Şimdi Ara

odtü iktisat

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • sınavdan önce bir arkadaş bir topic açmıştı odtü iktisat nasıl bir bölüm diye...bende okumuştum ve bende orayı istiyorum...öss puanım 272-277 arası bişi gelecek...acaba odtü ye gelsemmi...bir kere gittim üni yi çok beğendim ama yurt olanakları nasıl...okul olanakları nasıl..bölüm iyi bi bölümmü..bilen yada okuyan arkadaşlar yardımcı olablirlermi..şimdi ist ten kalkıp ankara ya itmek zaten koyaacak adama..gerçi puanlar 7-8 puan çıkarsa içimde patlama ihtimalide var



  • Sosyal bilimleri teknik üniversitede okumayacaksın! Tıpkı mühendislik vb.'ni sosyal bilimler üniversitelerin okumayacağın gibi!
    Yani özetle ODTü'de iktisat okumak yerine Boğaziçinde yada Istanbul Universitesinde ingilizce iktisat okuman çok daha mantıklı olacaktır. Burada birçok kişi ODTü iyidir, ODTü süperdir diyecektir. Ama 10'da 7'si hayatında ODTü'de bulunmamıştır bile.
    Evet, ODTü çok iyi bir okuldur. Teknik olarak Türkiyenin en iyi okuludur. Ama sosyal bilimlerde durum böyle değil. Şöyle bir araştır, işi uzmanlarına danışmaya çalış, bana hak vereceksin.
  • hmmm....bende sosyoloji soracaktım ?

    orası nası acep ?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: NoVaRiX

    Sosyal bilimleri teknik üniversitede okumayacaksın! Tıpkı mühendislik vb.'ni sosyal bilimler üniversitelerin okumayacağın gibi!
    Yani özetle ODTü'de iktisat okumak yerine Boğaziçinde yada Istanbul Universitesinde ingilizce iktisat okuman çok daha mantıklı olacaktır. Burada birçok kişi ODTü iyidir, ODTü süperdir diyecektir. Ama 10'da 7'si hayatında ODTü'de bulunmamıştır bile.
    Evet, ODTü çok iyi bir okuldur. Teknik olarak Türkiyenin en iyi okuludur. Ama sosyal bilimlerde durum böyle değil. Şöyle bir araştır, işi uzmanlarına danışmaya çalış, bana hak vereceksin.


    bu kadar mı kötüymüş bu ODTU iktisat..iyi ki kazanamamışım o zaman ..2003 de ilk tercihimdi..




  • tabiki haklısın...yani ben zaten puana göre tercih yapmıcam...yani bütün hayatını öss ye girmek için harcamı sorada girebileceği en yüksek yere giren biri olmicm..nere iyi ise oraya gidicem ama odtü iktisat iyi diye duymuştum..sonuçta iktsat matematik ağırlıklı bi ders ve odtü nün matematikteki başarısını hereks bilir...bide işte geçen sene say dan ea ya geçtim..işletme için geçtim sora herkesin dedikleri kafamı karıştırdı..aslında tam bir meslek bile seçmiş deilim
  • bi yandanda hukukta okuyanlar sıkıştırıoo..diolar napıcan işletmeyi bitirince mesleğin ne olucak...mühendisliği bitiriosun mühendis oluosun..tıp bitirip doktor oluosun..hukuk bitiriosun avukat savcı oluosun...işletme bitirince ne olsuosun .........

    valla iyi bi düşünmem lazım puanlar gelince..
  • EA lıktan İktisat ve işletme gibi bolumleri tercih edeceksen, öncelikle bogaziçi, galatasaray, marmara ve istanbul ünlerini düşünmelisin. İşletme ve iktisat arasında ise ince bir çizgi olmasına ragmen son sınıfta ayrımın iyice farkına varıyorsun. Eger teori yönün gelişmişse yani soyutlama yaparak analizlerle ugraşmak, uygulamadan ziyade olayları bilimsel çercevede düşünmek hoşuna giderse iktisat öneririm. Bu bölümden mezun olanların Kpss yada özel sektörde Müfettiş ve uzmanlıklara girmesi daha kolay. Çünkü aldıkları egitim kurumların yaptıkları bilim sınavlarına daha yatkın. Ancak özel sektörde yönetici vs. gibi konumlarda çalışmak istiyorsan işletme tavsiye ederim. İdari yargı ve kaymakamlık düşünüyorsan Kamu Yönetimi. Kısaca sayısaldan sözele dogru sıralarsak İktisat - işletme - Kamu Yönetimi. Bunun dışındaki diger Ekonometri, maliye, Çalışma Ekonomisi gibi bölümleri tercih etmeni önermem.

    Not. 9 eylul iktisat mezunu olacam. son sınıfım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cem -- 19 Haziran 2007; 8:24:11 >




  • Okuyanda Odtüyü seçmekden vazgeçecek... Bir düzeltme yapalım..

    Boğaziçiden sonra Türkiyede en iyi iktisat eğitimi veren devlet üniversitesi odtüdür.. Belki boğaziçiyle eşit belki daha iyisidir.. Kpss de ki odtülü iktisatçıların başarıları ipucu veriyordur zaten..

    Marmara istanbul bile denmiş yani odtüden iyi olarak
  • Dostum ne odtusu ne boğaziçisi neden bahsediyorsunuz? eğer özel sektör diyeceksen sözüm yok ama A kadro ise ; şu anda en iyiler ANKARA Üniv. -Marmara- Gazi Üniv. şeklinde hatta Uludağ Üniv den bile kaymakam vss iyi kadrolarda olan arkadaslarım var. Ben Dokuz Eylül Üniv. İktisat mezunuyum, öle Odtu die gözünüzde büyütmeyin, tamam özel sektör için çok iyi üniv. ancak KPss ve sonraki Bakanlık sınavları için en iyisi Ankara Üniv.dir. Bizzati olayın içinden biri olarak söylüyorum.

    Saygılar...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.