Şimdi Ara

okuma hızımızı, anlama düzeyimizi ve okuduğumuz şeyin kalıcılığını arttırmak için ne yapılmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • kitap veya makale vs okurken okuma hızımızı, okuduğumuzu anlama düzeyimizi ve okuduğumuz şeyin kalıcılığını arttırmak için nasıl yöntemler kullanmalıyız? ne gibi yöntemler mevcut? bu çok önemli çünkü okumak çok zaman gerektiriyor ve verimi maximum tutmak lazım elden geldiğince.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Bunlar için kitaplar vardır illaki nasıl yapılacağına dair.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anlayarak hızlı okuma için önce göz egzersizleri yapman gerekir çünkü bu işin zihinsel tarafından çok fiziksel tarafları zorludur. Görüş açını genişletmen, okuma tarzını değiştirmen gerekir. Kitap var mı emin değilim fakat internette bolca video bulursun. Güvenilir birinden izlenilip, yapılabilir. Bunun bir de kursları var fakat bu konuda bilgi sahibi değilim.

    Okuduğunun aklında kalması için en iyi yöntem başkalarına anlatmaktır. Yapamıyorsan eğer bir deftere yazabilirsin ama ne kadar etkili olur bilmiyorum.
  • Hızlı okumak için hızlı dinlemelisin. Youtube da herhangi bir videoyu hız x2 de dinlemeye alıştığın zaman okumanda hızlanıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İsteyerek okumalisin ben ortami olabildigince sessiz tutuyorum. Kalabaliktada kitap okurum fakat ruh halime gore analiz yapiyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bunu yapmak için ekstra gayret göstermek gerekmiyor. İlgi duyduğunuz bir içeriğe sahip kitapları okursanız sayfaların su gibi aktığını göreceksiniz. Örnek veriyorum, 250 sayfalık bir kitabı 10 gün olmuş ve hala bitiremediyseniz zorlamanın hiç anlamı yok. Belli ki kitap sizi sarmamış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.