Şimdi Ara

Octavia ve Megane

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 2005 Octavia 1.6 (eski kasa) mı fazla yakar, yoksa 2000 Megane RXT mi?

    Bir de genel anlamıyla Megane II ile Octavia'yı (eski kasa) karşılaştırabilir misiniz?

    Megane II mi almalıyım Ocatvia mı?

    Saygılar...



  • Corolladan şaşma ,yeni kasa corolla al ama megane privilagelerin de donanımı bayağı bir güzel çok dolu bir araba onuda düşünebilirsin.
  • Bende zaten 2006 corolla HB D-4D var. Babama araç bakıyoruz. Bagajı büyük bir araba lazım. Octavia ve Megane II arasında seçim yapacağız. Şu anda babamda 2000 megane RXT var. yakıt tüketimlerini karşılaştırmak için de öyle bir soru sormuştum. Teşekkürler..
  • Octavia kullanan arkadaşların görüşlerini bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dutku -- 17 Nisan 2007; 12:05:58 >
  • eniştemde octavia var az yakıyor diyor ve
    tüm türkiyeyi dolaşıyor araba
    çünki ticaret için alındı bütün ülkeyi dolaşıyor
    bi sorun çıkartmadı şu ana kadar ama
    kolçağı yokmuş ondan şikayetçi
    Bu arada araba 165.000 km ye dayandı
    malum full bagaj ve arka koltuklar dolu geziyor türkiyeyi kontak kapanmıo



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Unforgiven3 -- 17 Nisan 2007; 12:24:40 >
  • teşekkürler..
  • rica ederim
  • Octavia kim Megane kim .... Araba ile At Arabasını karşılaştırıyorsun
  • anlatılanlara itibar etme her ikisinin de şoför mahalline bin kalite farkını görürsün. Octavia, megane dan oldukça kaliteli. Bir de hatırlatma babından almanyada en çok ithal edilen araç octavia, whatcar jd powers ın son üç son üç yılda hep ilk sırayı alan en iyi aile arabas seçilen octavia dır. yine 2007 yılı ingiltere de en iyi aile arabası seçilen yine octavia dır. O sıralamada renault megane ıı 84. sıradadır. otomabil gazetesinde octavia sanılanın aksine d sınıfı kategorisindedir. biraz reklam oldu ama reklamı abartmak mümkündür. elimde octavinaın daha bir çok testi var volvo s40-mazda 3- audi a4- jetta kıyaslamalrında ortalama en yüksek puanı hep octavia almaktadır. isteyene ayrıca bu dosyaları gönderebilirim. Ama bütün bunlar bir yana octavia alıp da şikayet eden adam pek bulamazsın çünkü gerçekten güven ve konfor veren bir araba. Bagajının üstüne yoktur emsallerine göre hangar gibidir. Peki bütün bunları niye anlatıyorum bende tercih yaparken önce megane almaya karar vermiştim ama octavia ya binince anında vazgeçtim. bu arada başka bir arkadaşım da megane almıştı. şimdi ben aracımı övüvorum o da bu araçtan almayın diyor. Belki tesadüftür ama ilk altı ayda debriyajı yedi servis kullanım hatası deyip masrafını aldı sonra da arkadaş klimadan şikayetçi.
    kullanıcıysan bence tercih edilecek bir araç.




  • Yakın bir arkadaşım Octavia ile istanbul yolunda yüksek süratte lastiği yarıldı 4 takla attı ve üstünü başını temizleyerek çıktı araçtan, araç pert oldu tanınmaz halde ama şöför mahali sapa sağlam kaldı.. fazla söze gerek yok...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgao2000 -- 18 Nisan 2007; 10:53:41 >
  • ben de benzinli 1.6 eski kasa octavia düşünüyorum. Araç gerçekten megane'ye göre kaliteli. bagajı çok kulanışlı ve büyük. Benim sormak istediklerim:

    Şehiriçi şehirdışı yakıt tüketimi nasıldır?
    Servis hizmeti nasıldır? Parçaları çok pahalı mıdır?
  • yanlış hatırlamıyorsam sakin kullanımda 8 lt, agresif kullanımda 10lt civarı, o kasa ve boyut için ekonomik bir araç, sık arızalanan bir araç değil, parçaları passattan ucuz.
  • Ben geçen yıl almıştım fazla kullanmadım ama aldığım benzin ve yaptığım kilometereyi kaydediyorum 3000 km şehir içi 3500 km şehirler arası yapmışım. ayrıntılı tablo işyermdeki bilgisayarımda ama ortalama 7.9 litre/100 km çıktı. Bu arada aracım elegance 1.6 102 beygir A5 kasa. Yal nız şehirler arası hız sabitleyici kullanıyorum 120 km yi geçmiyorum bayağa bir tasarruf sağlıyor. genelde yüklü yolculuk yaparım. 5.9 ve 6.2 arasında çıkıyor yolun durumuna göre. Ama şehir içi km artarsa ortalama hesapta 7.9 gibi bir rakama ulaşıyor. Bu da diğer araçları bilmem ama şehir içi yakıt tüketiminde octavia çok da cimri gözükmüyor.
  • parcasi pahalidir en azindan skoda oldugundan boyle ama passattan fazla degildir ama saglam araclardir kolay kolay sorun cikarmazlar

    kronik bir hastaligi yok kullanan arkadaslarımızdan biliyorum. 1.6 8v 102hp olanlar yakıt konusunda sizi uzebilir sonucta ama lpg ile sorun hallediliyor (devir tasarruf devri)yeni kasa 1.6lt 16v fsi 115 hp oldumu tadindan yenmez elegance donanimli olacak tabi
    en azindan ambiante dusunmelisiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EIRP -- 19 Nisan 2007; 1:41:31 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: isnilgiz

    Ben geçen yıl almıştım fazla kullanmadım ama aldığım benzin ve yaptığım kilometereyi kaydediyorum 3000 km şehir içi 3500 km şehirler arası yapmışım. ayrıntılı tablo işyermdeki bilgisayarımda ama ortalama 7.9 litre/100 km çıktı. Bu arada aracım elegance 1.6 102 beygir A5 kasa. Yal nız şehirler arası hız sabitleyici kullanıyorum 120 km yi geçmiyorum bayağa bir tasarruf sağlıyor. genelde yüklü yolculuk yaparım. 5.9 ve 6.2 arasında çıkıyor yolun durumuna göre. Ama şehir içi km artarsa ortalama hesapta 7.9 gibi bir rakama ulaşıyor. Bu da diğer araçları bilmem ama şehir içi yakıt tüketiminde octavia çok da cimri gözükmüyor.


    Patron , 1.3 tonluk bir araç için şehir içi 7.9 çok iyi bir rakamdır, benim passat benzin ile şehir içi 12-13 litre




  • doğru sölüolar enişteme sordum yakıtı isnilgizin dediği gibi aynı değerler arkadaşlar.
    gerçekten ekenomik bir araç
  • İleride LPG düşünürüm derseniz FSI almayın sakın. Direkt enjeksiyonlulara LPG takılmaz bilginize. Bu konuda çalışmalar var gerçi ama şu anda pratikte takılamıyor.
  • yalnız bir düzeltme yapmam gerekiyor. ben şehir içi 7.9 demedim. 6500 km de ikisinin (şehir içi + şehirler arası)ortalaması 7.9 dedim. kaldı ki şehir içi aracın pek cimri olmadığını belirtmiştim.
  • bu arada 2005 te skodalar yeni kasasini kullanmiyormu???
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.