Şimdi Ara

ODTÜ EE SORU CEVAP TANITIM (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
10
Favori
3.967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kreutz kullanıcısına yanıt

    bilmiyorum kardeşim benim kişisel tecrübem o yöndeydi. 50 şirkete başvurduysam 45i hiç geri dönmedi, geri dönenler de mülakatta açık açık bilgisayarcı arıyoruz falan demişti. stajı da bir tanıdık vasıtasıyla buldum, yoksa bulamıcaktım

  • .

  • Senin sanki yurt dışına gittim dediğin bir konunu hatırlıyorum doğru mu hatırlıyorum  

  • Tanıtım efsane olmuş hocam. Yine iştahım açıldı
    Nasibimde varsa seneye tekrar sınava girip burayı kazanmayı hedefliyorum. Hayırlısı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • White Death kullanıcısına yanıt

    ben hatırlamıyorum konu açtığımı sadajdn ama doğru yani

  • hocam okul birinciliğim var sıralamam 1180 sizce boun ee gelir mi? gelmezse nereyi önerirsiniz bilkent mi odtü mü? ceng de yazabilirim ama ee okumak istiyorum.

  • bumchickaboom B kullanıcısına yanıt

    bence bilkent > odtü

    ceng > ee (bence bilgisayarın olanakları daha iyi ama ee'ye bir ilgin varsa ilginin olduğu alanı seç çünkü o alanda daha başarılı olursun)


    boun ee okul birincisi için taban sıralamalar (https://yokatlas.yok.gov.tr/2018/lisans.php?y=102210286)


    2020: 1.065

    2019: 556

    2018: 581

  • owoselammicsuedcheck O kullanıcısına yanıt

    yurt dışında doktora yapmak istiyorum. odtü ee'den bu dönem kaç kişi gidebildi bir bilginiz var mı? ya da hangi üniversite daha fazla kolaylık sağlıyor?

  • bumchickaboom B kullanıcısına yanıt

    tam sayı bilmiyorum ama bu dönem mezun olanlardan benim tanıdığım master ve doktoraya y dışına giden en az 15 kişi falan var. yani gitmek istedikten sonra ortalaman 3.0ten yüksekse gidiyorlar illa bizim bölümden mezunsanız.


    üniversite olarak linkedine bakınca yurt dışındaki okullarda odtü mezunu çok görüyorum. bilkent, sabancı, boğaziçi vs de görüyorum. bence önemli olan toefl sonucu (yabancı dil) ve sana referans veren hocaların düzgün olması. yurt dışına gitmek gibi bir amacın varsa kesin gidersin bizim bölümden sonra.

  • up

  • Maaşlar nasıl genel olarak,yeni mezun biri ne kadar alıyor,10-15 sene çalışmış biri ne kadar alıyor?

  • Hacı bu finaldeki çözümler ne öyle ya harbiden milletin abarttığı kadar varmış bu sınavlar.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhaba ee dusunuyorum odtü ee mezunu birisinin issiz kalma olasilgi yuksek mi ? Ve sırf fizik ve mata daha ilgim var ve biyoyu ezberi sevmiyorum diye ee dusunmem hata mı? Bölüm asiri zor mu? Ve ortam nasil? Yurt hayatı vs



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-95F633C57 -- 31 Temmuz 2021; 23:12:10 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Biraz konu dışı ama yardımcı olursanız sevinirim. EE okuyorum hazırlığı bitirdim bu sene 1. sınıfa geçeceğim. Yazın evde boş boş oturmaktan çok sıkıldım uğraşacak bir şeylere ihtiyacım var bu yüzden EE hakkında boş vakitlerimde kendimi geliştirmek istiyorum. Ne yapmam lazım neye çalışmam lazım bilmiyorum bir yol gösterebilir misiniz?

  • maaş skalası çok değişken yeni mezunlarda. aylık 40k tl alan da var 10k da 6k da. o yüzden ortalamaya bakarsak gözlemlediğim kadarıyla ortalama odtü ee mezunu aselsana giriyor (çoğu mezun buraya giriyor) ve aselsanda maaş 8.5k sanırım. ama yılda 16 maaş ödendiği için 10kya denk geliyormuş. yani ortalama yeni mezun maaşı 10k şu an. diğer savunma sanayii şirketlerinde de bu civarlarda maaşlar.


    savunma sanayii şirketlerinde her 2 yılda bir rütben ve maaşın artıyor. 10-15 yıl sonra 20-25k maaşlı müdür pozisyonlarında oluyorsun. bu şirketlerde 5-10 yıl çalıştıktan sonra kendi şirketini kuran da çok var. onlar tahminimce baya kazanıyordur ama ne kadar bilmiyorum. (çevremde böyle 10-15 yıldır çalışan çok mühendis yok ama o şirketlerden birinde 10 yıldır çalışan bir tanıdığım vardı, diyetisyenine ayda 4k veriyordu. maaşını tam bilmiyorum ama çok kazandığına eminim asdaasd)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi owoselammicsuedcheck -- 2 Ağustos 2021; 0:36:50 >
  • çalışınca yapılıyor aslında çok da zor değil, kitaptaki standart soruları soruyorlar. ama çok fazla ders, sorumluluk ve ödev olduğu için baya zor oluyor genel olarak bölüm. yani açıkçası beni ödevlerin niteliğinden çok niceliği yoruyordu :D çok fazla ödev olduğu için geçen dönem masadan kalkamadım neredeyse adasdasd




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi owoselammicsuedcheck -- 2 Ağustos 2021; 0:24:41 >
  • işsiz kalmaz ama 3k gibi düşük ücretlerle başlar en kötü ihtimal.


    bence fizik ve mat seviyorsan ve ezber sevmiyorsan, eeyi seversin. ve bölümü seversen yüksek olasılıkla başarılı olup iyi bir ortalamayla bitirirsin. zaten bölümü 3.0 üstü ortalamayla bitiren savunma sanayiinde dolgun maaşlı iş buluyor (3.0 zor da değil bölümün yarısından çoğu yapabiliyor).


    bölüme girince hazırlık ve 1. sınıf çok kolay. hazırlıkta zaten herkes parti yapıyor, ders çalışan yok pek. 1. sınıf da lisedeki fizik ve matematiğin tekrarı, basit baya. ama bölüm dersleri 2. sınıfta başlıyor ve ondan sonrası açıkçası zor. çok fazla vakit yiyor. bizim bölümde ortam genelde sürekli dersle alakalı konuşan insanlardan oluşuyor ama başka bölümden insanlarla çok rahat sosyalleşebilirsin. zaten bir sürü kulüp var, onlara girersen çok fazla arkadaşın olur. yurtta benim tüm oda arkadaşlarım çok iyiydi, zaten odtüdeki insanlar genel olarak anlaşabileceğin insanlar olur. 19. yurt gibi yeni yurtlar da çok güzel, her hafta odanda temizlik falan bile yapılıyor. ben 1.5 sene online döneme denk geldim, odtüdeki ortamı çok özlüyorum. yurt hayatı bence aile evinden bin kat güzeldi :D





  • Best Nick In The World B kullanıcısına yanıt

    bence yazılım öğrenebilirsiniz. python, c, c++ gibi dilleri öğrenmek illa işinize yarar. youtube'da python tutorialları var onları takip edebilirsiniz. veya cs50 gibi coursera ve edxte bedavaya bulabileceğiniz çok kaliteli yazılım dersleri var. c++ için cherno project var.


    python öğrenirseniz ilk dönemki programlamaya giriş dersinizde de yardımcı olur belki.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi owoselammicsuedcheck -- 2 Ağustos 2021; 0:34:39 >
  • cengte teknolojiler gördüğüm kadarıyla çok çabuk değişiyor. mesela web programlamada 10 sene önce php dili popülerdi, şimdi node.js gibi diller popüler. işte bu değişimlerde olduğun yerde kalıp eski teknolojilerde diretirsen iş imkanların azalır. o yüzden baya tecrübeli yazılımcılar bile hep yeni çıkan teknolojileri öğrenmeye çalışıyorlar. eski teknolojileri kullanan firmalar git gide azalıyor ve iş olanakları da azalıyor. dolayısıyla değişime adapte olamazsan elenebiliyorsun. ama iyi bir okuldan mezunsan ve programlanın alt yapın (veri yapıları/algoritmalar) güçlüyse zaten yeni teknolojileri çok rahat öğrenip onlarda da iyi kod yazarsın.


    ama türkiye'de iyi bir okuldan mezun olunca iş sıkıntısı olayı yaşayacağınızı hiç düşünmüyorum çünkü genelde şirketler yazılım becerilerindense diplomana ve iş tecrübene bakıyor. zaten 10-15 yıllık mühendisler yönetici pozisyonlarına geçebiliyorlar gördüğüm kadarıyla. bu pozisyonlarda oturup yazılım yazmak yerine tasarımını yaptığın için yeni teknolojileri bilmesen de olur sanırım. bence türkiye'de 10-15 yıllık mühendisin işsiz kalması çok zor ama amerika gibi aşırı rekabetçi yerlerde mümkün duruyor. yani eski ceng mühendisleri bile türkiye'de çok sorun yaşamıyordur bence. zaten yeni teknolojileri çok sıkı takip eden şirket sayısı az türkiye'de.


    ee'de ise teknolojiler bu kadar çabuk değişmiyor. mesela analog dizayn veya dijital dizayn mühendisliği teknolojileri belki 20 yıldır hiç değişmedi, hala aynı diller kullanılıyor. o yüzden bence ee'de bu sıkıntı yok pek. intel, nvidia gibi çok rekabetçi bir şirkette donanım mühendiysen bile bence yazılımcılar kadar değişim takip etmen gerekmiyordur




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi owoselammicsuedcheck -- 2 Ağustos 2021; 16:8:34 >




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.