Şimdi Ara

Odalara Ethernet kablosu çekmek ve DSL Hattı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,


    Hayırlısıyla yazın düğünüm var ve yerleşeceğim evi baştan aşağı tadilat yaptırıyorum. Bu kadar işlere başlamışken duvarları ve yeri kazıtıp odalara CAT6 vs Ethernet kablosu çekip koridordaki modemden odalara dağıtmak istiyorum. TV ve Tivibu gibi bir cihaz için oturma odasına 2 tane, Mi Box benzeri bir cihaz için uzaktaki odaya 1 tane, masaüstü PC olan odaya da 1 tane olmak üzere 3 yere kablo çektirmek istiyorum ancak illaki ek maliyet oluyor.


    İyi bir TV aldım. Netflix vs 4K içerik izlerim diye düşündüm. Ancak bazen de diyorum ki nasılsa TV modeme çok uzak değil acaba yapmasam mı? Uzaktaki Mi Box için de bir menzil genişletici mi alsam?


    Bu arada masaüstü PC olan oda modeme yakın, o yüzden oraya kesin çektiririm. Ancak diğer yerler konusunda fikrinizi istiyorum.


    Fiber yok VDSL var. TurkNet'in sitesinde 70 Mbps VDSL destekliyor yazıyor. (tahminleri genelde tutuyor, ev de cadde üstü, müstakil)


    Aklımdaki bir soru işareti de hattın nasıl olduğu. Onu nasıl ölçebiliriz, 25 yıllık daire, telefon hattı yıpranmış mıdır? Fikirlerinizi bekliyorum, çok teşekkürler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Öncelikle kabloyla bu kadar uğraşmak yerine Aimesh özellikli 2 adet (1 adet DSL-AC68u ve 1 adet RT-AC68u) alsanız 150m2 bir dairede her noktadan rahatlıkla 100mbps interneti sonuna kadar alırsınız. Bu kadar kabloya vereceğiniz işçilik ve masrafa da gerek kalmaz. 5G AC desteğiyle birlikte hiçbir sorun yaşamazsınız.

    Eğer para derdiniz yoksa bir modem üzerinden TP-Link Deco M9 Plus(2li paket) alırsınız hiçbir sorun çıkmaz yine. Kurulumu da çok rahat.

    Ya da biraz daha az para vereyim derseniz TP-Link Deco M5(2li paket) alabilirsiniz.


    Kısacası:

    1- 1 modem 1 router ASUS DSL-AC68U-ASUS RT-AC68U

    2- 2li mesh sistem TP-Link Deco M9 Plus

    3- 2li mesh sistem TP-Link Deco M5


    Tüm seçeneklerde kablosuz olarak 100Mbps daire içinde tüm odalarda alırsınız.(Doğru konumlandırmayla birlikte)


    NOT: PC için AC destekli bir pci kart alırsanız hem bluetooth hem de AC destekli Wifi kartınız olmuş olur. Yine kablosuz ve gecikmesiz internetin keyfini yaşarsınız.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thehook -- 28 Ocak 2023; 21:30:24 >




  • Hazır tadilat yapacakken bütün odalara sıva altı cat6 (23awg) kablo çektir, pişman olmazsın. Tv de, android boxta, uydu alıcıda, oyun konsulunda internet bağlantını mutlaka kablo üzerinden sağla( 4k için özellikle). Bütün odalara elin değmişken rg6-u6 anten kablosuda döşetmeyi unutma. Yalnız kabloları aynı kanal içinden geçirme özellikle cat6 ve anten kablosunu. (elektrikte dahil). Kablolara da biraz uç bırak. Başta yaptığın masrafın ilerde sana faydasını göreceksin.

  • @thehook


    Merhaba. Gördüğüm kadarıyla önerdiğiniz Asus Router piyasada bulunmuyor. Bunun yerine önerebileceğiniz başka bir marka/model var mı? Evimde döşenmiş kablo var. Telekomun verdiği Zyxel VMG3312-B10A access point olarka kullanıyordum ama son elektrik kesintisinden sonra ara ara kendini yeniden başlatmaya başladı. Ben de yerien ne alsam diye düşünürken bu konu iyi açılmış.

  • Eğer Fiyat sıkıntınız yoksa Asus AX92u 2li paket öneririm. Gerçekten kabloyla uğraşmaya hiç gerek yok.

    200m2 evde evin her yerinde 20 kullanıcı ile 100Mbps interneti sonuna kadar kullanırsınız. Her türlü 4k yayını da sorunsuz alırsınız.

    Yaptığım testlerde 800Mbps gibi uçuk rakamlar gördüm bu cihaz ile aynı oda içinde.

  • thehook T kullanıcısına yanıt

    Valla mesh sistem de kafama yatıyor açıkçası. 1 modem 1 router yerine direkt 1 modem alsam olmuyor mu. Bilmediğimden soruyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabi ki 1 modem de 110M2 bir daire için (Daire ortasında konumlandırma) yapılırsa çok yeterli olur. Ancak 2li mesh sistem ile köşe odalarda da tam performans alabilirsiniz.

  • Hocam modern daire kapısının üstünde dolap içinde olacak. Tam sigorta kutusu önüne koyacağım. Kapak sinyali çok etkilemez dediler. En kötü mesh sistem kurarım zaten.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.