Şimdi Ara

Odtü veya itude okuyanlar gelsin.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Çok uzun bulan arkadaşlar direkt son paragrafa atlayabilirisiniz.

    Öncelikle kendimden bahsedeyim. Sınava çalışmaya başladığımda aşırı uçuk hedefim yoktu. 2023 netlerine, getirdiği sıralamalara falan bakınca 1k-2k hedefim bile değildi. 10-20k getiren netleri hedefleyerek konulara başladım. Bu yüzden eşit ağırlık konularına da çalıştım bunu yapmamın sebebi mühendisliğe daha yakın olduğumdan ve sıralamalarda çektiğinden belli sıralamadan sonra mühendislik yerine özel top okullarda econ, işletme tarzı bölümleri seçmek daha cezbediciydi. Şu an sınava 2 aydan fazla var ve sayısal netlerim 2023e göre 1k-2k girmeme umut yakacak seviye geldi. Aklımdaki soru işaretlerinden üniversite hedefimi tam belirleyememiştim. Derece yapanların %90ı gibi sınavda birinci olsam yazacağım okullar koç, bilkent diye gidiyor onlardan sonra odtü, itü gelir.



    Odtü, itü arasında eğitim olarak çok fark olmadığını duymuştum ama odtüye daha yakınım. İkisinde de tanıdığım olmadığı için (olanda dışa kapalı) buraya şunu sormak istiyorum. Odtü de aşırı woke, kürtçü, Türk düşmanı ve fonlanan teröristler olduğunu görüyorum. Aşırı sesleri çıkıyor ben pek bunlara katlanabilecek, iki adım ötemde seslerini duyacak birisi değilim. İki okulda zaten kayyum, okulun politikaları benziyor ama itüde bu fonlanan teröristlerin olduğunu hiç duymadım, görmedim. Okul içi itü eylemlerinde de bunlara medyada hiç rastlamadım. İtü de okuyan arkadaşlar bu tarz insanlar odtudeki gibi rahatsızlık seviyesindeler mi? Odtululer üniversitenin içinde bunlar bu kadar rahatsızlık veriyor mu yoksa sosyal medyada mi öyle gözüküyor? Cevaplarsanız sevinirim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aspinall -- 27 Mart 2024; 13:48:17 >







  • Hangi bölüm istiyorsun?
  • Dostum odtü itiraf sayfasina gir bak. Odtüde bahsettiğin kitle çok az ve kendi içinde. Sesleri de çok çıkmıyor.

    Radikal solcu postu 10 begeni

    Radikal.solcuya gömen zafer partili 1000 begeni alıyor. Kimsenin tahammulu yok zaten solculara.

    Ama gidip her aktivist harekete karşıysan itüye diyanetin yanına git derim.
  • Kazanırsan düşünürsün bunları^^

  • Infernix kullanıcısına yanıt
    müh
  • EistroY661 E kullanıcısına yanıt
    Her aktivist hareketin içine girdikleri için parazit gibiler
  • Nphexy N kullanıcısına yanıt
    Kafamda isteyeceğim çabalayacağım bir okulun netlik kazanması için şimdi soruyom
  • aspinall kullanıcısına yanıt

    Devlet okullarının hepsinde var bu tipler. Genelde boş bölümlerde okuyanlar oluyor. Azınlıklar ama sesleri çok çıkıyor, dertleri okumak değil.

  • upotemi
  • Okulun her yerine asılı posterleri gözmezden gelirsen bu dönem başından beri bir tane bile solcu saçmalığı görmedim kampüste. Sadece odtüde okudum ama bana hep çevremde de gördüğüm (istanbul veya ankara olmayan büyük şehir) üzere odtü, itü'den daha prestijli gibi görünüyor genel olarak halkın gözünde.

    Bence kayyum farkı da var. İTÜ bakanın oğlu pozisyon bulamadığı için öğretim üyesi kovan bir yönetimi sahip şu an. Kayyumu harbi kayyum devletle daha yakın biri diyanet etkinlikleri falan takılıyor. Odtü kayyumu (ki pek kayyum değil rektörlük seçimlerinde 2. olan kişi) okul adına normal bir rektör gibi takılan biri akademisyenleri kovmuyor max parayı saçma yerlere harcıyor (çim amfi  ) ve bahar şenliği yasaklamaya çalışıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nickolangelo -- 27 Mart 2024; 19:55:58 >




  • nickolangelo kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam bugün birkaç kişiyle daha konuştum sizin gibi söyledi. Halkın gözünden biri olarak odtu bana da prestijli, mezunları, hocaları daha donanımlı geliyor. Solcu saçmalığı yaşanmaması da iyi olmuş. Ayda yılda bir saçmalık olursa yapacak bir şey yok. Çoğunluğun o kafada olmaması benim için yeterli.
  • Odtü ve itü arasındaki prestij farkı yoktur efendim. Biri istanbul diğeri ankaradır. Birbirlerini şehir olarak tamamlarlar. Odtü itüden akademik olarak daha zordur. İstanbul Ankaradan çok çok daha iyi bir şehirdir. Odtü içerisinde bir sürü bölüm barındırması ile birlikte çok dalda bilinir itü ise birkaç bölüm dışında sek teknik mühendislik kafasındadır. Ben odtü itüden iyi gibi davranan bir iş adamı görmedim. Ülke kademesinde devlet için top 3 üni vardır itü odtü boğaziçi olacak şekilde. Diğer üniversiteler bunların türemişleridir zaten. İtüde odtü gibi sağlam bir ifade savunuculuğu yok. Hatta bizde rektöre karşı çıkan bile yok herkes suskun. Bu konuda kesinlikle odtüyü daha çok beğeniyorum. Ayrıca bana göre odtü itü arasındaki ayrım şudur: Ankara mı istanbul mu? Ha bir de bazı bölümler itüde daha prestijlidir daha iyidir bazı bölümler ise odtüde. Ama ben şunu hiçbir şekilde görmedim aaa bu eleman odtülü itülüyü almayın onu alın. Bu tarz bir ayrımcılık yok yani. Ben sıralamamın yettiği yeri tercih ettim itü-kktc elektrik elektronik mühendisliğini ama onu tercih etmeyecek olsam itü inşaat veya odtü inşaat tercih ederdim. Hangisine giderdim sorusunda da itü derdim mesela istanbul diye. Bir de itüde %30 ing bölümler var odtüde her bölüm %100 ing




  • İTÜ ve ODTÜ arasındaki fark farklı şehirlerde olmasıdır sadece en önemli fark bu. ODTÜ>= İTÜ genelde

    Bu üniversiteye gidemeyenlerin adresi Hacettepe ve YTÜ ye gider. Mühendislik okuyacaksınız teknik üniversitesi olması önemlidir. YTÜ> Hacettepe dir kesinlikle
  • benim en yakın arkadaşlarımdan biri odtü de.Valla hiç siyasi macerası olmadı adam gidiyor okulunu okuyor takılıyor kimseyle işi yok keyfine bakıyor ev de tuttu mavi saçlı gacı falan var mis mis

  • Panzer1437 kullanıcısına yanıt
    Sağ olun hocam
  • BalkanGöçmeniBirBey kullanıcısına yanıt
    🙏🏻
  • sağ ol hocam
  • itü'de okuyorum. kürtçü türk düşmanı elbette vardır da seslerinin çıktığını görmedim. burada kürtçü solcu yok ama akpli var. itü'deki akpli sayısı odtüden fazladır tahminimce.


    odtü'de hiç bulunmadım, okumadım da. ama gördüğüm kadarıyla terör sempatizanı kişilerin okuduğu bölümler az çok belliymiş sosyoloji falan sözel bölümler çoğunlukla. mühendislik fakültesindeki kişiler daha düzgün kişiler ve sen onların yanına gidip karışmadıkça sana bulaşmıyorlar demişlerdi.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.