Şimdi Ara

ogretmenler haddini asiyor! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
129
Cevap
0
Favori
2.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Kenshi

    ASKERE gitmemek için bin takla atan gençlik...


    Sadece gençlik değil, çoğu kişi öyle, ben askere can atarak giden kimse görmedim şu güne kadar zaten.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: BJKKKKK


    quote:

    Orjinalden alıntı: Kenshi

    ASKERE gitmemek için bin takla atan gençlik...


    Sadece gençlik değil, çoğu kişi öyle, ben askere can atarak giden kimse görmedim şu güne kadar zaten.



    Cımbızla laf ayıklıyon ben kardeş
    Ayrıca cogu kişi gönullu gitmiyordur ama yaş 20 oldumu kaçmaya degil , bi an once yapsamda bitse havasına giriyor... Haa bi kısımda taklacı oluyor malum sahıslar gibi ( tikky ve Cool gençlik ) onlarda bi şekilde askere gidiyor ve orda adam olma eğitimine katılıyorlar




  • Öğretmenler denilen şey homojen bir kütle değildir. Aralarında iyisi de var kötüsü de.. iyisine zaten kimse bişey demiyor. Başımız üstünde yeri var..
    Ama bir de aldığı parayı hak etmeyen öğretmencikler var..
    Ee tabii bi de bu öğretmenciklere söylenen lafları tüm öğretmenlere söylenmiş gibi anlayan zeki polemikçi arkadaşlar var

    bence her 5 senede bir performans değerlendirilmesi yapılmalı. verimsiz, kendini geliştiremeyen öğretmenler meslekten uzaklaştırılmalıdır..
  • öğretmen maaşlarını diğer ülkelerle karşılaştırmak çok yanlış. ülkemizde hiç bi memur veya işçi hak ettiği maaşı alamıyor zaten. sadece öğretmenler değil herkes sıkıntı yaşıyor. sadece şunu söylemek istiyorum. öğretmenlik ve dokturluk para için yapılacak meslekler değildir. bunlar kutsal mesleklerdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreee85 -- 14 Aralık 2006; 16:07:09 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: emreee85

    öğretmen maaşlarını diğer ülkelerle karşılaştırmak çok yanlış. ülkemizde hiç bi memur veya işçi hak ettiği maaşı alamıyor zaten. sadece öğretmenler değil herkes sıkıntı yaşıyor. sadece şunu söylemek istiyorum. öğretmenlik ve dokturluk para için yapılacak meslekler değildir. bunlar kutsal mesleklerdir.


    sizin görüşünüz saygı duyarım
    Ancak ben doktorluk için malesef aynı şeyi söyleyemeyeceğim
    güneydoğuda öğretmenlik yapıyorum.çok zor şartlar gerçekten
    Özel sektörde 2,5-3 milyar alabileceğim bir branşım var yani para için burda değilim
    Ama peki biz ailemizi,sosyal hayatımızı,çevremizi binlerce km.geride bırakıp
    hiçbir imkanı olmayan yerlere gelmiş görev yapıyorken sağlık hizmetleri nasıl dersiniz.
    Dr.var mı acaba ??????
    Acil bişey olduğunda 1 saatlik ile orda da müdehale edilmeyip,3 saat uzakta başka bir ile gönderiliyoruz.
    Yani dr lar malesef hizmet deyip gelmiyor buralara açarım muayenehane kırarım parayı ne işim var oralarda diyor malesefff.Bize de hasta olmayalım diye dua etmek düşüyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuguko -- 14 Aralık 2006; 16:21:55 >




  • Babam emekli öğretmen. Ben de öğretmenim. Ben bu mesleğin maddi olarak bir şey kazandırmadığını bilerek girdim. Ne zaman öğretmenler bir eylem yapsa "işte yine para istiyorlar" diyen provakotörler çıkıyor. Pul satmaktan, evrak doldurmaktan öğretmenlik yapmaya fırsat kalmıyor. Eğitim veremediğiniz zaman vicdanınız sızlıyor. Öğretmenlerin para falan istedikleri yok, amaç çalışma koşullarının iyileştirilmesi.
    Öğretmenlik ağır meslektir. Bazen 1 saatlik ders 3-4 saatlik masabaşı işi kadar yorucu oluyor.
    Milletin 2-3 tanesini evde zaptedemeği, bazen buralara bile yazıp çizmesinden problemli olduğu belli olan 40-50 çocukla uğraşmanın ne demek olduğunu bu işi yapan bilir.
    Ben de öğretmenim babam da emekli öğretmendir.
    Ayrıca grev KESK tarafından organize ediliyor, sadece öğretmenleri kapsamıyor.
    Toplumun bir kısmının öğretmenlik mesleğine bakış açısını gördükçe "bunların çocuklarına eğitim vermek için fedakarlık yapmaya gerek yok, işini memur gibi yap salla başı al maaşı" diyesim geliyor.




  • bizdeed matematik sosyal ingilizce beden eğitimi dersleri hep boş geçti.ve matematikçinin uydurduğu yalan aynen bu :
    -çocuklar 11 yıllık bir muhabbet kuşumuz vardı (ki muhabbet kuşları 5 yıl yaşar) o öldü eşim çok üzüldü (eşin üzülmüş sen değil) onun için gelemedim.
    çok kızıyorum yaw
  • quote:

    Orjinalden alıntı: outlaw13

    Öğretmenler denilen şey homojen bir kütle değildir. Aralarında iyisi de var kötüsü de.. iyisine zaten kimse bişey demiyor. Başımız üstünde yeri var..
    Ama bir de aldığı parayı hak etmeyen öğretmencikler var..
    Ee tabii bi de bu öğretmenciklere söylenen lafları tüm öğretmenlere söylenmiş gibi anlayan zeki polemikçi arkadaşlar var

    bence her 5 senede bir performans değerlendirilmesi yapılmalı. verimsiz, kendini geliştiremeyen öğretmenler meslekten uzaklaştırılmalıdır..


    TARTİSMA İSTİYORLAR KONUYU BASKA YERE CEKİYORLAR!

    ZATEN HAKEDEN BİR OGRETMEN KESİNLİKLE BU EYLEMLERE KATİLARAK KALİTESİZLİK YAPMAZ..tipki bizim ilk dersteki dil anl. hocamiz gibi oda sasirdi hatta bizden ogrendi grev oldugunu...(sordu bize bu ses ne herkes disarda bizde sabah okulda ogrendik grev yapiyorlarmis maaslar yetmiyormus dedik...o da dediki bu sekilde olmamali..ozaman herkes gorevini biraksa...ama bak iste kaliteli bir ogretmen o bilmiyormuydu bizi ilk ders digerleri gibi disari salmayi ama dersimizi isledik!ogretmenlerin ne zaman zihniyeti ben topluma faydali insanlar yetisdirecem arkadas oldu ozaman maasini haketti...anlatabildim mi?)

    saygin ogretmenler var ama cok az!kitap okumayan odun veya ot gibi ogretmenler var...birak onu gazete okumuyor adam...ama tabii bunlari her vatandasin yapmasi grekekirken sozde 4 yil uni. de okumus beyinlerin yapmamasi akla fena seyler getiriyor...bu meslegi sadece para icin yapiyorlar...dogudaki hocam size diyorum bu grev yapanlarla sizin yerinizi degistirseler keske...bazilarinida isten alsalar...gorseler maassiz yan gelip yatmayi(suan maasli yangelip yatiyorlar)

    bakin tekrar ediyorum!ben gorevini layiki ile yapanlara soz etmiyorum!alinmayin!zaten kaliteliler alinmaz ve lafida oraya tasimaz!
    kimsenin sucsuzu magdur ederek maddiyat saglamaya hakki yok!
    bos isler bunlar insanlar kendilerini gelistirmeli hemen okula attimmi kapagi yangelir yatarim yok oyle bir sey!

    ogretenlerin en yuksek maas alanlar icinde olmasi gerekiyor ama ulkemizde hangi meslek hakkini aliyorda ogretmenler alsin?!

    sonra lafi nerelere cekmissiniz!maas dan vatan hainligine geldi...simdi burda yanlisdan bahsederken insanlarin askerden kacmak icin ugrastigini nereden anladin?!ne alaka?laf olsun diye konusmayin!yanlisi kabul edin!




  • eylemi yapan sadece öğretmenler değil kesk'e bağlı bütün çalışanlardı. hastanelerde sadece acil servisler açıktı. öğretmenlerine destek olacağına terbiyesizlik yapıp eleştiriyorsun! dersiniz bir gün boş geçsin hiçbir şey olmaz. zaten sen değil misin öğretmenler hiçbir şeyden anlamıyor diyen! ee.. o zaman derdin ne, ne kaybettin? paralar çetelere gideceğine kamu çalışanlarına verilsin. bunlar değil mi ekonomi düzeldi yalanlarını bağıra bağıra söyleyen! nerede o zaman bu paralar? halka değil de zenginlere dağıtacaksan başlarım öyle paraya...
    köprüyü eylem yüzünden 2.5 saatte geçtim ama hiç kızmadım haklarını arayacaklar tabi...
    bir de hak nasıl aranırmış söyle de seslerini duyurmak için daha iyi bir yöntem bulsunlar onlar da sevinir hem...
    yeni gençliğin siyaset, hak, adalet gibi kavramlardan bu kadar uzak kalması da beni çok rahatsız ediyor.




  • Diablo senin niyetini anladık, onun için ahkam kesmeye çalışma
  • Öğretmen maaşı az diyen arkadaşlar öğretmen maaşı ne kadar biliyor mu? Önce ders ücretiyle beraber aldığı min. maaşı yazında öğrenelim şu yetmeyen maaşı. Ek olarak sadece öğretmenler mi az maaş alıyor. Öğretmenler dışında herkes milyarlar kazanıyor da sadece öğretmenler mi fakirlik sınırının altında. Tamam ben de öğretmenler az maaş alsın şu an aldıkları maaş fazla demiyorum ama denge olması lazım. Bir de herkes tutturmuş öğretmenlik çok zor diye. Bu ilkenin mühendisi var memuru var doktoru var.... Bu meslekler çok mu kolay?Doğuda öğretmenlik yapıp zorlandığını söyleyen arkadaşlar bir de doğuda yol yapan baraj yapan mühendislerle, kalabalık hastanelerde insanları iyileştirmeye çalışan doktorlar ile karşılaştırsın kendini. Bence bunlara göre çok rahat bir mesleğiniz var.

    Son olarak şunu da ekleyeyim. Bir arkadaş bir gün öğretmenlik yapın da görün gibisinden bir laf etmiş. O arkadaş dağın başındaki şantiye de 1 gün kalsın ya da hafta içi bir hastanede 1 gün sadece 1 gün akşama kadar hastalarla uğraşsın(ki muayene olmak için bile 2-3 saat beklemekten dert yanar çoğunluğumuz) olmadı ssk da bir memurun yerine 1 gün evet sadece 1 gün baksın da ondan sonra tekrar yazsın. Herkes mesleğini zorluklarını bilerek seçti. Öğretmenlik kutsal ama bu mesleklerden daha üstün değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi POFUDUK -- 14 Aralık 2006; 17:37:05 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: tapdk

    eylemi yapan sadece öğretmenler değil kesk'e bağlı bütün çalışanlardı. hastanelerde sadece acil servisler açıktı. öğretmenlerine destek olacağına terbiyesizlik yapıp eleştiriyorsun! dersiniz bir gün boş geçsin hiçbir şey olmaz. zaten sen değil misin öğretmenler hiçbir şeyden anlamıyor diyen! ee.. o zaman derdin ne, ne kaybettin? paralar çetelere gideceğine kamu çalışanlarına verilsin. bunlar değil mi ekonomi düzeldi yalanlarını bağıra bağıra söyleyen! nerede o zaman bu paralar? halka değil de zenginlere dağıtacaksan başlarım öyle paraya...
    köprüyü eylem yüzünden 2.5 saatte geçtim ama hiç kızmadım haklarını arayacaklar tabi...
    bir de hak nasıl aranırmış söyle de seslerini duyurmak için daha iyi bir yöntem bulsunlar onlar da sevinir hem...
    yeni gençliğin siyaset, hak, adalet gibi kavramlardan bu kadar uzak kalması da beni çok rahatsız ediyor.

    evet her kurum grev yapiyor ve bu cok sacma...benim terbiyesiz olup olmadigimi bilemezsin, dengeni koru...tamam ozaman okumayalim anlatamiyorlar diye?!sen nasil birisin ya hemen cekiyorsun lafi baska bir yere(Allah Allah) onlar anlatamiyor evet ama dersi isleyecekler!islemek zorundalar!bu boyle biline devlete karsi sorumlu o insanlar...onlar calismak zorunda!onlar bu yola adimini attiysa ya kenara cakiliyorum der ya da yolu tikamaz devam eder! para ne cetesine gidiyormus?!ekonomi oyle 2 yilda duzelecek sey degil!oyle kolay degil kim gelirse gelsin hemen borclar kapanmaz hemen maaslar zamlanmaz!nerede zengine bagislaniyormus?!sen zenginsin galiba bildigine gore...

    kizmamis oalbilirsin ama sana tavsiyem gozunu acik tut biraz koyun olmayalim olur mu?orda ambulans la HASTA GİTMEYE KALKSA OLECEK!oluyorda boyle seyler nitekim...

    ben diyorum ki grevle maas artiyorsa hic artmasin!insan olsunlar biraz...bu durumda artmasi icin hic birsey yapilamaz sebebi cok acik kim 2.5 milyar maas aliyorda onlar alacak???

    daha once tekrarladigim gibi eyy grev yapanlar;ogretmen olmak icin can atan sirada birsuru gencimiz var begenmiyorsaniz yuruyun gidin!




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Loop

    Diablo senin niyetini anladık, onun için ahkam kesmeye çalışma


    Sana kanım ısındı

    leb demeden Provakatörü anlıyon be

    Edit : Diablomusun nesin ses tonunu kıs altından kalkamıcan laflar etme bak imzanda ne gözüme ilişti

    hersey 1299 da basladi!1453 de pekisti!devam ediyor! ===>>> Evet hala yıkamadınız Sıfırdan polemik yaratıyorsunuz bu lafları sokakta edinde bi ton dayak yiyin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kenshi -- 14 Aralık 2006; 17:37:24 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Loop

    Diablo senin niyetini anladık, onun için ahkam kesmeye çalışma


    ben anlamadim...
    anlatsana banada???
    merak ettim simdi benim niyetim ne imis acaba?!

    birsey soyluyorsan ustu kapali atma...biraz belli et bari...

    ya da ben cok malim anlayamiyorum..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: orumcekadam

    bizdeed matematik sosyal ingilizce beden eğitimi dersleri hep boş geçti.ve matematikçinin uydurduğu yalan aynen bu :
    -çocuklar 11 yıllık bir muhabbet kuşumuz vardı (ki muhabbet kuşları 5 yıl yaşar) o öldü eşim çok üzüldü (eşin üzülmüş sen değil) onun için gelemedim.
    çok kızıyorum yaw



    muhabbet kuşları 7-10 yıl arası yaşar ,çok iyi bakılırsa her türlü vitamini verilirse,genetik olarak da şanslıysa 12yılı bulabilir , yani 11yıl yaşamış olması garip değil
  • quote:

    Orjinalden alıntı: diablo1907


    quote:

    Orjinalden alıntı: tapdk

    eylemi yapan sadece öğretmenler değil kesk'e bağlı bütün çalışanlardı. hastanelerde sadece acil servisler açıktı. öğretmenlerine destek olacağına terbiyesizlik yapıp eleştiriyorsun! dersiniz bir gün boş geçsin hiçbir şey olmaz. zaten sen değil misin öğretmenler hiçbir şeyden anlamıyor diyen! ee.. o zaman derdin ne, ne kaybettin? paralar çetelere gideceğine kamu çalışanlarına verilsin. bunlar değil mi ekonomi düzeldi yalanlarını bağıra bağıra söyleyen! nerede o zaman bu paralar? halka değil de zenginlere dağıtacaksan başlarım öyle paraya...
    köprüyü eylem yüzünden 2.5 saatte geçtim ama hiç kızmadım haklarını arayacaklar tabi...
    bir de hak nasıl aranırmış söyle de seslerini duyurmak için daha iyi bir yöntem bulsunlar onlar da sevinir hem...
    yeni gençliğin siyaset, hak, adalet gibi kavramlardan bu kadar uzak kalması da beni çok rahatsız ediyor.

    evet her kurum grev yapiyor ve bu cok sacma...benim terbiyesiz olup olmadigimi bilemezsin, dengeni koru...tamam ozaman okumayalim anlatamiyorlar diye?!sen nasil birisin ya hemen cekiyorsun lafi baska bir yere(Allah Allah) onlar anlatamiyor evet ama dersi isleyecekler!islemek zorundalar!bu boyle biline devlete karsi sorumlu o insanlar...onlar calismak zorunda!onlar bu yola adimini attiysa ya kenara cakiliyorum der ya da yolu tikamaz devam eder! para ne cetesine gidiyormus?!ekonomi oyle 2 yilda duzelecek sey degil!oyle kolay degil kim gelirse gelsin hemen borclar kapanmaz hemen maaslar zamlanmaz!nerede zengine bagislaniyormus?!sen zenginsin galiba bildigine gore...

    kizmamis oalbilirsin ama sana tavsiyem gozunu acik tut biraz koyun olmayalim olur mu?orda ambulans la HASTA GİTMEYE KALKSA OLECEK!oluyorda boyle seyler nitekim...

    ben diyorum ki grevle maas artiyorsa hic artmasin!insan olsunlar biraz...bu durumda artmasi icin hic birsey yapilamaz sebebi cok acik kim 2.5 milyar maas aliyorda onlar alacak???

    daha once tekrarladigim gibi eyy grev yapanlar;ogretmen olmak icin can atan sirada birsuru gencimiz var begenmiyorsaniz yuruyun gidin!



    lafının tamamını okumadım ufaklık sinirlendirme beni... eğer ortada suç varsa cezasının verirler zaten sana sormazlar tekrar ediyorum terbiyesizlik yapma haddini bil adam olduktan sonra adam eleştir. hade canım evine git hava karardı.




  • bizmkiler geldi an.sını satiim
  • quote:

    Orjinalden alıntı: POFUDUK

    Öğretmen maaşı az diyen arkadaşlar öğretmen maaşı ne kadar biliyor mu? Önce ders ücretiyle beraber aldığı min. maaşı yazında öğrenelim şu yetmeyen maaşı. Ek olarak sadece öğretmenler mi az maaş alıyor. Öğretmenler dışında herkes milyarlar kazanıyor da sadece öğretmenler mi fakirlik sınırının altında. Tamam ben de öğretmenler az maaş alsın şu an aldıkları maaş fazla demiyorum ama denge olması lazım. Bir de herkes tutturmuş öğretmenlik çok zor diye. Bu ilkenin mühendisi var memuru var doktoru var.... Bu meslekler çok mu kolay?Doğuda öğretmenlik yapıp zorlandığını söyleyen arkadaşlar bir de doğuda yol yapan baraj yapan mühendislerle, kalabalık hastanelerde insanları iyileştirmeye çalışan doktorlar ile karşılaştırsın kendini. Bence bunlara göre çok rahat bir mesleğiniz var.

    Son olarak şunu da ekleyeyim. Bir arkadaş bir gün öğretmenlik yapın da görün gibisinden bir laf etmiş. O arkadaş dağın başındaki şantiye de 1 gün kalsın ya da hafta içi bir hastanede 1 gün sadece 1 gün akşama kadar hastalarla uğraşsın(ki muayene olmak için bile 2-3 saat beklemekten dert yanar çoğunluğumuz) olmadı ssk da bir memurun yerine 1 gün evet sadece 1 gün baksın da ondan sonra tekrar yazsın. Herkes mesleğini zorluklarını bilerek seçti. Öğretmenlik kutsal ama bu mesleklerden daha üstün değil.


    benden cok daha iyi ozetlemissin durumu

    ama bazi sabit fikirliler anlayamiyor(veya isine oyle geliyor..bence isine oyle geliyor)




  • quote:

    Orjinalden alıntı: kamikazeden


    quote:

    Orjinalden alıntı: orumcekadam

    bizdeed matematik sosyal ingilizce beden eğitimi dersleri hep boş geçti.ve matematikçinin uydurduğu yalan aynen bu :
    -çocuklar 11 yıllık bir muhabbet kuşumuz vardı (ki muhabbet kuşları 5 yıl yaşar) o öldü eşim çok üzüldü (eşin üzülmüş sen değil) onun için gelemedim.
    çok kızıyorum yaw



    muhabbet kuşları 7-10 yıl arası yaşar ,çok iyi bakılırsa her türlü vitamini verilirse,genetik olarak da şanslıysa 12yılı bulabilir , yani 11yıl yaşamış olması garip değil



    Oldumu ama kardeş şimdi bırak adam içini dökmüş ne kapak yapıyon




  • quote:

    Orjinalden alıntı: tapdk


    quote:

    Orjinalden alıntı: diablo1907


    quote:

    Orjinalden alıntı: tapdk

    eylemi yapan sadece öğretmenler değil kesk'e bağlı bütün çalışanlardı. hastanelerde sadece acil servisler açıktı. öğretmenlerine destek olacağına terbiyesizlik yapıp eleştiriyorsun! dersiniz bir gün boş geçsin hiçbir şey olmaz. zaten sen değil misin öğretmenler hiçbir şeyden anlamıyor diyen! ee.. o zaman derdin ne, ne kaybettin? paralar çetelere gideceğine kamu çalışanlarına verilsin. bunlar değil mi ekonomi düzeldi yalanlarını bağıra bağıra söyleyen! nerede o zaman bu paralar? halka değil de zenginlere dağıtacaksan başlarım öyle paraya...
    köprüyü eylem yüzünden 2.5 saatte geçtim ama hiç kızmadım haklarını arayacaklar tabi...
    bir de hak nasıl aranırmış söyle de seslerini duyurmak için daha iyi bir yöntem bulsunlar onlar da sevinir hem...
    yeni gençliğin siyaset, hak, adalet gibi kavramlardan bu kadar uzak kalması da beni çok rahatsız ediyor.

    evet her kurum grev yapiyor ve bu cok sacma...benim terbiyesiz olup olmadigimi bilemezsin, dengeni koru...tamam ozaman okumayalim anlatamiyorlar diye?!sen nasil birisin ya hemen cekiyorsun lafi baska bir yere(Allah Allah) onlar anlatamiyor evet ama dersi isleyecekler!islemek zorundalar!bu boyle biline devlete karsi sorumlu o insanlar...onlar calismak zorunda!onlar bu yola adimini attiysa ya kenara cakiliyorum der ya da yolu tikamaz devam eder! para ne cetesine gidiyormus?!ekonomi oyle 2 yilda duzelecek sey degil!oyle kolay degil kim gelirse gelsin hemen borclar kapanmaz hemen maaslar zamlanmaz!nerede zengine bagislaniyormus?!sen zenginsin galiba bildigine gore...

    kizmamis oalbilirsin ama sana tavsiyem gozunu acik tut biraz koyun olmayalim olur mu?orda ambulans la HASTA GİTMEYE KALKSA OLECEK!oluyorda boyle seyler nitekim...

    ben diyorum ki grevle maas artiyorsa hic artmasin!insan olsunlar biraz...bu durumda artmasi icin hic birsey yapilamaz sebebi cok acik kim 2.5 milyar maas aliyorda onlar alacak???

    daha once tekrarladigim gibi eyy grev yapanlar;ogretmen olmak icin can atan sirada birsuru gencimiz var begenmiyorsaniz yuruyun gidin!



    lafının tamamını okumadım ufaklık sinirlendirme beni... eğer ortada suç varsa cezasının verirler zaten sana sormazlar tekrar ediyorum terbiyesizlik yapma haddini bil adam olduktan sonra adam eleştir. hade canım evine git hava karardı.


    okuda yaz desem?ya da okudugun kadarini alinti icine al desem?!(anlatabildim mi?)
    ufakliksevdim seni...benim haddimi bildirecek seviyeye gelmen gerek bildirebilmen icin...senin derdin konuyu kapattirabilmek degil mi?ben ogretmen degilim hava kararinca evime gidim yan gelip yatayim




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.