Şimdi Ara

OEM ne demek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
5.890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar normal orjinal vista kurulum dvd si ile oem dvd arasında ne fark var acaba ?
    mirosofttan arkadaşım bir sürü oem ve normal dvd yollamışta aradaki farkı merak ediyorum.



  • OEM sadece bvir bilgisayara kurulabilir (yasal olarak), Kurulum sürümü ise istenilen bilgisayara kurulabilir, yani Vista'yı aldın bilgisayarına kurdun, 2 sene sonra bilgisayarını komple değiştirdiğinde OEM sürümü ona kuramazsın ancak kurulum sürümünü kurabilirsin.
  • anladım sayın epmtyrean teşekkür ediyorum size iyi akşamlar
  • Vista'nın OEM sürümüyle ilgili bazı bilgiler de nete düştü. Birçoğumuz fiyatı daha uygun olur diye sabırsızlıkla bekliyoruz ancak OEM'in baı olumsuz yanları da var.
    1-OEM sürümler, şu meşhur alımlı DVD kutularında gelmiyor ve kullanım kitapçığı da yok. (Aradaki fiyat farkına değmez bence)
    2-OEM sürümü bir kez açtığınızda geri verme şansını yitirmiş oluyorsunuz.
    3-OEM sürüm XP'nin aksine anakartınıza bağlıdır. OEM sürümü bir anakart üzerine kurduğunuzda diğer tüm parçaları değiştirebilirsiniz ancak anakart değiştiği anda yeni bir lisans almak zorundasınız. Peki anakartınız bozuldu ve yenisini almak zorunda kaldınız, ne yapılmalı? MS aynı anakarttan almanızı zorunlu kılıyor ancak o anakarttan piyasada bulunmuyorsa eşdeğeri bir model almalı ve anakart üreticisinden MS'a yazılı bir açıklama göndertmeniz gerekiyor. Bol bol kağıt işi anlayacağınız.
    4-OEM sürümlerde 32bit ile 64 bit ayrı ayrı gelir. Sadece birini alabilirsiniz.
    5-Teknik destek yoktur, sistem kurucu olarak teknik destek sizsiniz.

    Ancak açıklanmayan en önemli konu bence OEM sürümlerin yeni işletim sistemi çıktığında Upgrade sürümle yükseltilme olanağı olup olmaması.




  • Ayrıca oem xp de olduğu gibi oem vistayı da herhangi bir bilgisayar parçası ile (işlemci,bellek....) alabiliriz değil mi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.