Şimdi Ara

Okulda sigara içmediğim halde disipline gittim?!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, bu liseli kardeşiniz size bir konuda danışacak,
    İstanbulda bir anadolu lisesinde son sınıfta okuyorum. Okul bahçesinin kuytu bir köşesi var, orada sigara içiliyor ve öğretmenler sık sık oraya baskın düzenliyor. Geçen hafta ben orada bir kaç kişi ile muhabbet ederken arkamda duran kişi de sigara içiyordu, ve hoca baskın yaptı. Sigara içen ile beni aldı götürdü, ben itiraz ettim ancak dinlemedi, disiplin kuruluna sevk ettiler. Orada savunma da yaptım. Yazılı ifadenin başlığında "okulda sigara içtiğiniz tespit edilmiştir" yazıyordu. Ancak ben orada sigara içmiyordum. Ne elimde birşey vardı, ne üzerimde, sigara bile kokmuyordum ancak hoca aldı disipline verdi. Hocalar bana sigara içip içmediğimi sordu, bende normalde sigara içtiğimi, bu durumu ailemin de bildiğini, ancak okulda sigara içmediğimi ve taşımadığımı söyledim, ifademe de yazdım. Hatta hocalara dedim, sizlere yalan söylemek için bir sebebim yok, ailemde biliyor bu durumu, ancak hiçbir şey yapmamışken, yapmış gibi disipline gönderilmem koydu biraz. Bugün de cezam açıklandı ki kınama cezası almışım.
    Normalde pek umrumda olmaz, çeşitli olaylardan birçok kez kınama cezası aldım, sene sonunda da silinmişti, ancak bu sefer durum birazcık farklı. Bugün sınavda kopya çekerken yakalandım ve yine disipline sevkedildim. Daha önceki hafta sigara yüzünden kınama cezası aldıktan sonra bu sefer muhtemelen uzaklaştırma verecekler ki bunu hangi hocaya sorsam aynı cevabı verdi. Kopya çektiğim için ceza vermelerine, hatta sınav notuma 0 yazılmasına razıyım, zaten sınavdan düşük alacaktım, yoksa niye kopya çekeyim? Ancak uzaklaştırma cezası almam ailem açısından sıkıntı yaratıyor.
    Müdür ile konuştum sigara konusunda olanları, seni yakalayan hocayla git konuş, eğer kendisi gelip bana "hocam şu öğrenci sigara içmiyordu, cezası kaldırılsın" derse disiplin kurulu yeniden toplanıp cezanı kaldırabilir dedi. Ancak sorun şu ki beni yakalayan hoca okulun en sevimli en anlayışlı hocalarından değil. Ve kendisinin kalkıp ta müdüre "hocam bu çocuk sigara içmiyordu, ben kendisini boşu boşuna disipline verdim" diyip bir yerde hata yaptığını söylemesi çok düşük bir ihtimal, kendisinin kişiliğinde yok böyle bir davranışta bulunmak.
    İşin daha acı tarafı, eğer hoca kalkıp benim için "evet ben bu çocuğu gördüm sigara içiyordu" derse, tersini ispatlamak için yapabileceğim bir şey yok! O esnada yanımda olan öğrenciler gelip benim için içmiyordu dese bile bir öğretmen benim için içiyordu derse, kimse öğrencileri sallamaz, arkadaşlarını koruyorlar derler.
    Durum böyle arkadaşlar, ne yapabilirim? Ne tavsiyeleriniz var?







  • Gg easy

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ağzı laf yapan bi arkadaşın varsa onunla konuştur hocayı müdürü falan. İkna edilebilir bi durum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla müdür pek sigara konusunda bir şey yapmaya niyetli görünmüyor, yakalaya hocada aynı şekilde, sigara olayı birazcık g.g. şemsiye misali oldu, ancak yarın müdürle konuşucam, "zaten son yılım, daha kaç ay gelicem ki okula, bu seferlik affedin, bir daha hiçbir sıkıntıdan karşınıza gelmeyeceğim" fln demeyi düşünüyorum. Eğer okulda birilerini de sigara içerken görürsem, direk oradan uzaklaşıcam, milletin hayvanlığı bana patlıyor sonra.
    İşin komik tarafı, çok az öğrenci sigara içerken yakalandığında "evet hocam içiyodum" der, bir çok öğrenci olayı inkar ettiği için, benim de inkar etmemi pek sallamadılar. Ama bana koyan kısım, üzerimde, yanımda, elimde, ağzımda bir şey yokken, birde hiçbir şekilde kokmuyorken hocanın alıp yaka paça müdür yardımcısına götürmesi oldu. Lisenin ilk 3 yılını başka bir okulda okumuştum, şimdi bu sene başladığım okulda vah başıma gelenler! En azından eski okulda sigara konusunda pek sıkıntı yaratmıyorlardı. Çok işin suyunu çıkarmadığınız sürece kimse disipline vermiyordu. Ancak eski okulda da üniversite sınavını pek sallamıyordu kimse. Zor sınavlar, düşük sözlüler, zar-zor izin devamsızlık dilekçesi kabul eden bir okuldu. Nihayet kaliteli ve son sınıflara anlayış gösteren bir okulda geldim derken neler oldu.
    He ayrıca yakalayan hoca ile bugün konuşmayı denedim, işim var sonra gel diyedinlemedi beni.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.