Şimdi Ara

ODTÜ ile ilgili sorularınızı cevaplıyoruz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
107
Cevap
15
Favori
6.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,

    Yaklaşık 10 yıldır ODTÜ'deyim. Şu anda lisansüstü öğrenci olarak eğitimime devam ediyorum. Aynı zamanda tanıtım ofisinde görev yaptığım için bir çok öğrenciye tercihleri konusunda destek oldum. Öğrenciler tercih yaparken çoğu zaman bu konuda yetkin kişilere ulaşmakta zorlanabiliyorlar. Zamanım oldukça bu kanaldan da sorularınıza cevap vermeye çalışacağım.

    Aşağıdaki linkten yazar profilime ve üniversite tercihlerine dair yazdığım yazılara ulaşabilirsiniz.
    https://universkop.com/author/eberkyurek/

    Hepinize başarılar diliyorum.







  • Merhaba arkadaşlar,

    Ben de Ekin ile beraber tanıtım ofisinde çalışanlardan biriyim ODTÜ'de.

    3 4 senedir forumda ODTÜ ile ilgili soru cevap konuları aciyordum zaten, bu sefer biraz daha kapsamlı bir başlık açtık. Okul ile ilgili her türlü sorunuzu burada paylasabilirsiniz. Bu arada ben 3 sene inşaat mühendisliğinde okudum sonrasında işletmeye gectim ve halen işletmede ogrenciyim. Bu yüzden hem mühendislik hem İİBF hakkındaki sorularınızı cevaplayabilirim.

    Burdan yardimimiz dokunursa ne mutlu bana, sorularınızı gerekmedikçe özelden değil de buradan paylaşırsanız herkes faydalanabilir.

    Hepinize başarılar diliyorum :)
    Öncelikle ODTÜ gibi bir üniversitede bir bölümü okumak bile yeterince zor. Akademik kariyer yapmayı düşünen öğrencilerin bir bölümü mühendislik okurken bunu bir temel bilim ile desteklemek için çift anadal yapabiliyor.

    Örneğin elektrik ve elektronik okurken fizik veya matematik bölümü ile çift anadal yapmak oldukça yaygın. Ancak bu durumda bile fizik bölümünden alacağınız birkaç seçmeli ders belki bir yandal programı sizin kariyeriniz için daha faydalı olabilir.

    Çift anadal yapmak çok zaman alıyor ve çoğu zaman üniversiteyi uzatmanıza neden olabiliyor. Bununla ilgili bir blog yazım ve videom vardı.

    Detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsin:
    https://universkop.com/cift-anadal-nedir-cift-anadal-yapmali-miyim/
  • Merhabalar hocam, ODTÜ son yıllarda araştırma üniversitesi ilan edilen üniversitelerin başında geliyor sanirim. Tam olarak ne anlama gelmekte bu yani ne gibi avantaj sağlar bize ileride?
  • Merhaba, YÖK 2 yıl önce araştırma üniversiteleri diye bir kavram çıkardı. Araştırma üniversiteleri arasında sadece kamu üniversiteleri bulunuyor. Şu anda Türkiye'de yaklaşık 200 üniversite var ama bunların araştırma altyapısı aynı seviyede değil. Dolayısıyla YÖK uluslararası seviyede rekabet edebilmeleri için 10 üniversiteyi seçip bunlara, bütçe imkanı, akademisyen alımında bürokratik kolaylık, lisans kontenjanlarının artmaması gibi kolaylıklar sağlayacak. Bu 10 üniversite şöyle:

    Orta Dogu Teknik Universitesi
    Bogazici Universitesi
    Istanbul Teknik Universitesi
    Hacettepe Universitesi
    Ankara Universitesi
    Izmir Yuksek Teknoloji Universitesi
    Gazi Universitesi
    Istanbul U¨niversitesi
    Gebze Teknik Universitesi
    Erciyes Universitesi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ekin Berkyürek -- 23 Aralık 2019; 14:20:14 >
  • merhaba hocam, mühendislik okurken temel bilimlerde çap yapmak hakkında ne düşünüyorsunuz? biraz bilgi verebilir misiniz?
  • knitta kullanıcısına yanıt
    Üniversite bir araçtır sizi a noktasından b noktasına götürür çap yapmanın sizin için bir a noktasından b noktasına götürme işlevi yoksa neden çap yapasın ki mühendislik girişlisindir mühendisliğe ilgini kaybedip ilgin olan temel bilime kaymak istersin o zaman çap yapmak senin için anlamlı olabilir ama başka türlü sırf iki diplomam olsun diye yapmanın anlamı yok iş hayatında da kimse senin ikinci diplomanı umursamayacaktır işveren için tek önemli olan şey istediği işi yapabilecek yeterlilikte olman
  • knitta kullanıcısına yanıt
    Öncelikle ODTÜ gibi bir üniversitede bir bölümü okumak bile yeterince zor. Akademik kariyer yapmayı düşünen öğrencilerin bir bölümü mühendislik okurken bunu bir temel bilim ile desteklemek için çift anadal yapabiliyor.

    Örneğin elektrik ve elektronik okurken fizik veya matematik bölümü ile çift anadal yapmak oldukça yaygın. Ancak bu durumda bile fizik bölümünden alacağınız birkaç seçmeli ders belki bir yandal programı sizin kariyeriniz için daha faydalı olabilir.

    Çift anadal yapmak çok zaman alıyor ve çoğu zaman üniversiteyi uzatmanıza neden olabiliyor. Bununla ilgili bir blog yazım ve videom vardı.

    Detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsin:
    https://universkop.com/cift-anadal-nedir-cift-anadal-yapmali-miyim/




  • Odtü iktisatı nasıl bilirsiniz?
  • Odtu'nun Ankara'da olmasından dolayı iktisadi ve idari Bilimler fakültesinde bir dezavantaj yaşadığını düşünüyorum.Ankara'da yaşayan birisi ve İstanbul'a her yıl giden biri olarak sizce Odtu,iktisadi ve İdari Bilimler fakültesi adı altındaki bölümlerinde bu şehir dezavantajını hangi avantajlarla kapatabilir
  • odtü işletme veya uluslararası ilişkiler, bekle beni hocam geliyorum...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abçodtü -- 23 Aralık 2019; 15:39:35 >
  • hocam tuvaletler karışık mı :)
    şaka yapıyorum
    Türkiye'nin en iyi teknik üniversitesinde olmak nasıl bir duygu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-CC01B0A86

    Odtu'nun Ankara'da olmasından dolayı iktisadi ve idari Bilimler fakültesinde bir dezavantaj yaşadığını düşünüyorum.Ankara'da yaşayan birisi ve İstanbul'a her yıl giden biri olarak sizce Odtu,iktisadi ve İdari Bilimler fakültesi adı altındaki bölümlerinde bu şehir dezavantajını hangi avantajlarla kapatabilir
    "Dünya'nın en iyi üniversiteleri hangileridir?" diye sorsam ne dersiniz?

    -Harvard, Oxford, Cambridge, MIT değil mi?

    Bunların hiç biri bulundukları ülkenin finans merkezinde değiller. Oxford ve Cambridge Londra'da değil, Harvard ve MIT New York'ta değiller. Büyük ihtimalle mezunlarının büyük bir bölümü o ülkenin finans başkentinde çalışıyordur.

    ODTÜ gibi itibarı yüksek bir üniversitede okumanın şehirden bağımsız olarak herhangi bir dezavantaj yaratmayacağını düşünüyorum. Staj yaparken veya iş bulurken, sadece Ankara ve İstanbul değil dünyanın herhangi bir yerini tercih edebilirsin. Kendimden örnek verecek olursam; ben stajlarımdan birini İstanbul'da diğerini Dubai'de yaptım. Üniversite'yi 1 yıl dondurup staj için ABD'ye, Kore'ye çeşitli Avrupa ülkelerine gidenler de bulunuyor.

    Yarı zamanlı çalışma için Türkiye'nin ilk ve en büyük Teknokent'i ODTÜ arazisinin içerisinde. Türkiye'nin ve Dünya'nın en büyük bazı firmalarına (Udemy, ASELSAN, Onedio, Vestel, Arçelik) daha yurdundan çıkmadan ulaşabiliyorsun. Her yıl kariyer günlerinde bir çok firma ODTÜ'ye kadar gelip nitelikli insan gücünü bünyelerine katmaya çalışıyor. Kampüste mülakat bile yapıyor.

    Sadece ODTÜ için geçerli değil, bu seviyede bir üniversitede okuyacaksanız tercih sebebiniz şehir olmamalı diye düşünüyorum. Akademik personeli, seçmeli ders sayısını, üniversite altyapısını, edineceğiniz beşeri sermayeyi, kurumun itibarını ve kültürünü düşünerek tercih yapmak daha faydalı olacaktır.

    İşletme bölümünde öğrencilerin staj, exchange ve iş bulma istatistiklerini içeren şu sunuma göz atabilirsin:http://ba.metu.edu.tr/tr/bolum-tanitimi




  • pichbomber kullanıcısına yanıt
    Hocam, şaka yaptığınızı biliyorum yine de cevap vereyim: değil.

    Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden biri diyelim, diğer üniversitelere ayıp olmasın :D

    Dünyanın bir çok yerinde bir çok üniversitede bulundum. ODTÜ'nün verdiği duygusal tatmini başka bir üniversite daha veremedi.
  • abçodtü kullanıcısına yanıt
    Gel hocam bekliyoruz. Ama neden sadece İİBF B binası bölümleri onu anlayamadım.
  • ee istiyorum, fiziğe de ilgim var ancak fizik okumak istemiyorum. ee ve fizik çapı yaygın olduğu için sordum.

    tabii bunlar hep varsayımsal, öncelikle kazanmamız gerekiyor. sonrasında artıları eksileri yan yana koyup karar vereceğiz. ama umut fakirin ekmeğidir, merak ediyoruz (:
  • ODTÜ gibi bir üniversitede neden pilot yetiştirilmiyor? Veya pilotaj alanında gelişmeler olacak mı diye sorsam daha doğru olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pilotless -- 23 Aralık 2019; 16:33:15 >
  • odtü iktisat mezunlarının büyük bir çoğunluğu yurt içinde kalıyor, bunun sebebi nedir? yurt dışı odaklı birisi için yeterli bir basamak mıdır?

    odtü iktisatı nasıl bilirsiniz? hakkınde ne söyleyebilirsiniz?
  • Hocam iyi biliriz. Özellikle akademik kadrosunu diğer üniversiteler ile kıyasladığınızda sayıca çok fazla. Dolayısıyla son yıl açılan ders sayısı, hocaların farklı ilgi alanları büyük bir avantaj oluşturuyor. Bölümde herkesi akademisyen olabilecek nitelikte yetiştiriyorlar. Zorluğu biraz buradan geliyor. Ama mezunlara kattığı şeyleri düşündüğümde zorluğuna değiyor diye düşünüyorum.

    Daha spesifik bir soru varsa ona da cevap verebilirim.
  • Ekin hocama +rep

    Kendisi yıllardır tanıtım ofisinden öğrencilerle iç içe. Üniversite bünyesinde olup da sınava hazırlanan öğrencileri de yaından tanıyan nadir insanlardan. Sömürün kendisini :)
  • knitta kullanıcısına yanıt
    Bu öğrencilerin çoğu aslında fizik isteyerek ODTÜ'ye geliyor. Ailesini fizik okumaya ikna edemedikleri için çift anadal yapıyor. Çift anadal da yaygın; fizik bölümüne elektrik, makina, inşaat, bilgisayar gibi bölümlerden geçenler de oldukça yaygın. Yatay geçişler son yıllarda kolaylaştığı için bu da tercih edilebiliyor. Eğer yüksek sıralama yaparsan TUBİTAK iyi burslar da veriyor fizik okuyanlara. Doğrudan bu bölümü tercih etmeyi de ciddi ciddi düşünmeni öneririm.
  • Pilotless kullanıcısına yanıt
    Her üniversitede her bölüm olmamalı zaten. Pilotluk çok özel bir alan, bu alanda iyi eğitim veren üniversiteler de var.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.