Şimdi Ara

ODTÜ Kimya Mühendisliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Acaba aranızda başlıktaki bölümde okuyan var mı?
    Varsa bazı sorularım var da cevaplayabilirseniz süper olur.



  • Up
  • FİYAT/KAZANÇ oranı gibi benzer bir değerlendirmek gerekirse;
    YÜKSEK MAAŞ/BAŞARI SIRASI(MF-4),
    KARİYER/BAŞARI SIRASI(MF-4),
    KISA SÜREDE, KOLAY İŞ BULMA YÜZDESİ/BAŞARI SIRASI(MF-4),
    YÖNETİCİ OLMA, MÜDÜR OLMA/BAŞARI SIRASI(MF-4),
    DEVLET ÜNİ.(ücretsiz)/BAŞARI SIRASI(MF-4),
    gibi diğer mühendislik veya tıp,diş, hukuk vs. bölümlerin aynı başarı sıralarıyla benzetme yaparsak aşağıda da açıklandığı gibi ODTÜ/BOĞAZİÇİ KİMYA MÜHENDİSLİĞİ başarı sıralaması çok daha yükseklerde olması gereken, öğrencilerin kimya mühendisliği diye göz ardı ettiği bir bölümdür. Mezunlar çok kısa sürede 4-5 yıl içinde orta kademe yönetici olmakta minimum doktor maaşı almakta,5-10 yıl içinde müdür ve üst pozisyonlara yükselmekte , uzman doktor maaşlarına ulaşmaktadır, kendini girdiği yerde kabul ettirenler ise çok kısa sürede çok yüksek maaşlara ve primlere sahip olmaktadır. Bu durumda olan çok sayıda ODTÜ Kimya Müh. endüstride çalışmaktadır.

    Kimya mühendisliği yurt dışında Amerika da Avrupa da Proses Mühendisliği diye geçer ve ihtiyacın en çok olduğu, en geçerli ve yurt dışında en yüksek mühendislik maaşlarının verildiği en prestijli bölümlerden birisidir.
    Endüstride her dalda ihtiyacın olduğu en temel mühendislik dalıdır. Rafineri, Petrol ve türevleri, , Petrokimya, gas, kimya, cam, çimento, lastik, ilaç. Arge, enerji, temizlik malzemeleri, boya, tekstil,kimyevi madde üretimi, proses kontrol ve otomasyon firmaları, çevre, otomotiv vs.
    Başta olmak üzere bir çok alanda çalışma imkanı olmakta ve bu sektörlerde çok sayıda kimya mühendisine ihtiyaç olmakta ve bu sektörlerin çoğunda çalışan kimya mühendisleri diğer mühendislik branşlarında çalışan arkadaşlarınında çok kısa sürede önüne geçerek yönetici adayı olmakta, kariyer ve ilerleme imkanlarına sahip olmakta, maaşlarıda hızla yükselmektedir.<özellikle bu sektörlerde çalışan mühendisler, makine, endüstri, elektrik-elektronik vs. mühendisliği yerine keşke ODTÜ veya BOĞAZİÇİ yi bitirip KİMYA MÜHENDİSİ olsaydık, bu şirkette, fabrikada kısa sürede yükselirdik, müdür olurduk, imkanlarımızda artardı derler.>
    Kontenjanlarının en az olması, artmaması ama talebin, ihtiyacın çok olmaSı kimya mühendisliği tercih etmenin ayrıca çok büyük avantajıdır. Özellikle ODTÜ ve BOĞAZİÇİ yi bitirenlere şirketlerden mezun olmadan bile talep gelmekte, hemen işe başlamaktadırlar. ODTÜ mezunları, kampüsü, sahip olduğu laboratuvarlar, imkanlar ve teknik eğitiminin çok yüksek olması nedeniyle BOĞAZİÇİ ne göre bir tık daha avantajlı ve daha çok tercih edilmektedirler.
    ODTÜ'de Kimya Mühendisliğine ders olarak en yakın bölüm makine mühendisliği, çok sayıda ortak dersleri var, kimya mühendisliği daha çok fizik ağırlıklı, istekli öğrenciler not ortalamalarını tuttururlursa makine de çapta yapabiliyorlar. Mezunlarının yurt dışı kabülleri de çok iyi ayrıca.

    YUKARIDAKİ SEKTÖRLERİN ÇOĞUNDA EN FAZLA KİMYA MÜHENDİSİ YÜKSEK MAAŞ VE OLANAKLARLA İSTİHDAM EDİLMEKTE, ÇALIŞAN ODTÜ, BOĞAZİÇİ MEZUNU KİMYA MÜHENDİSLERİ O TESİSİN, ŞİRKETİN, FABRİKANIN ÜST DÜZEY MÜDÜRLÜK, GENEL MÜDÜRLÜK,YÖNETİCİLİK, DİREKTÖRLÜK VS.POZİSYONLARINA ÖNCELİKLE GETİRİLMEKTEDİR. DİĞER MÜHENDİSLİK BİRİMLERİ ÇOĞUNLUKLA BU SEKTÖRLERDE DESTEK BİRİMLERİNDE VE DAHA AZ SAYIDA, ÇOK DAHA SINIRLI KARİYER İMKANLARIYLA ÇALIŞMAKTADIR.




  • hocam bende iytü istanbul veya marmara kimya muh düşşünüyorumbu ünilerin odtü boun den ne gibi eksikleri olur ? yoksa yazp gitcwm valla
  • up
  • http://puanzade.com/ aradğınız bölüm üniversite puan türü ne göre bu tercih robotunu kullana bilirsiniz(http://puanzade.com/)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.