Şimdi Ara

% Of Block Chance applied To Spell Konusu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bazı eşyalarda bu özelliği görmekteyim. bu özellik tam olarak ne anlatmak istiyor. Taktığında Spell Blockta bir artış gözlemlemedim. Demek istediği o esnada gelen spelli blocklama şansımı verdiğidir ? Aydınlatanlara şimdiden teşekkürler. İyi akşamlar.



  • İtem lerden gelen örneğin stone of lazhwar'dan gelen %50 lik şan yanlışım yoksa %27-30 gibi spell block şansı ile statlarımıza yansıyor. Diğer gearlardan kalkn ve botdan gelenler ile birlikte yine yanılmıyorsam eğer %60-70 gibi seviylere kadar çıkıyor.
    Ama bunun dışında talent tree de ranger ın en sağında bulunan ''phase acrobatic '' i alırsanız o özellik block değilde dodge olduğu için direk %30 olarak işler. Herhangi bir kısıtlama olmaz(point den gelen eksi değerler hariç).
    Yanlışım varsa da biri gelip düzeltir zaten .
    Ayrıca defens tablosunda ''spell dodge'' ya da ''spell block'' diye çıkıyor.
  • Anladım teşekkürler.
  • diyelim ki 30% block şansı veren bi kalkan takıyorsun. bu 30%'un 50%si spell block olarak ekleniyor yani total 30 normal saldırılara karşı block 15 spellere karşı oluyor. treeden alınan flat block nodelarıyla block şansını arttırdıkça spellde artacaktır. birde witchin biraz üst taraflarına doğru 5% spell block nodeu var diye biliyorum buda puan vererek alabileceğimiz tek spell block şansımız. ne kadar blok şansı = lazwharla veya rainbowstrides vb itemlerle o kadar iyi büyü block şansı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M1R4C -- 4 Şubat 2015; 19:32:28 >
  • Rpg oyunlarda dodge-evade her zaman zar mantığıyla işler ve PoE'de de spell block olasılık hesabı ile oluşturulur. Çoğu kişi "Stone Of Lazhwar" gibi itemlerde gördüğü "%40-50" civarı birimleri doğrudan etki ediyormuş gibi düşünür. Fakat bu kesinlikle böyle değildir çünkü tüm oranlar birleşerek tek bir olasılığı oluştururlar. Yani %x olasılık birim olasılıktır, genel de birimlerin toplamı. Bir zarı attığımızda 2 gelme olasılığını hesaplarken sadece 2'nin olduğu yüzü değil tüm yüzleri hesaba katarız.

    Mantık wins.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.