Şimdi Ara

ODTÜ veya Tıp ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
2
Favori
1.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhabalar mf-3 3928 mf-4 6509

    bu sıralamalara belki Ege tıp gelebilir garanti olarak da Gazi gelir

    ama ben daha çok mf-4 tarafını sevdiğimden ODTÜ uzay ve havacılık mühendisliğine ve makine mühendisliğine bakınıyorum bu iki bölümde okuyan-mezun veya bilenleriniz varsa biraz yardım edebilir mi ?

    dersleri nasıldır okuması nasıldır gidilmeli mi ??



  • ODTÜ bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kisiye aile nin tıp oku çocuğum baskısını ekleyin ben ortaya cıkıyorum:D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam bizimkiler de tıp oku diyorlar da istesem fikirlerini değiştirebilirim siz nereleri düşünüyorsunuz sıralama nasıl ?
  • bybyoss B kullanıcısına yanıt
    3599 ODTÜ bilgisayar dusunuodum o da tutmuyo (3470)

    Şuan maalesef tıpa kayıyor gibiym

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam sıralamadan belli zaten ne okuman gerektiği.
  • hocam tıp iyi güzel hoş da 6+1 yıl okulu var 1. doğu var tus var 2. doğu var sefilliğe dönüşüyor bu olay

    ama uzay ve havacılık mühendisliğinden mezunlar tai aselsan gibi yerlerde işe başlayabiliyorlar ilk senelerinde ve o tecrübe için kapı kapı dolaşmak odtüde çok yok sanırsam mezunlar ilk 6 ayda iş buluyormuş genelde

    ayrıca benim türkiyede kalma gibi bir derdim yok imkanım olursa yurtdışına direk gidip orada işe başlayıp tüm bu dert ve tasadan uzaklaşma planım var ama tıpta oturacan türkiyede kalacan
  • Üsteki mühendisliğin kötü tarafını yazan arkadaşı dinleme öncelikli olarak mühendisliği seviyosan yazmalısın kendini geliştirirsen zaten seven kişi geliştirir paraya para demezsin yurt dışında seni havada kaparlar olduğun yerde saplanıp kalmazsın farklı ülkelerde çalışırsın yani sana bağkı ben yatcam önüme sınav gelirse çalışrm dersen tıp seç yok ben işimi seviyorum geliştircem diosan odtuyu seç

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam tıplarda kontenjan artacak diye bir haber duymuştum bu mühendisliklerde biraz daha tabanın geriye düşmesine yol açabilir aslında gidebilirsiniz
  • hocam ben de mühendislikten yanayım da okuması çok zor diyorlar ayrıca makine mi yoksa uzay ve havacılık mı düşünüyorum o konuda da aydınlatıcı bir şeyler bulmam lazım

    ayrıca bir bilginiz var mı pilotajlıkla ilgili ??
  • Odtüde kız bulamazsın demiş arkadaş devamını okumadım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bybyoss B kullanıcısına yanıt
    hocam öncelikle tus'u hemen kazanırsan 2 uzmanlık yapmak zorunda değilsin.

    Hocam tai aselsan gibi yerlere bir bölümden mezun olanlardan 100 kişide maksimum 5 kişi gider. İlk 6 ayda iş bulursun tabii ki ama kazancın çok düşük olur. Asgari ücret gibi olur maaşın. Çalışma koşulların da ağır olur. Özel sektördesin sonuçta.

    Yurtdışına göre sakın plan yapma. O işler öyle kolay olsa o bölüm mezun olanların hepsi giderdi değil mi? 1000 kişide 5 kişi falan başarmıştır dediğini.

    Tıpta türkiye'de kalmazsın kim dedi onu. İngilizcen iyiyse usmle'ye girersin sonra da ver elini abd. Ben her zaman ingilizcesi çok iyi olanlara bunu tavsiye ederim çünkü usmle kesinlikle tustan kolay bir sınav. Ayrıca doktorlara tak diye green card'ı verirler.




  • Eğer tıpı severim diyosan her türlü daha garanti. Bende 2 yıl önce hemen hemen aynı sıralamayı yapmıştım ama doktorluğu yapamıyacağımı düşündüğüm için odtü makina ya gittim şimdilik mutluyum 1. sınıf bitti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ODTÜ kesinlikle
  • Azizim mühendislik istiyorsan tıp yazma sakın sonra 2. sene bırakıp tekrar hazırlanan bir sürü insan var. Aman diyim. İyi düşün.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mühendislik maaşına Asgari ücret diyenlere gülüyorum ODTÜ Makine'den iyi bir not ortalaması ve hafif iyi bir stajla mezun olursan Mezun olmadan zaten staj yaptığın iş yeri sana iş teklifi verecektir ve bu yaklaşık 2-3k arasında bir fiyat olacaktır. Tıp öğrencisi dur bir senem daha var aha TUS uzmanlık derken sen 2-3 sene tecrübe alırsın ve maaşın 4-5k dolaylarına rahatça gelir. (Bu yazdıklarım ortalama bir ODTÜ öğrencisi için geçerli en zirveyi hedefleyeceğini düşünüyorsan ve inanıyorsan olay başka tanıdıklarım var mezun olduktan sonra 2-3 dil ve derece avantajıyla yurt dışına yüksek lisansa giden 5 bin dolarla işe başlayan.)

    Bu arada kız mevzusu ise acayip saçma Tıpta bulamazsan yan bölümlerden bulursun denmiş ODTÜ'de hiç yan bölüm yok zaten ayrıca hazırlıkta karma sınıflar olur ODTÜ'de belkide yanında Psikoloji Sosyolojiden hoş bir bayan oturacak bilemezsin. :D Sosyal ortamıda geniş o muhabbetlerede hiç takılma ileriki senelerinde de cidden kendini geliştirirsen aldığın maaşla Doktorları kıskandırırsın. Tıpta olayın garantidir biraz zaman ister. Mühendislikte olayın garanti değildir ama sen iyi olursan Tıptakinden daha rahat bir yaşam ve kazanca sahip olursun. Kendine ne kadar inandığın ile alakalı.




  • Makine oku. istersen yüksek yaparsin ilerde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyler aslında yakın zamanda biraz araştırınca havacılık ve uzay makinadan daha cazip geldi bana fikriniz var mı bu bölümle alakalı ??
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bybyoss

    beyler aslında yakın zamanda biraz araştırınca havacılık ve uzay makinadan daha cazip geldi bana fikriniz var mı bu bölümle alakalı ??

    O bölüm hakkında çok bir bilgim yok ama bilecek birileri var. :D

    https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfwGgEpzy_0MYcfWsraqAc9Z-z9ub-KhHgfaVZf8eEkVvVjzA/viewform

    Buradan sorunuzu yazın ilgili konuyu bilen biri cevaplıyor. Daha bilgili ve doğru bilgi almanız mümkün. Bölüm diğer bölümler gibi çok eskilere dayanmadığı için insanlar bilgi toplamakta güçlük çekiyor. Bilen insan sayısı az.




  • Hocam ilgi alanı ile alakalı tamamen,tıp ya da mühendislik yaz diyemez sana kimse fakat eğer mühendislik yazacaksan, havacılık makinanın alt dalı okuması makinaya göre daha kolay olabilir ama makinanın ucunun çok daha açık makina bitirdikten sonra uçak alanı üzerine master yaparsan uçak bitirmiş adamdan daha yetkin oluyorsun.Ha bana da ege gelse bi düşünürdüm mühendislik istememe rağmen 😂

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.