Şimdi Ara

Oda (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
0
Favori
2.455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @sefa1451 eti çiğ olarak yediğinde tadı bildiğin et. benim için herhangi bir problem olmadı. denemeden anlaşılmaz.
  • @Nightful bahsettiğiniz bakteri olayı doktor ve tıp sektörünün mazaret olarak kullandığı birşey yoksa vücudumuz bakterilere karşı doğal dirençli. Bağışıklık sistemi zayıflamış insan en basit bir bakteri ile hasta olur. Bağışıklık sistemi de ancak yağlı hayvansal gıda ile güçlü olabilir. Güçlü bir vücuda bakteri bişey yapamaz. İnsan vücudunda tahminen 42 trilyon hücre var. 1 bakteri hücresi 42 Trilyon hücreyi yenebilir mi?
  • @Louie-Andy Anderson

    askeri ve havacılık sektöründeki milyar dolarların özel bir anlamı var. yani bir airbus a380 liste fiyatı $403 Milyon, indirimli fiyatı $280 Milyon deniliyor ya; o rakamlar sadece medyada ilan edilen fiyatlar, bence. Cunku o $280 Milyon doları amorti etmek için kaç bin sefer yapması ve her seferde kaç yolcu taşıması gerekli, bir yolculukta harcanan yakıt, işletme ve personel giderlerini düşün; indirimli $280 Milyon dahi amorti edip kara geçmesi velev ki tanesi 100 milyonlarca dolara başka başka uçaklar, Boeing Max 'lar vs alması ne kadar mümkün, ciddi hesap yapmadım fakat dışardan rakamlara bakılınca, bence mümkün değil. askeriye de benzer durumlar var; bu hesapta tutmayan birşeyler var. ve böyle bir sektör içindeki labor market / iş piyasasında maaşlar ne kadar olabilir ki ? Güzel maaş olur, ancak cok kebap cok yağlı börek maaşı da olmaz. Cok sayıda çalışan var cunku, sistem çöker. Ki savunma, eğitim, devlet memurluğu, bu alanlarda çalışan için para en önemli değil; mesaisi belli, çalışma zorluğu belli, rahat ve sıkıntısız ortam olması genel olarak cok önemli.




  • @Hendrik Johannes Cruijff Ekşi'den mirror'lenmiş bir konuyu iletmişsin de... Ekşi'yi 5+ yıldır linkini tıklamadığımı hatırlatayım, velev ki Ekşi'de çıkan bi konuya yazacağım :) :) Ah neymiş, Suriye savaşında medya manipilasyonu varmış.

    Manipülasyon daha yeni oldu; yurtiçinde:
    https://forum.donanimhaber.com/izmir-de-olumlu-feci-trafik-kazasi--138084997-16

    Ekşi nerde? Ekşi'deki kalemşörler, rating Hamdiler, lügat parçalayıcılar, sır çözücü ileri zekalar nerde? Kasarrr.
  • @ozbey08 23 Haziran'da Olacakları Söyleyeyim. konusu silindi. Forum değil, geri dönüşüm kutusu gibi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @dcbayro PM ynt veremem cunku GSM onaysızım.
  • Dediniz ki "Firmalarda firma içi mobil uygulama yapan, iOS 'a programlama yapan kişi bulunma ihtimali düşük." Peki benim gibi güzel bir şeyler başarmak isteyen kişiler için tecrübeli birisi olarak neleri, tavsiye edersiniz? Şuan sektörde hangi alana yönelmek mantıklı? Hangi alana yöneleceğimi seçemiyorum aklımda mobil dışında yapay zeka,görüntü işleme,siber güvenlik dallarından bazıları var.
  • dcbayro D kullanıcısına yanıt
    MHEC kullanıcısına yanıt
    iOS konusunda özellikle APress'in kaliteli kitapları var. O iş kitabından öğrenilir. Tecrübeli bir iOS geliştirici ile birlikte mesai fırsatın olsaydı bile onun yaptığı seyleri anlayabilmek için kitabi bilgi önemli. Bu diger alanlar için de geçerli. iOS donanıma kilitli, propietary (kapalı kaynak kodlu) sistem, ayrıca geliştirme ortamını kullanabilmek için senelik $200 gibi bir üyelik ücreti var, bunlar hep yanlış şeyler. iOS'u bırak geliştirmeyi, sadece kullanıcı olarak kullanmak dahi sıkıntı. Geçenlerde kız kardeşimin iPhone 8'ine benim sunucumdaki klasörden mp3 indirmek istedim, olmadı. Eski iPhone larda iTunes vardı, mp3'leri onunla çalabiliyordum, iPhone içinde iTunes i dahi bulamadım, herhalde kaldırmışlardı.Yani Apple diyor ki Internet radio, Spotify dan müzik dinleyeceksiniz, yani kuralları belirlemenin ötesinde neyi nasıl kullancağını da belirliyor; bana kesinlikle ters bir olay, bu şeylere dikkat etmeyen kardeşim dahi şikayet etmeye başladı, ilerde yeni cep olarak Apple herhalde almaz. Apple 2010'lardan itibaren bence bitti, saçma birşeye döndü.

    Yapay zeka ve görüntü işleme cazip alanlar olmakla birlikte sağlam teorik temel isteyen konular ve işin teorisi de oldukça derin. Görüntü işlemede son 10 yılda NVIDIA'nın donanımsal geliştirmeleri sayesinde cok büyük gelişmeler kaydedildi: Artık tamemen gerçek, 100% doğal görünen insan animasyonları yapmak mümkün. Digital Human R&D by Dexter Studios (Photorealistic 3D Model, Facial Rigs and Animation) adlı 1,5 dk'lık şu videoya bak:



    Yani artık istediğin türde film oyuncusunu dijital olarak üretmek mümkün! son birkaç yıldır Netflix 'teki bazı film karakterlerinin dijital üretildiğini tahmin ediyorum, filmlerin farklı ve özel havasını o sayede elde ettiklerini düşünüyorum. Ve hatta birçok büyük haber kanalının bu tekniklerle gerçek olmayan olayları film olarak ürettiklerini ve bunları gerçek habermiş gibi yayınladıklarını dahi tahmin ediyorum. Örneğin NT Times Square 'de 2017'de bir araç kaldırma çıkıp yayaları ezdi haberi. O haberden bir kare:

    Oda


    Bu görüntü dijital ortamda oluşturulmuş bir görüntü mü yoksa gerçek mi? Bence ikincisi... Her halukarda görüntü işleme görüntü ve video üretme cok önemli bir konu. Fakat teknik bilgi kadar sanatsal yetenek de isteyen bir konu.

    Yapay zeka ise son bir yıldır medyada cok bahsi geçiyor, fakat o konuda cok derin teorik bilgi ve pratik yapmak gerekli. 2017 yazında yazılım geliştirme bölümünde şehirler arası en kısa mesafe / traveling salesman problem (tsp) konusu açılmıştı, o problemin çözümü yapay zeka programcısı gibi düşünmeyi ve programlamayı gerektiriyor. Ben sırf egzersiz olsun diye bir çözüm geliştirdim fakat sadeleştirilmiş / basitleştirilmiş sekilde ancak çözebildim, tam bir çözüm olmadı fakat çözüm yolunda ilerleme kaydettim. tsp algoritması lojistik ve sanayide kullanılıyormuş; yani kamyondaki 100 paketi bırakılacağı adres sırasını bilgisayar belirliyor, böylelikle kamyon en kısa yolu kat ederek tüm paketleri bırakıyor. Sanayide de kompleks parça işlerken, işleyici uç parçanın üzerinde en az hareketle en cok işlemi yapıyor.

    Siber güvenlik son yıllarda iyice önemli hale gelen ve gittikçe daha iyi para kazandırmaya başlayan bir alan. Fakat orada Bilg Müh diplomasından cok sertfika ve deneyim de önemli.

    Bilg Mühendisi için diger avantajlı alanlar Java EE ve C++ ve gömülü programcılık alanları. Java EE dahilindeki Spring ile sadece bir proje yapsan bile Avrupa'da birçok cazip iş var. Spring 'in üstüne yeni JVM dili olan Scala ile bir proje yaptıysan cazibe daha da artıyor. Onların üstüne Scala ile Big Data uygulaması geliştirirsen cazibe tavan yapıyor. Bu alanlar geniş ve ayrıntılı olmakla birlikte, görüntü işleme ve yapay zekadan daha alışıldık ve sürpriz yapmayacak alanlar.

    Uzaktan yapılabilen / remote-job işler alanında Ruby tekrar yaygınlaşmaya başladı. 2006 yıllarında Rails ile patlama yapan Ruby 2013-2014 ten itibaren düşüşe girmişti fakat artık Rails'e ek olarak sistem yönetimi, plugin geliştirme ve Domain Specific Language/DSL alanlarında remote-job ilanlarda sıklıkla rastlanıyor, öyle ki bazen Javascript'ten cok Ruby işi yayınlanıyor. Türkiye'de Python cok yaygın fakat Ruby yaygın değil fakat Avrupa ve özellikle Amerika 'da oldukça yaygın. Aynı sekilde Perl de Türkiye'de bırak kullanılmayı hiçbiryerde bahsedilmiyor bile fakat örneğin İngiltere'de bayağı yüksek Perl Developer talebi var. Amazon'un kendi e-ticaret altyapısında Perl kullanılıyor. Ve Ruby, Javascript ve PHP'nin öncüsü olan bir dil.


    @MHEC PM yanıtlayamıyorum. PM gönderme yolları için https : // riot . im/app/#/room/#ulke-ve-dunya-gundemi:matrix . org (boşlukları kapatarak) link tıkla. Linklere forum ?campaign linki ekliyor, o linkle açmayabilir. Adres cubugunda aşağıdaki gibi görünmeli:
    Oda

    Bu arada bu gönderideki bazı bilgiler de ilgini cekebilir :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 1 Eylül 2019; 18:42:32 >




  • Abi size gerçekten çok teşekkür ederim yani uzun ve çok güzel bir şekilde anlatmışsınız başkası olsa bu kadar uğraşmaz..O zaman şu saatten sonra derinlemesine düşünüp hangi alana yönelmek istediğimi iş imkanlarıyla (diğer ülkeleri de göze alarak) beraber düşünüp ona göre hareket etmeliyim.Son olarak ben şuanda yazın için alanı düşünmeden yazılım firmalarına 3 aylık staj veya ücretsiz çalışmak ve kendimi geliştirmek istediğimi belirterek mailler atıyorum fakat 1.sınıf daha yeni biteceği için doğal olarak geri dönüşler olmuyor.Sizce bundan vazgeçip yazdığınız alanlardan bana uygun olanda yaz boyunca kendimi geliştirmem mi iyi olur yoksa firmalara "az işte olsa yaparım amacım öğrenmek" mantığıyla mail atıp olursa bir yere girmeli miyim ? Kusura bakmayın abi söylediğim gibi etrafımda yardım alabileceğim biri olmadığı için yazıyorum bu soruyuda.
  • dcbayro D kullanıcısına yanıt
    
    Yorumun bazı kısımları, eski başka yorumlardan kopyala&düzenle şeklinde. Yorumları Emacs editörde tutuyorum, o sayede eski yorumlardan ekleme kolay oluyor.

    Naylon staj denen birşey var. Yani kimse dönmese bile, kağıt üstü staj raporu çıkarma ihtimalini degerlendir. Yazları programlama alıştırmaları ve yeni projeler geliştirme açısından ideal zamanlardır. Java SE ve Java EE çalışarak değişik çalışmalar yapabilirsin. Java EE ve onunla bağlantılı Spring konularını firmalardaki programcılar dahi tam bilmiyor, iyi bilenleri de denk düşürmen düşük ihtimal, yani Java EE kendi cabalarınla öğrenebileceğin konu. Java üzerinde durma sebebim işletme yazılımları ve web uygulamalarının temelini oluşturması ve o yüzden biraz zor olması, zor olduğu için herkesin bilmiyor olması. C# herkes biliyor ama Java herkes bilmiyor (Türkiye için) Ve Java bilince Scala, Kotlin gibi yeni çıkan dillere geçmen de kolaylaşır. Scala 'nın %60'ı Java. Kotlin'in ise Scala ve Javanın birleşmiş hali.

    Java 'ya alternatif olarak C++ ta ilerleyebilirsin. Hala daha birçok programın ve projenin ana programlama dilidir ve Java 'dan da zordur ancak bir kere öğrenince kolay gelir ve bir daha unutulmaz. Perl ve Python'u bir süre kullanma unutuyorsun fakat C++ unutulmuyor, her nedense. Ve örneğin Windows Application Programming işlerinin ücretleri de oldukça iyi oluyor, Windows'a özel "native" uygulama yaptıran kişier kesenin ağzını açıyor, fakat bu Türkiye dışı için geçerli.




  • Anladım abi ben bu sene içinde Python birazda c# öğrenmiştim ama işte alanı belirleyemediğim için ufak tefek projelerden başka çok fazla proje veya benzeri işler yapamadım.O zaman ben bu yaz dediğiniz şekilde araştırıp Java'ya başlamayı düşünüyorum.Tekrardan çok teşekkür ederim abi vakit ayırıp cevap verdiğiniz için.
  • testtesttestteat
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • @MHEC Riot mesajını dün gece gördüm. Riot linkini birçok kişiye verdiğim halde pek kullanan olmadığı için ben de artık sık kontrol etmiyordum o yüzden geç gördüm. Riot ta mesaj gönderdim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 5 Eylül 2019; 7:21:55 >
  • @Hendrik Johannes Cruijff

    https://www.youtube.com/watch?v=oFMgLjzMIgI
    Germany: This machine turns WATER into OIL

    Yukardaki videoda, Almanya'da bir firma hava ve suyu nasıl petrol (oil) e çevirdiğini gösteriyor. Video tarihi 2014. Video açıklamasında bu tesisteki ana prosesin gazı hidrokarbon (yani ham petrol) a dönüştürme işlemi olduğu ve bu prosein Alman kimyagerler Franz Fischer and Hans Tropsch tarafından 1925 te geliştirildiği yazıyor ve diyor ki şimdilik günde bir varil (160 litre) üretiliyor ve ekliyor:

    "value creation happens at the place where you use the fuel. So instead of buying crude oil from a country far away, you are producing the fuel right where you are actually going to use it."

    Yakıtı (benzin, mazot, karosen) kullandığınız yerde deger üretimi oluyor. Yani ham petrolü uzaklarda ülkelerden almak yerine, tam kullanacağınız yerde üretiyorsunuz"

    Ve diyor ki "It will always be more expensive" (bu sekilde üretim) her zaman daha pahalı olacak Yani dış ülkelerden gelen petrol bunun ürettiği petrole göre daha ucuz; şeklinde "iletiliyor"

    1- 1925'te keşfedilen bu proses geçen yıllar zarfında iyileştirilerek cok daha verimli şekilde petrol sentezlenmesi sağlanmış mıdır?

    2- 1925'te keşfedilen böylesine önemli (temel olarak su ve havayı petrole ceviren) bir proses neden kimse tarafından bilinmiyor? böyle önemli bir prosesi daha önce hiç duymuş muydunuz?

    3- Prosesi keşfeden 2 Alman kimyager'den PhD ünvanlı olan Hans Tropsch u.arası petrol firması Honeywell'in iş teklifini kabul ederek 1931'te Amerika'ya gidiyor fakat 1935'de aşırı hastalanarak, 46 gibi erken bir yaşta ölüyor! Sence bu hastalık doğal mı?

    Ve petrol sentetik üretilmeden önce de rezervi sınırsız, fosilden kaynaklı olmayan ve hemen her yerde yer kabuğununun değişen derinliklerinde doğal olarak oluşan bir kaynak olduğuna dair bilgiler de var. Alman İnşaat Mühendisi, İşadamı ve Yazar Hans-Joachim Zillmer, tıp ve biyoloji dahil birçok alanda çeşitli buluşları olan Avusturya kökenli Amerikan profesör Thomas Gold, Alman mimar Konrad Fischer, Alman ve yine Alman profesör doktor Konstantin Meyl başta olmak üzere çeşitli kişilerin bu konuda araştırma, kitap ve röportajları var.

    Tüm bu bilgiler ışığında şu iddia edilebilir mi? Petrol ve ondan elde edilen benzin mazot karosen ve LPG dünyanın her yerinde ama sentetik ama doğal yollardan sınırsız sağlanabilir. Ve buradan petrol gerçek savaş sebebi olamaz sonucu çıkar mı?




  • Hocam ne odası bu? Konuyu sürekli görüyorum merak ettim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PM gönderemediğimden PM gönderme amaçlı kullanıyorum.
  • @hypercubematrix ne yaptın da uzaklaştırma almayı başardın? iletişim içinhttps://riot.im/app/#/room/#siyaset:matrix.org 'ı ziyaret et.
  • @hypercubematrix Uzaklaştırma sebebini tahmin edebiliyorum. Hes ve ona esen Teknik Kuzey rüzgarı, öyle bir eseyim dedim :) Ah be benden neden yardım istemedin, o konuyu görüyordum ama hiç tıklamadım. Bu akşam neden tıkladım. insayt konusunda teleskopçuya bir espri yapmak için girdiğimde, uzaklaştırıldığını gördüm. Son mesajlarına bakınca oradan tıkladım. Ah ki ah. Beni bir kez alıntılasan, Kuzey rüzgarının havasını alırdım, melteme cevirirdim onu.
  • PM ynt veremiyorum cunku GSM onaysızım. PM'deki "5 kanitli" konu nun linki nedir?
  • etkisize öyle yanıt koydun ki, etkisiz 38. sn'deki gibi oldu :)
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.