Şimdi Ara

Öğrenci için Kedi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar eylül ayı itibariyle bir aksilik olmazsa abim, bir arkadaşım ve ben öğrenci olarak ıstanbula yerlesiyoruz. Ben hayvanları çok severim, köpek bakmayı isterdim ama zorluğu daha fazla olduğu için kedi bakmak daha mantıklı geldi. Ev sahibinin bu duruma izin vermeme ihtimali nedir ? Yani böyle takıntılı ev sahipleri çıkar mı ? Ayrıca daha önceden köpek ve kuş bakmış biriyim ancak kedi ilk olacak. Sanırım.bi köpege göre baya daha kolay. Ücretsiz sahiplendirilen kedilerden sahiplenmek istiyorum. Ne kadarlık bi kedi olsun ay olarak ? Deneyimli ve bilgili arkadaşların fikirlerini ve yardımlarını bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • ev sahibinin kediye birşey deme hakkı yok, zaten söyleyebileceği bir ortam da olmaz, varlığı farkedilmez kristal kum kullanıp her gün pislikleri temizlersen evde kedi kokusu olmaz.

    ama evde kedin olduğu zaman 2-3 günlüğüne eve gelmemezlik edemezsin, maması suyu olsa bile seni özlediği için onu yanlız bırakmana kızıp ortalığı dağıtacaktır evde ki herkes kedi seviyorsa muhtemelen böyle bir sorun olmaz tabi ama bunları da göz önüne almak lazım
    yada okul bittiğine 4 yıl sonra o kediyi ne yapmayı düşünüyorsun ya yeni ev arkadaşın istemezse onu, sokağa atar mısın?




  • hocam facebookta adını yanlış hatırlamıyorsam HAYSEV olması gerekiyor hayvan sevenler grubu, bu grupta her gün onlarca kediye ev arıyorlar genelde kedi sahiplerinin kedileri yavruluyor, 1aylık anne sütü emme süresi geçince sahiplendiriyorlar, bu gruplardan anne sütü emmiş kediler sahiplenebilirsiniz, anne sütü emmeyen kedilerde kemik problemleri çıkıyor, benim kedim de vardı bu problem çok çektirdi bana açıkçası, belirli dönemlerde ağrısı oluyordu 2-3 gün başından ayrılamıyordum tuvalete bile ben götürüyordum.

    Bunun dışında kedinizi aldıktan sonra yavru dönemlerinde sık sık güneşe çıkarmaya özen gösterin, bakımı kolay diye hayvanları eve hapsediyoruz fakat onların da güneşe ihtiyacı var. Güneş görmeyen kedilerde de kemik problemleri çıkıyor. Mutlaka sokağa çıkarın düzenli aralıklarla, kediler ot da yer, ot yemeye ihtiyaçları vardır.

    Birde onu ölene kadar eve hapsetmek istemezsınız emin olun, eğer belirli aralıklarla dışarı çıkarıp onu sokağa da alıştırırsanız, ilerde zorluk çekmezseniz.

    Evde kedi beslemek problem olmaz, miyavlamaz zaten çok fazla kediler, evde yalnız bırakıp uzun saatler tek başına bırakmadıgınız sürece. Temizlik konusunda da problem yaşatmaz kediler.

    Bir de sakın yavru kedi alır almaz onu yıkamayın, yavru kediler çabuk hasta olabiliyorlar ve geç iyileşiyorlar, kediler zaten kendilerini temizleyebilme yeteneğine sahip, kedi alıp eve getirdiğiniizden en az 2-3 gün sonra tertemiz oldugunu göreceksiniz.

    Başka sorunuz olursa sorabilirsiniz kedi konusunda tecrübeliyim :)




  • hayseve twitterdan ulas bedavaya al aşı vs hazır
  • Sokaktaki kediler ile ilgilenmenizi tercih ederim. Zaten sahiplendirme yapmada tecrübeli kişiler size hayvan sahiplendirmeyecektir.
  • Büyük de alsan küçük de alsan hepsi eve alışır, farketmez. Sokaktan kendini sevdiren bir kedi bulursan al. Önce veterinere tabiki.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • HAYSEV e danış
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.