Şimdi Ara

Öğretmen maaşı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ibgilizce öğretmeni maaşı ne kadardır? Rahatca yaşayabilmek spora ve başka aktivitelere yeter mi ? İyi bir universiteden iyi bir ortalamayla mezun olursak atanmak ne kadar uzun sürer ?
    Özel okullarda çalışmak daha mı iyidir ?

    Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim



  • özel okullarda asgari ücrete talim edeceksen git..

    kadrolu öğretmen maaşı olanakları ile hiçbir şeyle karşılaştırılamaz.

    4300 ham maaş + 1200 ek ders = 5500 tl alırsın..
    yılın 7 ayı da yatarsın

    ataması da kolay 67 ile atanabilirsin doğu da olsa.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • SM01_VXG kullanıcısına yanıt
    internete yazdığımda 3150 tl cıktı ondan bi karamsarlıkta kaldım teşekkür ederim
  • 4500tl + ek ders ücreti artık ne kadar fazla çalışması varsa ona göre değişir.

  • Alınan ek derse göre değişir. Bekar olacağını düşünürsek bence spora da nispeten rahat yaşamaya da yeter de artar maaşın. Ve en önemlisi bu aktiviteleri yapacak vaktin bolca olacak. İyi bir üniversite ve iyi bir ortalamanın atanmayla alakası hiç yok neredeyse. Hatta leş bir üniversiteye git en güzeli. Kpss çalışacak vaktin kalır. İngilizce öğretmenleri 50-60 ile atanıyordu galiba en son. Atanılması en kolay öğretmenlik branşlarından biri. Ama mesleki tatmin yerlerdedir herhalde. Ülkede doğru düzgün İngilizce bilen insan yok bu kadar yıl İngilizce eğitimi ile düşünsenize :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dhhesap0238 -- 29 Kasım 2020; 13:55:38 >
  • Dhhesap0238 D kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim maalesef dediginiz gibi bazı üniversitelerde bile hala am is are öğretiliyor
  • kangtas kullanıcısına yanıt
    Ayrıca mütercim tercümanlık bölümüne de bakmanızı öneririm. İngilizce öğretmenliği bölmünden bin kat daha zordur ama ileride farklı iş alanları için size imkan tanır. Ayrıca değişmediyse okuldan sonra formasyon alarak öğretmen olma şansına da sahip olabilirsiniz.
  • Dhhesap0238 D kullanıcısına yanıt
    Mütercim tercümanlık hakkında baya bi araştırdım ama bulamadığım 2 şey var 1. Maaşları 2. ise diyelim ben almanca mütercim tercumanlik okuyorum almanyada yaşayıp işimi orada yapabiliyor muyum acaba
  • Devlette idare eder özelde daha az
  • kangtas kullanıcısına yanıt
    İkisinin de cevabını bulamazsınız tabii ki. Çünkü 2 sorunuzun da tam bir cevabı yok. Maaş konusu çok değişken. Genelde tercümanlar freelance çalışır. Yani evden halledeceksiniz işleri. Çevirilen kelime başına ücret alınıyordu galiba. Karın tokluğunda çalışmaktan milyonlar kazanmaya kadar giden bir skala var. Almanca mütercim tercümanlık okumakla Almanya'da yaşamak arasındaki bağlantıyı nasıl kurdunuz ? Yani okulu bitirince Almanya'ya ışınlanmayacaksınız ama eğer oturum izni alırsanız neden olmasın ? İkisi tamamen ayrı konular yani.
  • Dhhesap0238 D kullanıcısına yanıt
    Çok bilgim yok aslında konferans tercümanlığı olarak düşünmüştüm bunun yani sıra almanyada yaşamak istiyorum bu yüzden biraz daha türkiyede üniversiteyi okuduktan sonra almanyada yüksek lisansa gidip orada kalabileceğim işimi orada yapacağım bir meslek arıyorum ama daha bulamadım sizin bildiğiniz bir meslek varmi sandıklarıma uyan ve sayısal olmayan
  • kangtas kullanıcısına yanıt
    Psikoloji olabilir. Ayrıca böyle bir niyetiniz varsa bence en güzeli lisans seviyesinde eğitiminizi de Almanya'da almanız olacaktır.
  • Dhhesap0238 D kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim hocam bana google dan daha fazla yardımcı oldunuz 1 haftadır su soruların cevaplarını arıyorum tekrar teşekkür ederim
  • 4300 tl net maaş alırsın, üstüne 900 tl ek ders alırsın. Maaşın gelir vergisi basamağıyla alakalı yıl sonunda 4000 bine kadar düşer.
    Gideceğin ilde 1500 tl kira, 100 tl aidat, 500 tl fatura masrafın olur. Sana kalan maaş 3 bin tl falan olur. Bunun yanı sıra 7 ay tatil falan hikaye sadece 1 ay tatilin var diğer okul tatilerinde seminere gidiyorsun.
    Kpssde atanması kolaydır, müthiş kolay değil ama kolay, adam akıllı ingilizcen varsa ve birazda çocuk gelişimi çalışırsan atanmaman imkansız.
    Bekar öğretmenin hayatı maaşından dolayı çok güzel değil ama bir öğretmen eş buldun mu yanına baya güzel geçinirsin. Maaş kötü değil ülke şartlarında ama doğuda kiralar batıdan daha yüksek ve memurları en çok zorlayan kiralar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rimesia -- 30 Kasım 2020; 0:45:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.