Şimdi Ara

Öğrenciye 5000 TL ye kadar Araba ve 2. El alırken Masraf tespiti Lada Samara

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
4.840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar öğrenciyim...
    5000 TL bir bütçem var. 4500 tl ye kadar arabaya yatırmak istiyorum. (kalan 500 tl yi sonradan çıkabilecek masraflar için saklamak istiyorum) Ancak kafamda birçok soru dolaşıyor.
    Öncelikle aklımdaki ilk araç lada samara,
    Ancak sürücülük haricinde araba yapısından neredeyse hiç anlamam.
    Günlük 5km gidiş 5km geliş için kullanacağım aracı. 1-2 Ayda birde 30 gidiş 30 geliş toplam 60 KM lik uzun yollara çıkabilirim (piknik için)


    Şimdi kafamdaki soru şu. Acaba araba alırken arabayı kime göstermeliyim. Sanayiye 1-2 kere haricinde neredeyse hiç uğramadım. Arabayı alırken herhangi masrafı olup olmadığını nereden anladım. Yani sadece bir motor ustasını götürsem herşeyi kontrol edebilir mi?
    (egzoz patlak mı? marş motoru nasıl? şarj dinamosu nasıl? balalar nasıl)
    Yani götürdüğüm usta %10 luk bir payla arabanın çoğu hatasını anlar mı? Birde arabayı sadece motor ustasına mı götüreyim yani ekspertis için arabayı kaportacısı, motor ustası, elektrikçi, rot balancı ayrı ayrı gezdirmem mi lazım? Yoksa böyle araba alımları için tek bir dükkan oluyor mu sanayilerde?

    Diğer ayrı bir sıkıntım ise arabayı aldıktan sonra bakımları nasıl yaptıracağım? Yani arabanın debriyaj telinin ne zaman kopacağını nasıl anlayacamda değiştirecem (kaç km dir o debriyaj teli var bilmiyor olacağım)
    Triger kayışını ne zaman değiştireceğimi nasıl anlayacam.
    Marş motorunun alternatörün şarj dinamosunun ne zaman ömrünün tükeneceğini nasıl anlayabilirim. İlla bu parçalardan biri bozulduktan sonra mı değiştirmem lazım. Yada alır almak hepsini sıfır ile mi değiştirmem lazım?


    Birde baştada belirttiğim gibi arabaya 4500 tl cebimede 500 tl ne olur ne olmaz için koymayı düşünüyorum. Sizce gerekli mi. Yani arabayı bakıttıktan sonra masrafı yok derlerse cebe para koymanın manası yok mu? Yada daha fazla mı ayırmalıyım.

    Yardımlarınızı bekliyorum, Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DraGonS -- 15 Kasım 2011; 3:39:02 >







  • hocam madem öğrencisin lada sanara yerine aynı fiyatlarda renault flash bak.
    1. Paragraf için; 90 model 4500 liralık aracı 200 liraya ekspertize sokmana gerek yok.sanayide bir motor birde kaporta ustasına götürürsun olur biter. 20 yıllık bir araçta orjinal kaporta bekleme ama çok ağır kazası ve muayenesine dikkat et.ustanın hata payı götürdüğün ustanın ustalığına kalmış:)
    2. Paragraf için eğer ustalar olur verirse sen yinede 500 lira bir kenara ayır.yukarıda da yazdığım gibi 20 yıllık araç, nerede ne yapacağı hiç belli olmaz :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • sana realist bir cevap vereyim...5 bin TL'den bahsettiğine göre gelirin düşük. Bu yüzden araç alma..Üstelik günlük 10 km için kullancağım diyorsun..dizel benzin LPG farktetmez her türlü çok yakarsın
  • öğrenciliğimde fiat uno kullanmıştım. sorunsuz bir arabadır. tavsiye ederim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ForteVeloce

    hocam madem öğrencisin lada sanara yerine aynı fiyatlarda renault flash bak.
    1. Paragraf için; 90 model 4500 liralık aracı 200 liraya ekspertize sokmana gerek yok.sanayide bir motor birde kaporta ustasına götürürsun olur biter. 20 yıllık bir araçta orjinal kaporta bekleme ama çok ağır kazası ve muayenesine dikkat et.ustanın hata payı götürdüğün ustanın ustalığına kalmış:)
    2. Paragraf için eğer ustalar olur verirse sen yinede 500 lira bir kenara ayır.yukarıda da yazdığım gibi 20 yıllık araç, nerede ne yapacağı hiç belli olmaz :)

    arabayı satın aldıktan sonraki bakım hakkındada bilgilendirir misin hocam.
  • Tüplü bir şahin al, samara 5 para etmez bir araç
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Skayn

    Tüplü bir şahin al, samara 5 para etmez bir araç

    usta anlamadığım şey samara niye 5 para etmez. Sebep belirtin. Niye şahin 5 para ederde samara etmez?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DraGonS

    quote:

    Orijinalden alıntı: Skayn

    Tüplü bir şahin al, samara 5 para etmez bir araç

    usta anlamadığım şey samara niye 5 para etmez. Sebep belirtin. Niye şahin 5 para ederde samara etmez?

    Yanlıs anlasılmasın, şahin iç genişlik+ konfor+ bagaj artısı+ 2.ci el yönünden çok daha üstündür. Samaranın üstün oldugu yön ise yakıtı. İçinize siniyorsa tabi ki samara alın..
  • Eski bir samara sahibi olarak en fazla 4000'e ustanın temiz dediği samarayı al ama en az 1000 lira ayır hiç dokunma. Parçaları da bozuldukça değiştir. Trigerini ise ne olur ne olmaz değiştir alınca. Kayışı 40 lira, değişmesi 20 lira filandır. Çok kolaydır değiştirmek. Ben aks, alternatör, teker bilyası, 4lü düğmesi, silecek kolu, kapı kolu, şarj dinamosu, marş dinamosu, akü, lastik, kilit tamiri ve değişimi, triger, vantilatör kayışları, far, stop vs.vs. vs. baya bi parça değiştim. Şuan aklıma gelmiyor. Parçaları ucuzdur ama kalitesizdir. Hep yan sayidir parçaları. Kapıkoku ve kilitleri çok bozulur. Bol bol elektrik arızası verir. Elektrik kutusunu kalın bir naylonla sar. Zira tam su altına yerleşmiştir ve su alır sürekli. Durduk yere silecekler çalışırsa orası su almıştır. Rölesini söküp kurutursun Motor ve şanzuman iyise gerisi ufak tefek sorunlar. Araba tamirini öğretir ve ustalarla kanka olursun. İyi tecrüben olur. Şahinden filan en az %30 az yakar. Çekişi fena değildir. Ayrıca önden çekerdir. Şahinle kışın ve toprak yolda kıyas edilmez. 120'yi otoyolda bile geçme. 95-100den sonra 5. vitesi kullan. Vites aralıkları geniştir. Yani şehir içinde asla 5. vitese gerek duymazsın. Başka sorun varsa sorabilirsin. Benden sonra ailede 3 kişi daha aldı. Ben sattım ama onlar duruyor. Herkes memnun.

    Alınca ön takıma baktır. Viteslere, özellikle 2. vites geçişine iyi bak. Motora ustan bakar. İbreler (ekonometre, hararet, yakıt, akü göstergesi vb.) çalışıyor mu bak. Kapılara iyi bak. İyi örtülüyor mu, kollarda sorun var mı. Bir de kalorifer fanı iyi üflüyor mu ve ısıtıyor mu baktır. Fan veya yönlendirme kanatçıkları (iç kısımdakiler) kırılabiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 15 Kasım 2011; 19:13:33 >




  • Motosiklet al, daha hesaplı olur. Hatta havalar güzel olsa bisiklet derdim de bizim millet ona sıcak bakmaz.
  • Sayet bende o butceye gore arac alacak olsam samara bakardim. Yanlis bilmiyorsam samaralar manuel jikle, hem avantajdir hem dezavantaj. Ben hala manuel jikle araci sogukta calistiramiyorum :) saglamdir yedek parcasi ucuzdur. Kaloriferi iyidir. Alacaksan muayeneli bir arac al. Gerekiyosa aracin boyasi kotu, ici kirli olsun ama evraklari eksik olmasin. Alir almaz trigeri gis. Yagi degis (filtre ve yag 60 tlni yer). Gerisini sana arac sana soyler zaten. Bil ki o butce de ne alirsan al sana ufak tefek sorunlar cikarabilir. Arac ilerledigi surece keyfe keder yaptirirsin. Bil ki bakim yaptirmanin siniri yoktur.
    Araba almaya kararliysan, oyle araba alma, bisiklet motosiklet al, akulu araba al diyenleri de dinleme, herkes araba sahibi olmak ister. Umarim butceneuygun guzel bir arac bulursun. Saygilar.
  • samara alın madem öğrencisiniz kuş serisine vereceğinir her km de ki 30 krş canınızı sıkar internetteki 4000 tl lik flash ilanı için arabaya bakmaya gitmiştim kendim ve 2 arkadaş baktık aldık ki hiç birimiz anlamayız araçtan biniciyiz sonuçta boya değişen illa olacak yürüyenine yanınızda bilen biri varsa götürün binsin arabaya bi de motor önemli o kadar bu flash ı 3250 ye alıp 10 gün sonra 3500 e sattım ilk alışverişimde kazıklanmamış oldum :D

    aracı alınca yağını kayışlarını bujisini değiştirip bineceksiniz hakkın ızda hayırlısı olsun
  • Lada samara konforsuzdur doğru amortisörleri çok sertir. Üzerindeki fabrika amortisörlerini değiştirmeden yarışlara katılyorlardı 90 lı yıllarda. Yol tutuşu kule gergisi takılmış gibi viraj alışları filan çok iyi. Otobanda 170 km çıkabilirsiniz güvensizlik hissi vermez rot balansı ve lastikleri iyiye araba kazasızsa.Uzun yolda 1 lt lpg ile 14 km gidebilir.Rusyada 2011 de hala ençok satılan 2. araba modeliydi. Üretimi devam ediyor. Bir çok bakımını kendiniz yapabiliriniz.Bazı arabalar gibi sinyali değiştirmek için tamponu sökmek gerekmez.Temizini bulursanız alın
  • http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-memurdan-temiz-bakimli-masrafsiz-takasli-205-gt-4-kapi-63852403/detay/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Toyota SUPRA -- 15 Kasım 2011; 19:58:05 >
  • Flash önermem, hızlı diye agresif kullanılmıştır büyük ihtimalle, ne durumdadır bilinmez.

    Broadway tam senlik ama hala piyasası var diye 7den aşağı temizi zor, gereksiz.

    En güzeli fairway ya da spring al derim. Temiz bulursan uno da olabilir ama 4,5'a biraz zor.

    Bence arabaya çok düşük para ayırıp, masraf yapacağına, limitini azıcık daha arttır hiç değilse alacağın modelin iyi bakılmış, temizini almaya çalış. Kısa ve orta vadede kafan rahat etsin. Misal suzuki swift 1,3 alabilirsin köpek gibi gidiyor namuzsuz. Az da yakar. Manuel alırsan ciddi keyif alırsın, tabi parçası r9 serisi gibi bol ve rahat bulunmaz. ama çok öğrenci beli bükecek bir araç da dğeil. Zaten ne alırsan al mutlaka biraz masraflı iş araba işi ama olmayınca da olmuyor bu devirde.
  • Şahin, Doğan kuş serisine bulaşmayın derim. Gerçekten yakıyor(Lpg). Samara yerine alternatif olarak Renault Toros'u düşünebilirsiniz cidden az yakıyor ve parçasıda ucuz her yerde rahatlıkla bulursunuz ve anlayanı fazla. Ve inanılmaz derecede az yakıyor tabi ki lpg'de.
    Yukarıda ki arkadaşın söylediği gibi Broadway ve Fairway'de bulabilirsiniz parçası ucuzdur onlarında lpg'de şehir içinde 20 kuruş falan yakıyor Broadway'ler. Ne yazıkki 1994 model Broadway'imi kazada pert etmiştim. Temizi bulunursa tam kullanılacak araç.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kesbi

    Eski bir samara sahibi olarak en fazla 4000'e ustanın temiz dediği samarayı al ama en az 1000 lira ayır hiç dokunma. Parçaları da bozuldukça değiştir. Trigerini ise ne olur ne olmaz değiştir alınca. Kayışı 40 lira, değişmesi 20 lira filandır. Çok kolaydır değiştirmek. Ben aks, alternatör, teker bilyası, 4lü düğmesi, silecek kolu, kapı kolu, şarj dinamosu, marş dinamosu, akü, lastik, kilit tamiri ve değişimi, triger, vantilatör kayışları, far, stop vs.vs. vs. baya bi parça değiştim. Şuan aklıma gelmiyor.

    Hocam parçaları bozuldukça değiştir demişsin ancak anlamadığım birşey var. Yani bu sadece lada samara ya has bir durum değil o zaman. Ben ikinci el araba aldım diyelim, aracın bakım geçmişini bilmiyorsam illa yolda kaldıkça rezilliğini yaşadıkça mı parçalarını değiştirmem lazım yada alır almaz yolda bırakacak tüm parçaları büyük bir maliyetle değiştirmem mi lazım?

    Yani arabanın bazı parçalarının ne zaman biteceğini anlamak için yöntemler yok mu? Bitmeye yakın bu parçaları değiştirerek optimum çözümle en az maaliyetle arabayı kullanamaz mıyız? Her ikinci el araba araç alanın o zaman büyük bir sıkıntısı var ?




  • ne zaman ekspertiz 200 tl olmuş yaa

    geçen bir arkadaşın ısrarıyla bir lada samara ya baktık daha karşıdan aracın işe yaramaz olduğunu anladım...

    Fakat Arkadaşa gıcıklığıma yetkili servise gittik usta lifte kaldırdı baktık taban sacı çürük motor bitik vs... 30 tl ödedik gittik arkadaşımada kapak oldu...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.