Şimdi Ara

Ödev film taslağı için oyuncu önerileri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, şu anda alıyor olduğum bir ders için proje olarak Gılgamış Destanı'nın film taslağını hazırlamam gerekiyor. Fakat sinema ile çok içli dışlı olmadığım için oyuncu seçimleri konusunda pek bir fikrim yok. Yardımcı olabilirseniz sevinirim

    Destandaki karakterler ve özellikleri:

    Gılgamış - Destanımızın baş kahramanı. Uruk'un kralı. Aşırı dominant, yakışıklı ve güçlü (fiziki anlamda). Sürekli ön planda. Zalim bi kral diyebiliriz.

    Enkidu - Tanrıların gılgamışı dizginlesin diye gönderdiği, Gılgamışla kapışıp yenilen sonradan en iyi arkadaşı olan kişi. Fiziksel olarak gılgamış kadar güçlü. Gılgamışa nazaran daha mantıklı, ona akıl veriyor. Gılgamış kadsr ön planda olmasa da çok önemli bir karakter.

    Shamhat - Enkidu şehirden uzak yabani bir yerde yaratılmışkrn onu şehre gelmesi için ikna eden güzel ve akıllı hayat kadını.

    Humbaba - Gılgamış'ın sefer düzenlediği ormanın koruyucusu. Destanda çok korkutucu bir olarak tasvir edilse de aslında öyle değil. Etkili konuşma yeteneğine sahip.

    Anu - Tanrıların babası. İşlere çok karışmayan, çok da güçlü olmayan bir tanrı ama yine de tanrıların babası.

    Enlil - Yeryüzü tanrısı. İnsanlardan nefret ediyor. Kötü bir tanrı diyebiliriz. Çok katı, disiplinli. Destandaki diğer tanrılar sürekli fikirlerini değiştirken Enlil asla değiştirmez.

    Shamash - Güneş tanrıçası. Enkidu ve Gılgamış'a maceraları boyunca yardım eden, onları koruyan duygusal diyebileceğimiz bir tanrı.

    Isthar - Aşk ve savaş tanrısı. Gılgamış'a evlenme teklif ediyor, reddedilince de tam bir şımarık ergen kız gibi davranıyor.

    Ninsun - Gılgamış'ın annesi olan tanrı. Klasik şefkatli anne diyebiliriz.

    Arkadaşlar ihtiyacım olan, tarif ettiğim kişiliklere uygun aktör/aktris ler bulmak. Mesela Humbaba için Samuel L. Jackson u düşünüyordum uzun uzun ve etkileyici konuşabilme yeteneğinden dolayı. Bütün fikirlere açığım. Yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum. Şimdiden teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.