Şimdi Ara

OGS'Lİ Araç Satanlar Dikkat

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Geçen salı günü OGS'Lİ aracımı sattım ve alıcılara verirken üzerindeki cihazı söktüm. Böylece hiçbir sorun olmayacağını düşünmüştüm. Ancak Cuma günü bankaya gittiğimde hesabımdan fazla para çıkışı olduğunu öğrendim. Sebebini sorduğumda ise OGS geçişi olduğunu söylediler.. Rakam da 22TL. İki defa kaçak geçiş yapılmış. Ben aracı sattığımı söyledim, üstelik yeni bir araç almadığım için OGS'Yİ başka plakaya da geçiremiyorum. Çözüm şimdilik hesabıma bloke koydurmakmış, yeni araç alınca da acilen plaka değişikliği yaptırmam gerekiyor. Karayollarını arayarak paranın iadesi de istenebiliyormuş, onu da yaptık. Allah'tan rakam yüksek değil..
    Dikkatli olmakta fayda var, bilmeyen arkadaşlar olabilir düşüncesiyle konuyu açtım. OGS'Yİ sökmenin hiçbir faydası yok maalesef.



  • Halihazırda herhangi bir arızalanma veya bakiye yetersizliğine karşın OGS kaydı olan plakalarda 10 kez kaçak geçiş hakkı var. Acaba siz bu hakkı doldurdunuz da mı 22 TL kullanıldı yoksa 15 kere kaçak mı geçmiş bu adamlar. :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Coşkun

    Halihazırda herhangi bir arızalanma veya bakiye yetersizliğine karşın OGS kaydı olan plakalarda 10 kez kaçak geçiş hakkı var. Acaba siz bu hakkı doldurdunuz da mı 22 TL kullanıldı yoksa 15 kere kaçak mı geçmiş bu adamlar. :)

    Hçbir hak falan doldurmadım. Arabanın üzerinde OGS cihazı yokken geçmişler ve benim hesabımdan iki geçiş için toplam 22 TL düşmüş. Sistem bu şekilde işliyor olsa gerek..
  • cihaz ile ilişkili plakayı değiştirin
    örneğin 00 gibi olmayan bir plaka yazın
    ya da böyle yapılabilir mi diye sorun

    işbankası ise internet bankacılığından yapılabiliyor (ben aracım değiştiğinde plakayı değiştirmiştim)
  • Bankaya dilekçe verip iptal ettirmek mümkün, illaki başka plakaya atamaya gerek yok. Ancak hiç vakit kaybetmeden yapılması gerekiyor. Telefon bankacılığıyla da halledilemiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bombar Dıman

    Bankaya dilekçe verip iptal ettirmek mümkün, illaki başka plakaya atamaya gerek yok. Ancak hiç vakit kaybetmeden yapılması gerekiyor. Telefon bankacılığıyla da halledilemiyor.

    Araç alacaksanız iptal ettirmeye gerek yok.Olmayan bir plaka yazılabilir mi denemedim ama internet bankacılığı üzerinden aracımı satar satmaz arkadaşın plakayı tanımlı plaka olarak değiştirdim.Alınca da kendi plakamı tekrar tanımladım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.