Şimdi Ara

Öğrencilere vergisiz telefon ve bilgisayar kararı resmi gazetede yayınlandı: İşte detaylar! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
1
Favori
6.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • https://www.hepsiburada.com/staticpage/976338643544291?trackingId=183270


    Bu linkte HepsiBurada merak edilen soruların bir kısmını cevaplamış. Ben de şimdilik kesin olan hususları aktarayım.


    - 26 yaşından küçük olacaksınız ve örgün eğitimde olacaksınız, açıköğretim öğrencisi faydalanamıyor.

    - Bugün başladı (1 Kasım) Bugünden itibaren aldığınız ürünlerde geçerli.

    - EN ÖNEMLİ KISIM: 9500 TL'lik cihazı sepete attınız ve 5500 TL indirim geldi, ürün 4000 TL oldu DEĞİL. 9500 TL ödeyerek gene alacaksınız (yani ürünü gene ödeyeceksiniz) Ancak daha sonra devlet size para ödeyecek. Bu hususun nasıl düzenleneceği konusunda devlet açıklama yapacak. AYRICA 5500 tL MAKSİMUM TUTAR, İLLAKİ 5500 TL GERİ İADE YAPILACAK DİYE BİR HUSUS YOK. 3000 TL de ödeme yapılabilir, sallıyorum.

    - Her ürün için ayrı ayrı 5500 TL'lik vergi iadesi yok. Toplamda olacak miktar bu.

    - Karar metninde de net bir şekilde yazıyor "Elektronik ortamda yapılacak alışverişler" diyor. Yani fiziken gidip aldığınız değil, HepsiBurada, Trendyol gibi pazaryerlerinden aldığınız cihazlar için geçerli. Bu yüzden yarın öbür gün problem yaşamamak için satıcının HepsiBurada ya da Trendyol'un kendi satıcısı olduğuna emin olun.


    Vergi iadesi için E-Fatura gerekiyor. Benim buradan anladığım, gittiniz Hepsiburada'dan 9000 TL'lik bir telefon aldınız diyelim, 9000 TL ödediniz ve cihazı aldınız.bunu büyük ihtimalle E-Devlette bir yer açacaklar ve gidip oraya faturasını yükleyeceksiniz, sonra da size devlet maksimum 5500 TL olacak şekilde para ödeyecek. Bu şekilde işleyecek.


    Çok gecikmeden bugünlerde geri ödemenin nasıl yapılacağıyla alakalı bir detaylı bilgilendirme yapılır diye düşünüyorum Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan.





  • DHF_Viper kullanıcısına yanıt

    earşiv fatura da kabul oluyor sanırım? ayrıca pazarama amazon da kabul mu? ve vatan mediamarkt teknosa nın internet sitesi alışverişleri geçerli mi ?

  • crashris kullanıcısına yanıt

    E arşivde olur elbette. "Elektronik ortamda düzenlenen fatura" diyor karar.


    Diğer satıcılarda da olması lazım mantıken, kararda satıcı ayrımı yok ama ben onu iade süreçleri vs. sonradan baş ağrısı olmasın diye yazdım. Teknoloji mağazalarının kendileri satıcıysa tabi ki onlar olabilir. Ama mesela benim bildiğim kadaıyla Teknosa'da hem Teknosa olarak kendi satıyor hem de aynı pazaryeri gibi başka telefoncuların da satmasına müsaade ediyor internet sitesinde (özellikle yenilenmiş cihazlarda)


    Hepsiburada aracısıyla x bir telefoncudan satın almaktansa, satıcının kendisi hb olursa çok daha rahat edersiniz ben geçmişten beri elektronik alışverişlerimi böyle yapıyorum hiçbir sorunda yaşamadım. Kaldı ki satıcı fatura göndermez, kendi muhasebesel işlemlerini düzgün yapmıyordur bu durum sizin vergi iadesi almanızı engeller vs. garip garip işlerde gelebilir başınıza. O yüzden kurumsal bir muhatap olması en iyisidir.





  • ben bu hükümeti tanıyorsam herkese maks 300₺ geri gönderir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • AirSupport kullanıcısına yanıt

    Açık konuşayım mı bende bundan korkuyorum :D Findeks gibi bir şeyle mi bakacaklar neye göre vergi iadesi yapacaklar hiç belli değil. Öyle beklendiği gibi 9500 TL'lik cihazı 5500 TL iadeyle 4 bine getirecek kimse olmayacak bence de.


    Hayırlısı bakalım dedikleri gibi olacak mı. Kardeşim için araştırıyorum bende, bari böyle bir fırsat gelmiş yararlansın.

  • DHF_Viper kullanıcısına yanıt

    Benden de kardeşim istedi film izleyeceği bir şeyler okuyacağı bir tablet. Ben sana 5500 vereyim sen al abi diyor   Hiç ben o iadelerin düzgün işleyeceğini sanmıyorum.Parayı başkası ödemiş yok vermiyoruz bile derler. Faturayı onun adına da kestirsek ödeme işinde problem çıkartırlar. İyi hoş öyle iş görecek tablette 1 -2 tane buldum onları da beğenmedi zaten.

  • Alkımm kullanıcısına yanıt

    Evet fatura şart koşulduğu için satın alımın mantıken öğrencinin kendisi tarafından alınması lazım (Faturada onun ismi yazmalı) bu durumda vergi iadesi alamazsınız buna dikkat edin.


    Onun bir banka hesabı varsa oraya atın parayı ordan satın alın, faturada onun üzerine olsun. Aynı işlemi ben böyle yapacağım kardeşim için. Şu vergi iadesi konusunun netleşmesini bekliyorum.

  • DHF_Viper kullanıcısına yanıt

    Benim sıkıntım birde 26 yaş gün alma olayı 1 ay sonra yaş günü var.  O zamana kadar iade olmaz ve yok efendim 26 dan gün almışlar derse patlar iş.Zaten mevcut 9500 lük ürünleri de beğenmedi beğendiği ürünler 14-18 bandında.

  • DHF_Viper kullanıcısına yanıt
    Nihai tüketiciye e-fatura kesilemez.
    E-fatura sadece E-fatura sistemine kayıtlı vergi mükellefi kişilere kesilebilir.

    Gerçek kişiye e-arşiv fatura kesilir. Bu da elektronik ortamda düzenlenen bir fatura olduğu için sorun yaratmaz.

    https://www.turkcellesirket.com/blog/e-arsiv-ve-e-fatura-birbirinden-nasil-farklilasir#:~:text=E%2DFatura%20yaln%C4%B1zca%20E%2DFatura,kullan%C4%B1c%C4%B1s%C4%B1%20olmayanlara%20kesilir%20ve%20g%C3%B6nderilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 1 Kasım 2023; 18:41:59 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • ipli jeton kullanıcısına yanıt

    Doğru söylüyorsunuz, ayrımı kaçırmışım. Ama herkes anlamıştır zaten olayı. Usul ve esaslar gsb tarafından açıklanınca göreceğiz işleyişi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İsterse adam 15 pro max alır ne karışıyorsun adamın kaç paralık telefon alacağına. 9500 lafı var ortada, bilinç altına sanki 9500 tl vereceklermiş gibi algı yaratılıyor. iş güç algılarla oynamak.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • DHF_Viper kullanıcısına yanıt
    alt limit nedir ? xiaomi 12c 5500 tl, telefon beleşe mi gelcek ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mahmut716 kullanıcısına yanıt

    Hayır tabiki. :) Üstte açıkladım.


    Alt limit yok, 9500 tl altındaki her cihaz için yararlanılabilir. Sizin söylediğiniz cihazın 5500 tl ücreti varsa önce 5500 tl ödüyorsunuz, cihazı alıyorsunuz. Bu cihazın vergisi 1500 tl olsun (sallıyorum) Bu 1500 tlnin ya tamamı ya da bir kısmı (işte bu nokta net değil) devlet tarafından size geri ödeniyor vergi iadesi olarak. Ama 100 tlde geri verilebilir :)

  • 1 kasımda başladı deniyorda, alan varmı.

  • DHF_Viper kullanıcısına yanıt

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • berk768 kullanıcısına yanıt
    Devlet değil hükümet, öncelikle bu ayırımın farkında olmanızı öneririm.
    Halkın en temel ihtiyacıdır haberleşme özgürlüğü, en temel insanlık hakkıdır. Telefon da bu ihtiyacı karşılayan cihazdır. Günümüzde bilgisayar kullanma yetenekleri olmayan halk İnternet'teki her işi için telefon kullanıyor. Kabül etmek gerekir ki telefonlar güncellenmesi gereken cihazlar. Telefona %100'ün üzerinde vergi konulup öğrencilerden bir seferlik vergi alınmaması "gerekenin yapılması" mıdır?? Bunu eleştirmek neden nankörlük oluyor?? Gene koymuşun 2-3 tane sigara içen smiley'i. Bıkmadın mı gerçekten düşünme yeteneklerini, daha doğrusu zihnini emekliye ayırmış olmaktan berk768?

  • Hepsiburada tüm detayları açıklamış.

    25 Ekim 2023 tarihinde yapılan Resmi Gazete açıklamasıyla birlikte yükseköğretim öğrencileri 9.500 TL altındaki telefon, bilgisayar ve tabletleri vergi iadesi ile birlikte bir defaya mahsus alabilecekler.
    1 Kasım itibariyla alınan telefon, bilgisayar ve tabletler kapsam içerisindedir. 1 Kasım 2023 tarihinden önce satın alınan cihazlar 9.500 TL altında olsa bile Resmi Gazete açıklamasına göre sürece dahil edilemezler.
    Kampanyadan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve cihaz satın alma tarihi itibariyla 26 yaşından gün almamış Yükseköğretim öğrencileri faydalanabilir. (Yükseköğretim: önlisans, lisans, yüksek lisans, doktora, tıpta uzmanlık ve sanatta yeterlik eğitimlerini kapsar.) Açıköğretim öğrencileri faydalanamaz.
    Kart limitine takılmadan Hepsiburada Limiti ile taksit fırsatları aşağıdaki gibidir:
    Telefonlarda Hepsiburada limiti ile 12 Taksit Fırsatı
    Bilgisayarlarda Hepsiburada limiti ile 12 Taksit Fırsatı ya da 3 ay erteleyerek 9 ay taksit fırsatı
    Tabletler Hepsiburada limiti ile 9 Taksit Fırsatı ya da 3 ay erteleyerek 6 taksit fırsatı
    Vergiler dahil nihai satış fiyatının 9.500 TL altındaki teknolojik cihazlar içinde telefonlar, tabletler ve bilgisayarlar kapsam içerisinde değerlendirilir. 9.500 TL altında satın alınmış olan telefon, bilgisayar ve tablet yapılmasıyla geri ödenecektir. Alınan her bir cihaz için ayrı ayrı 5.500 TL desteği yapılmayacak; toplam destek tutarı 5.500 TL olarak yapılacaktır. Diyelim ki 9.499 TL değerinde bir telefon aldınız, vergi tutarı olan %44,4 üzerinden yaklaşık 4.218 TL vergi iadesi hakkı kazanırsınız. Aynı şekilde 9.499 TL değerinde bir tablet de alırsanız, vergi tutarı olan %16,7'si ile birlikte 1586 TL vergi iadesi hakkı kazanırsınız. Toplam vergi iade tutarı 5.804 olacağından toplam tutar 5.500 TL olacak şekilde vergi iadesi yapılacaktır.
    Vergiler dahil nihai satış fiyatının 9.500 TL altındaki teknolojik cihazlar kapsam içerisindedir. Telefonlarda Samsung, Xiaomi, Reeder, Vivo gibi markalar ön planda iken; bilgisayarlarda Lenovo, Asus, Dell markaları; tabletlerde ise Lenovo, Huawei, Samsung, Honor markaları öne çıkmaktadır.
    Vergi iadesi süreci Hepsiburada üzerinden yapılmayacaktır; satın alınan cihazın faturası ile birliktehttps://gsbbiz.gsb.gov.tr/ sitesinden satın alım yapan öğrenci e-devlet şifresi ile giriş yapılarak vergi iade süreci başlatmalıdır.
    Faturada başvuruyu yapacak öğrencinin adı ve soyadı olmak zorundadır.
    Telefon için MAC ve IMEI ve varsa 2. IMEI bilgisi, satıcı VKN/TCKN, fatura no/ettn, fatura tarihi olmalıdır.
    Başvuru yapan öğrencinin telefon numarası kendi üstüne kayıtlı olmalı; annesi/babası dahil olmak üzere başka biri üzerine kayıtlı olan telefon numaraları ile başvuru yapılamaz.
    Her faturada yalnız 1 cihaz bulunmalıdır. Örnekte verildiği gibi bir telefon bir tablet alındıysa tek seferde alınmamalı; 2 ayrı alışveriş olarak süreç tamamlanmalıdır. Bu durumda, 2 ayrı fatura ile 2 ayrı başvuru yapmanız gerekir. Bu faturalarda ek olarak satın alınmış olan şarj aleti, telefon kılıfı ayrı ürünler olmamalıdır.
    Kampanya dahilinde satın alınan cihazların en az 2 yıl kullanım zorunluluğu vardır.
    İkinci el cihazlar kampanya kapsamı dışındadır ve yenilenmiş cihazlarla ilgili resmi bir açıklama yapılmamıştır.
    Yapılan resmi açıklamada 9.500 TL altındaki tüm telefon, bilgisayar ve tabletler kampanya dahilinde kabul edilmiştir; yerel cihazlar ile bir kısıtlama yapılmamıştır. Hepsiburada ilgili yönlendirmedeki cihazları sınırlı stok sayıları ile kampanyaya dahil etmiştir.
    Mevcut Hepsiburada iade süreçleri kapsamında ilerlenecektir, burada bir kısıt bulunmamaktadır. Başvuru hemen yapılsa da vergi iadeleri yasal iade süreleri bitince başlayacaktır.
    Hepsiburada, kampanya koşullarında her tür koşulu ve bilgiyi önceden herhangi bir ihtara gerek olmaksızın değiştirme hakkını saklı tutar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • DHF_Viper kullanıcısına yanıt
    Hocam Samsung'ta öğrenciler indirimiyle m34 9k'ya geliyor, a34 ise 10.2k . Sizce a34'e bir indirim gelir mi yoksa m34 alınmalı mi ? Ya da başka öneriniz var mı ?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Tillicollapse82 T kullanıcısına yanıt

    9500’e kadar düşeceğini sanmıyorum. Ama bilemem. Biz Xiaomi Note 12 128 gb’ta karar kıldık, HB 8500 tl’ye veriyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DHF_Viper kullanıcısına yanıt
    O da güzel hocam bu olmasa aklımda o vardı ki hala var. Bu arada ürünü taksitli vs almak serbest değil mi ? Ya da şu Samsung'un öğrenci indirimi bir şeyi bozmaz herhalde ( bakanlığı aradım kadın bozmaz heralde diyor, o da herhalde diyor ahahahaha)

    Bu arada siz ne zaman almayı düşünüyorsunuz?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.