Şimdi Ara

Ofis için 24 saat çalışacak sistem tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar

    Uzun süredir buraları takip etmiyorum. En son 8 yıl önce sistem toplamıştın gold bilgisayardan şimdi baktım iflas etmiş :)

    Biraz bakındım hala daha amd ısınıyor geyikleri dönüyor bir şey değişmemiş anlaşılan :) marka takıntım yok bana sorun çıkarmasın yeter. Amd intel fark etmez.


    Öncelikle

    Şu an oyun oynamayacak o yüzden şimdilik ekran kartına ihtiyacım yok. On board Ekran kartıni kullanabilirim ama ilgili slot olsun ileri bir zamanda bir kart alır oyunda oynarız kim bilir. Dedigim gibi önceliğim değil.

    Cihaz 24 saat ya da en az 15 saat çalışacak tüm is yeri kasa takibi ve işle alakalı tüm işlemler buradan yapılacak. Saat gibi çalışmasi baba sorun cikarmamasi en önceligim.

    Sürekli çalışacağı için Kasa sirkülasyonu önemli sanırım o nedenle iyi bir kasa olmalı.

    Daha çok ram ve işlemci ihtiyacı olacağından 8gb bir Ram fazlasıyla yeter sanırım.

    Monitor 21 üzeri olmasına gerek yok masa da olacağı için çok fazla yer kaplamamasiviyi olur.

    Bu durumda ne tavsiye edersiniz arkadaşlar. Amacım karar verip bu akşam n11 den sipariş vermek kuponum var. Zaman çok dar olduğunu için çok araştırmadim. Yardımcı olabilirseniz çok makbule geçer.

    Son olarak kasayı nereden toplamaliyim. N11 den alıp bilgisyarciya mi toplatmam lazım yoksa itopya gibi sitelerden mi almalıyım.

    Bütçe ekran kartı olmayacağı için 2000-2500 civarı yeterli olur sanırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xuadrox -- 10 Kasım 2019; 19:42:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Bunu alın o zaman hazır toplanmış:
    https://www.sinerji.gen.tr/sinerji-value-serisi-a32-r3-apu3-ryzen-3-3200g-8gb-240gb-ssd-pmu419515

    Monitör de AOC 60 Hz (ya da 75 Hz) bir şey alıp bitirin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neperliva -- 10 Kasım 2019; 22:47:36 >
  • https://www.teknobiyotik.com/oyuncu-pc-gamer-pc/oyuncu-masaustu/amd-ryzen-3-3200g-3-5ghz-rx570-4gb-8gb-ram-240gb-ssd-oyuncu-bilgisayari.html

    Ekran kartına gerek yok demişsiniz ama bütçeye bunu sığdırmak mümkün istenildiği takdirde oyun dahi oynayabileceğiz bir üründür değerlendirmeye almanızı öneririm.
  • 1) Islemci olarak Ryzen 2200G veya Ryzen 3200G modellerine bakin. 3200ler biraz daha iyi ama ikisi de sizi fazlasiyla memnun eder.

    2) Anakart olarak B450 chipsetli bir modeli alabilirsiniz. Cok farketmez.

    3) Ram olarak 3000 Mhz CL15-16 8gb bir model alabilirsiniz. Eger 2x4 yaparsaniz daha performansli olur ama fiyat farkini vermek istmezseniz tek 8 de olur.

    4) Kasa olarak Dark N10 gibi 12cm fanli 2 onde 1 arkada fana sahip modellere bakabilirsiniz. Kucuk fanlilar cok ses yapar rahatsiz eder.

    5) PSU olarak 300-350w bile yeterli olur. High Power'in 80+ Bronze sertifikali 400w modeli var 220 liraya, oneririm.

    http://teknofiyat.com/?search=high+power+400w




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ThE LoSt

    https://www.teknobiyotik.com/oyuncu-pc-gamer-pc/oyuncu-masaustu/amd-ryzen-3-3200g-3-5ghz-rx570-4gb-8gb-ram-240gb-ssd-oyuncu-bilgisayari.html

    Ekran kartına gerek yok demişsiniz ama bütçeye bunu sığdırmak mümkün istenildiği takdirde oyun dahi oynayabileceğiz bir üründür değerlendirmeye almanızı öneririm.
    Merhaba tavsiye için teşekkürler

    Oyun oynansa bile en az 1 seneden aşağı oynanmaz. O nedenle ekran kartını çıkarıp ona ayiracagim bütçeyle şu an daha iyi işlemci ve anakart düşünüyorum.

    matx anakartklarin atx kasalara göre daha hassas olduğu ve sorunlu olduğu söyleniyor. Genel olarak bu düşünceye katılıyorum. Elektronik ürün ne kadar küçülürse sorun çıkma ihtimali artar. Daha önceki deneyimlerimde de bu şekilde oldu. O nedenle bir atx kasa ve anakart ekledim.

    Cpu benchmarklara baktım Ryzen 5 1600 Ryzen 3 3200G den çok daha üstün bir işlemci gibi görünüyor kağıt üzerinde fiyatları da hemen hemen aynı bu nedenle bu işlemciyi koydum.

    Önceliğim sorun ihtimalini en aza düşürmek bu şekilde bir sistem kurdum. Fiyatı da ekran kartı olmadığı için daha da uyguna geldi.

    https://www.teknobiyotik.com/grbundle2/config/view/id/ucY99iLMBMzzyjhxz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • CCaaNN kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler

    1- Cpu benchmarklara bakıyorum Ryzen 5 1600 çok daha iyi bir performans sergilemis. Arada fiyat farkı yok gibi buna rağmen Ryzen 3 3200G almaya gerek var mı?

    2- Genel kanı matx yerine atx anakart alınması yönünde katılıyor musunuz? Kişisel fikrim daha buyuk bir anakart in daha sağlam olacağı yönünde.

    3- 4gb ddr 4 bulamadım toplama sistemlerinde tavsiye için yine teşekkürler.

    4- is yeri için çok önemli teşekkürler

    5- kasa içerisinde psu yok mu? Neden bir extra psu ya ihtiyacım var merakımdan soruyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xuadrox kullanıcısına yanıt
    duz ryzenlerde onboard ekran karti yok bu sistem goruntu vermez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3200g olanı almazsanız bu sefer 2. el ekran kartı almanız mantıklı olabilir. Hiç ekran kartı almadan ryzen 1600 kullanamazsınız.
  • Çok ilginç ekran kartı anakart ile alakalı bir durumdu bizim zamanımızda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • '' Şu an oyun oynamayacak o yüzden şimdilik ekran kartına ihtiyacım yok. On board Ekran kartıni kullanabilirim ama ilgili slot olsun ileri bir zamanda bir kart alır oyunda oynarız kim bilir. Dedigim gibi önceliğim değil''

    Bu sözler size ait r5 1600 de onboard bir gpu maalesef yok o yüzden dahili gpulu model olarak 3200g modelini önerdim. Anakart olarak atx modellere 50 tl fark ile ulaşmak mümkün dilediğiniz b450 anakartı kesenize uygun olmak şartıyla sisteme ekleyebilirsiniz.
  • Teşekkürler hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.