Şimdi Ara

OKI b410d ucuz duplex hakkında soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar.
    Ucuz bir duplex (otomatik çift taraflı baskı) yazıcı almak istiyordum uzun süredir. Ama malum oldukça pahalı oluyor bu özelliği sunan ürünler, ayrıca pek de ev kullanıcısına hitap etmiyorlar.
    Bugün yine uygun bir ürün ararken OKI B410D modelini gördüm.
    220 tl gibi bir fiyata satılıyor. mono lazer, ve -benim için en önemli tarafı- duplex özellikli

    Forumda biraz aradım ama oki lerden pek bahsedilmemiş. Acaba bu cihazın toner dolumu nasıl olur, çipli olduğunu tahmin ediyorum, resetleme felan mümkün mü?

    Tabi bildiğiniz daha uygun -ucuz, duplex li, kolay dolum yapılabilen- bir yazıcı varsa onu da tavsiye edebilirsiniz.

    Bilgisi olan arkadaşlar yanıtlarsa çok sevinirim.



  • fazla baskı alıyorsan tavsiye etmem.
  • Cevabın için teşekkür ederim cool111.

    Aslında çok fazla çıktı alacağımı sanmıyorum, nihayetinde ev kullanıcısıyım.
    Dolum konusunda bir şey dememişsin. Toner dolumu kolay mı, maliyet nasıl? Drum ömrü felan?

    İki taraflı baskıda ısrar etme nedenim kitapçık gibi şeyler basabilmek istemem. Malum el ile olunca bir sefer çift kağıt alsa sonrakilerin hepsi hatalı oluyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oj.c

    Cevabın için teşekkür ederim cool111.

    Aslında çok fazla çıktı alacağımı sanmıyorum, nihayetinde ev kullanıcısıyım.
    Dolum konusunda bir şey dememişsin. Toner dolumu kolay mı, maliyet nasıl? Drum ömrü felan?

    İki taraflı baskıda ısrar etme nedenim kitapçık gibi şeyler basabilmek istemem. Malum el ile olunca bir sefer çift kağıt alsa sonrakilerin hepsi hatalı oluyor.


    toneri ortalama 3500 sayfalıktır büyük ihtimalle yazıcıyla gelen toner demo olacaktır ve yarısı kadar basacaktır. toner dolumu kolaydır fakat dolum maliyeti yüksektir. maliyetinin yüksek olmasının en baş sebebi çipin pahalı olmasıdır. çipinin fiyatı en iyi ihtimalle 20 TL dır. dolum maliyeti tek dolum için 30 TL civarındadır. drum ünitesi 25000 sayfalıktır drum ünitesinin ömrü bittiğinde ve şu anda sadece ünitenin drumunu ayrı olarak bulman pek mümkün bulunmadığından yazıcı fiyatı kadarda drum ünitesi parası vermek zorunda kalabilirsiniz.




  • bu durumda pek de iyi bir seçenek olarak durmuyor.

    Valla iki gündür internetin altını üstüne getirmekten canım çıktı :)

    Bilmiyorum, canon ip4700 gözüme çarptı bu sefer de, otomatik iki yönlü bakı var. 200 tl gibi fiyatı. Gerçi amacım foto baskısı vs. değil.

    Herhalde kartuşu da PGI-520BK ve(ya) CLI-521BK, bunların kolay dolanları var. Ne yapsam bilemiyorum ama, çift taraflı baskının hatırına bunu alacağım herhalde. Dolumda sorun yapmasa bari.
  • bu yazıcıyı altı ay önce filan aldım, kullanıyorum, kesinlikle tavsiye etmem. ben de ucuz duplex baskı diye almıştım ancak yazıcının toneri 2000 sayfa değil 1000 sayfa zor dayanıyor, tonerinin orjinali 150 milyon, ve tonerde head da yok, head ı da 20000 sayfadan sonra değişmek zorunda. yazıcı çipli ama çipi hiç bir yerde bulunmuyor, bulunduğu zaman da 20 milyon çip 20 milyon doldurma veriyorsun, ben çipleri toptan siparişle getirttim ama hiçbiri çalışmadı ilkinden sonra sanırım piyasadaki çipler birbirinin kopyası o yüzden tek kullanımlık o da. çipi de bitti elimde kaldı, kitap bastırıyordum( öğrenciyim ) şimdi normal haftada bir iki sayfa baskım için dışarı gitmek zorunda kalıyorum çünkü kendini blokladı alet yeni toner istiyor. lanet olsun böyle yazıcıya da tonere de dedim, tonersiz bi şekilde satıcam veya paraya kıyıp orjinal toner alıp babamın evine göndereceğim, onlar benden daha az kullanır bir işe yarar yazısı. baskı kalitesi çok iyi dupleks çok düzgün çalışıyor ama neye yarar?




  • bu kadar pahalı bir teknolojik makinanın neden bu kadar ucuza satıldığını anladınızmı şimdi başka bir konuda brother hl-2040 içinde bir sürü maliyet tablosu yazdığım halde birisi şiddetle makinayı savunup duruyordu ve sonunda baklayı ağzından çıkardı satışını yapan firmalardan birisi olduğunu itiraf etti. yazıcı alırken işin acemesi olanlar alış maliyetini hesaplıyor oysaki toplam maliyet önemlidir alış maliyetini dikkate alanlar tecrübe kazanıp bundan sonraki alacakları yazıcılarda aynı hatayı yapmıyorlar fakat iş işten geçiyor ve parası havaya gidiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cool111 -- 2 Şubat 2010; 9:11:25 >
  • cool111 hocam, valla Allah razı olsun, buraya yazdıklarımdan sonra forumda yazdıklarını tekrar okudum ve duplexten vazgeçip xerox 3124 aldım.

    İyi de yapmışım anlaşılan. Zaten kağıtları çift çekmedikten sonra duplex olmaması problem değildi. (önceki yazıcıdan bu konuda kötü tecrübelerim vardı)

    Tekrar teşekkür ederim verdiğin bilgiler için.

    Sana da geçmiş olsun NeverWinter arkadaşım, keşke biraz daha araştırsaydın almadan.
  • eyvallah abi sagol, zaten samsung ml 1640 aldım firmware'umu da kurdum babalar gibi, 30 milyona da 12 dolumluk toz buldum, artık kafam rahat, yazıcı kagıtları cift cekmedigi surece sorun yok. bir kagıt cift cektiginde de onlu arkalı bastığın için bi kitap dolusu kağıda yazık oluyor tabi. toner derdim degil kendin alınca bedava gibi ama agaclara yazık. ikinci turu atmadan once ara vericeksin biraz katlayacaksınız duzlesecek soguyacak ondan sonra arkalarını basmaya baslayacaksınız, o zaman sorun olmuyor gordugum kadariyla.
  • arkalı önlü cekımlerde cıktıların bir yuzunu aldıkdan sonra harmanlar ısen sorun olmaz artık yatık kasa sıstemınde ml-1610 ve 1640 4521 serilerınde toner kızaklı oldugu ıcın takılımda toner döküyor patenı alkol ıle yada kolanya ıle sılersen sorun kalkar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.