessizlik konusunda ben de çok hassasımdır. yüksek hızlarda gürültü biraz artıyor ama abartı değil. bir de yolun ve rüzgarın durumuna göre çok değişiyor anladığım kadarıyla. eskiden bu sınıfta eski kasa focus kullanırdım. ses konusunda cok kötüydü. ona kıyasla çok daha sessiz. en azından arabada konusurken sesinizi yükseltmeniz gerekmiyor. motor sesi konusunda hiç sıkıntı olmadı. yalıtım genel anlamda iyi ancak bazı detaylar hoşuma gitmedi, daha iyi olmalıydı bence. ileride ses yalıtımı yaptırsam da çok sessiz olsun diye içimden geçiriyorum. ayrıca, süspansiyonlar sanki daha yumuşak olsa daha iyi olurdu. konforun temel belirleyicilerinden biri bence.
    genel anlamda memnunum. dizelin mutlak ekonomisi birinci kriter değil ise, güzel tercih.




  • bende aynı 2 seçim arasında kalmıştım ve yaklaşık 15 - 20 bin km yapıyordum ama sonra en az 5 yıl arabamı değişmeyecegimi düşünerek ve benzin fiyatlarına kafamı takmamak için TDİ DSG aldım iyiki de almışım
    babam da 1.4 tsi manuel var tamam ilk kalkışta TSİ a göre benim TDİ agır kalkıyor ama ilk kalkıştan sonra tam bir canavar ben dizeli tavsiye ederim.
  • Diesel forever...

    Hele dizel artı DSG....yok böyle bişeyy....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SARPERSELİM



    Diesel forever...

    Hele dizel artı DSG....yok böyle bişeyy....



    kesinlikle en doğru seçimi yapmışım dün akşamdan beri aracı kullanıyorum herkese tavsiye ederim
  • Octavia kullanan arkadaşlar, özellikle sormak istediğim bir konu var, vereceğiniz yanıt potansiyel alıcılar için de iyi olur diye düşünüyorum:

    Skoda forumlarında Octavia ile ilgili bahsedilen en önemli sorun -tüm araçlarda var demiyorum elbet, bazı kullanıcalırın bu şekilde yorumları mevcut- yol sesi, izolasyon, yüksek süratlerde rüzgar sesi ve kapı fitillerinden gelen ses. Bu konularda sizin deneyimlerinizi de öğrenmek iyi olur...
  • Octavia Kullanan arkadaşlarımızdan birisi SuperB başlığı gibi bir başlık açarsa zaman içinde hem mesajlar kaybolup gitmez, hem de konular dağınık olmaz.

    Kullanıcısı arkadaşlardan birisi başlık açarsa biz de yazılarımızla, yorumlarımızla katkıda bulunmaya çalışırız.

    Artık Octavia için de başlık açılmanın zamanı geldi diye düşünüyorum.

    Ben bu aracın kullanıcısı olmadığım için böyle bir başlık açmadım.

    Kullanıcısı arkadaşlardan birisi bu başlığı açarsa daha şık olur, daha güzel olur,

    Biz de yazılarımızla, yorumlarımızla Octavia başlığına katkıda bulunuruz.

    Böylesi daha güzel olur diye düşünüyorum.
  • benim aracımda dizel çok fazla yol ve motor sesi almıyorum takii aracı 3 bin devirleri geçirip kastıgım zaman biraz motor sesi geliyor.
    onun dışında bence bir çok arabaya göre ses yalıtımı iyi
  • yol sesinde, lastiklerin etkisinin de olduğunu okumuştum
  • evet kesinlile continental takılı oda fark ettirmiştir
  • sanırım en çok sesi de bridgestone lastikler yapıyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: enoktakenokta

    Octavia kullanan arkadaşlar, özellikle sormak istediğim bir konu var, vereceğiniz yanıt potansiyel alıcılar için de iyi olur diye düşünüyorum:

    Skoda forumlarında Octavia ile ilgili bahsedilen en önemli sorun -tüm araçlarda var demiyorum elbet, bazı kullanıcalırın bu şekilde yorumları mevcut- yol sesi, izolasyon, yüksek süratlerde rüzgar sesi ve kapı fitillerinden gelen ses. Bu konularda sizin deneyimlerinizi de öğrenmek iyi olur...

    ben şahin'den octavia'ya geçtiğim için bana aşırı sessiz ve konforlu geldi. hele pürüzsüz asfaltta ve 90 km sabit hızla gidiyorsanız ne motor sesi ne de yol sesi duyuyorsunuz. ama bir şey duymak isteyen her zaman duyar.
    bu arada ben bridgestone kullanıyorum.
  • Arkadaşlar yazışmaları artık bu başlıktan yapmayalım.

    Octavia Sahipleri ve Sevenleri Kulüpleri Başlığı var.

    Oradan devam edelim.

    Paylaşımların hepsi aynı başlıkta olursa daha güzel olur.

    Değişik başlıklara yorum yapılırsa konu dağınıklığı oluyor, üstelik sayı da az.

    En güzeli tek başlıktan, Skoda Octavia Sahipleri ve Sevenleri Kulubü başlığından devam etmek
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.