Şimdi Ara

Öğrenciden KYK Kredi ödemesi talep edilmesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 2015'te üniversiteden mezun oldum ve aynı yıl yüksek lisansa başladım. Şimdi yüksek lisansta 2. yılımı bitiriyorum, 3 4 ay içerisinde tezimi de tamamlayıp okulu bitireceğim.

    Ben şuan memleketimdeyim. Ev arkadaşlarımdan birisi birkaç gün önce arayıp gelir idaresinden bana bir zarf geldiğini söyledi. İçinde borcunuzu yapılandıralım vb. yazıyor ama borcun ne olduğuna dair bir bilgi vermiyormuş. Ben biraz işgillendim, e devlet üzerinden gelir idaresinin ilgili kısmına baktım. Orada 2015 kasımdan itibaren bana kredi ödemesi çıkarıldığını gördüm. Ama ben aynı anda yüksek lisans için de kredi alıyorum. Haziran da dahil olmak üzere şimdiye kadar aldım. Bir gelirim yok( öğrenci kredim var onu borç sayarsak aslında her ay eksiye geçiyorum), üzerimde olan-olmayan bir malım yok.

    Bu durumda kyk'ya başvurarak borcu iptal ettirebilir miyim? Gelir idaresine devredilmiş borç ne sorun çıkarır. 30 hazirana kadar şimdiye kadar hiç ödenmemiş borcu yapılandırmalı ve ailemin bunu ödemesini mi ummalıyım?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >







  • Umarım yakın zamanda sorununuz hallolur.

    Konuyu uplamış olayım
  • Hocam borcunuzun 2017 itibari ile başlamış olması lazım hiç sınıfta kalmadınız değil mi? Benim bildiğim okul bittikten 2 yıl sonra başlıyor borç ödeme işi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.