Şimdi Ara

OCZ Ramlerin FASON olma ihtimali? (VATAN) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
2.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Valla bendede ram tarihleri FFFFFFFFFF şeklinde goruluyor.. Gizli üretümdir belki bizdekiler Programdan kaynaklı yada anakarttan kaynaklı oldugunu dusunmustum bende..
  • Büyük ihtimalle bu uyumsuzluğun sebebi revizyon farkıdır. OCZ ramler üretim bandında 3 defa revize edildi ve farklı chipler kullanıldı.

    OCZ PC2-6400 EB Platinum 4.0-3-3-8 @ 2.1V Micron D9DQT (BT-3)
    OCZ PC2-6400 EL Platinum Rev 1.0 4.0-5-4-15 @ 2.1V Elpida
    OCZ PC2-6400 EL Platinum Rev 2.0 4.0-4-4-15 @ 1.9 ~ 2.1V ProMOS

    http://resim.donanimhaber.com/m_19451820/tm.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R635X -- 21 Aralık 2007; 7:58:48 >
  • iki ramimde Ver2 Platinum,

    evet eski ramleride taktım, tek başlarına overclock çekmeye çalıştım yine yemedi, 4 ünü takınca tam saçmaladı,

    bu arada enerji kaynağım 450 watt( peak değil , reel) ,

    şimdilik şöyle bi çözüm üretttim ama içim rahat değil hala , gittim Platinumları verdim SLI Edition aldım, onlar OC yiyor tek başına iken sorunsuz bi biçmde, ama 4 ü birlikte XP de osrun çıkarıyolardı, VISTA kurdum bilgisayara, 4GB ram sorunsuz çalışmaya başladı ama eskiden 900 mhz fln günlük kullanırdım Platinumlaırmı 4-4-4-12 şeklinde, yeni ramlerle birlikte 4 GB lıkları bu hızda çalıştırmaya çalıştıgımda, 15 dk sorna MAVİ EKRAN veriyor, şimdi 820 mhz ye çektim, işlemci de 2800mhz civarı bişeye düştü ne yazık ki bu sayede, şimdilik sorunsuz çalışıyorlar.




  • farkli model ramler ile oc yapamamak normal hele 4 slotu doldurup da yapamamak cok normal o yuzden herkes 2*1 ya da 2*2 almaya calisiyor.degisik ramler ile ya da ayni revizyon oldugunu dusundugun ramler ile 4 slotu doldurup oc dayayarak sen hatalisin bir kere bu durumda.ocz fason olma ihtimali olarak da kaldi yalniz.
  • hmmmm 4 slot dolu iken o\c olmaz diyosunuzyani...
  • Ben benzer sorunu A-Data larımla yaşadım. 2gb kullanırken günlük 880mhz kullandığım ramlere vista için 2 gb daha ekledim. Ama anladım ki sorun ram lerde değil. Güç kaynağımda. 4 ram slotunuda kullanıp aynı oranda overclock yapmaya çalıştığımda bilgisayar açılmıyordu. daha düşük cas değerlerde ise açılıyor fakat zorlanınca mavi ekran çıkıyordu. Ramlerin hepsini tek başlarına ve çift ler halinde deneyince bi sorun olmadığını gördüm. Anakartın ram slotlarında da bir sorun yok çünki bütün slotlarıda çiftler halinde ve tek tek denedim. 1 ve 2 slot kullanımında bütün ramler bütün slotlarda 880 de stabil ve rahat çalışıyor fakat 4 slotu aynı anda kullanınca malesef o yüksek hızlarda çalışmıyorlar.

    Eh olay gayet açık ve net ki sorun güç kaynağının yetmemesi. Elimde 480watt lık bir güç kaynağı var bu arada.
  • hayir o kadar acik degil 1 ram 15w mi ne ceker 2 si 30w eder bu mudur yani sorun??intelin yeni islemcilerinde de olacak ram kontrolcu, simdikileri bilmiyorum ama eminim ki onlarda da 4 slot dolu iyi olmuyordur.amd lerde ram kontrolcusu islemcinin icinde.simdi islemci icin hem oc + 2 ramle mi ugrasmasi kolay yoksa 4 ramle mi?istersen 1000w psu olsun 4 slot dolu oc olmaz dogru durust.kimde gordunuz??
  • 4 slota altı üstü 30 watt fazla veremiyorsa bu PSU lar ne iş yapar oı zaman... 450 watt mış bide :\
  • 4 slot dolu iken overclock yapamamanızın sebebi güç kaynağından ziyade anakartın veya CPU'nun üzerindeki bellek kontrolcüsünün işinin her takılan bekkele zorlaşmasıdır. Bellek kontrolcüerinin 4 tane belleğin frekanslarını senkronize bir şekilde belirtilen spec değerlerinin üzerinde çalıştırması 2 belleğe nazaran çok daha zordur. Bu nedenle 4 GB belleği düşük gecikme süresiyle kullnamak için en ideal çözüm 2x2GB'lık düşük gecikme süreli bir bellek kiti kullanmaktır. 2 tane 2x1GB kit takarsanız sadece 2 bellekle yapılan overclock sonuçlarına ulaşamazsınız.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: .45 ACP

    hayir o kadar acik degil 1 ram 15w mi ne ceker 2 si 30w eder bu mudur yani sorun??intelin yeni islemcilerinde de olacak ram kontrolcu, simdikileri bilmiyorum ama eminim ki onlarda da 4 slot dolu iyi olmuyordur.amd lerde ram kontrolcusu islemcinin icinde.simdi islemci icin hem oc + 2 ramle mi ugrasmasi kolay yoksa 4 ramle mi?istersen 1000w psu olsun 4 slot dolu oc olmaz dogru durust.kimde gordunuz??


    af buyur canim bisi mi dedin??
  • quote:

    Orjinalden alıntı: MemoSoZ


    Bu Ramlerin FASON olma ihtimalleri varmıdır?




    Arkadaş, FASON başka birine kendi isim ya da marka altında ürettirmektir. FASON, sallama demek değil yani. Bence tarih girmeyi unutmuşlardır. Performansta bir fark yoksa, hiç önemi yok bence...
  • armani turk bir tekstil sirketine fason gomlek diktirir mesela armani markasi bastirtir.fason yerine cakma demek istemis de sonra kabul etmisti zaten gene de aciklama icin saol gozumuzden kacmis.
  • bendeki ocz ramlerde aynı şekilde FFFFFFFF weak year 165/165 gözüküyor bioslarla ilgili bi durum sanırım tam çözemedim ben de
  • .45 ACP
    " çakma " denmez ona taklit denir.
    Bu " Çakma " lafını çıkarını bi bulsam .... (milletin ağzına düştü iyimi)
    neyse mümkün mertebe kullanmamanızı öneriririm söylerken değil belki ama okuyunca ve duyunca inanın hiçte güzel bi kelime değil.
  • Yenilerde serial number i başka biryere yazılıyor yani cpuz nin baktığı data yeri boş olduğu için göremiyor eski ramlerde kileri görebilir....
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.