Şimdi Ara

''Okumak İstiyoruz Kurtarın Bizi''

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • http://youtu.be/mDi4erT_0XE



    Kendimden utandım.


    Bu gençler bir yol bulamazsa dağa çıkacak, başkasına zarar verecek. Şu anda bunları yapmasa da ileride yapacak. Neden devlet bu çocuklara yardım etmiyor? Yok terörle mücadele yok güvenlik yok halkın huzuru.. Hepsi palavra. Bu insanlara sahip çıkılmadıkça hiçbiri sağlanmaz. Ne onlar ne biz mutlu oluruz. Bizi, ''onlar'' ve ''biz'' diye ayıran devlete yazıklar olsun.


    Dün dershaneden çıktım deneme çok kötü geçmişti, dershaneden en son çıkan ben olmuştum. Moralim de bozuktu. Sonra dershane kapısından çıktım sola döndüm iki adım attım. İleride, sökülmüş kaldırım taşının üzerinde oturup tiner/bali çeken bir çocuk gördüm. Elindeki bıçağı da, tineri rahat çekebilmek için yere koymuş. Dibinden geçtim. Ama herhangi bir kötülük yapmadı, kimseye yapmadı. Sadece oturup tinerini kokladı. O an kendimden utandım. Ben denemeye üzülürken, onun üzülecek herhangi eğitim hayatı yoktu.







  • bu dunyada insan ne yapiyorsa kendine yapiyor baskasina degil buyrun kendinizi gelistirin oturun calisin her gun ilerleme kaydedin yumurta kirilmadan omlet yapilmaz

    sikayetlerle, isyanlarla insan ancak yerinde sayar !!!!!! her zaman insanlara sans verilmez bazen insan kendi sansini kendi yaratmali

    bizim ulkemizden cok daha kotu sartlarda bulunan ulkeler var ordakiler ne yapsin ? intiharmi etsinler ?
  • çok haklısın

    bir de fakirlerin haklarını savunmak yerine kürt faşizmi yapan bir solumuz var ki o ayrı mesele.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: X_S!nS!

    bu dunyada insan ne yapiyorsa kendine yapiyor baskasina degil buyrun kendinizi gelistirin oturun calisin her gun ilerleme kaydedin yumurta kirilmadan omlet yapilmaz

    sikayetlerle, isyanlarla insan ancak yerinde sayar !!!!!! her zaman insanlara sans verilmez bazen insan kendi sansini kendi yaratmali

    bizim ulkemizden cok daha kotu sartlarda bulunan ulkeler var ordakiler ne yapsin ? intiharmi etsinler ?

    Emin ol bunu yazdığın bilgisayarın o çocuklarda olsaydı, satıp kitap alırlardı. Aynı şey benim telefonum için de geçerli.

    Bak dostum, bu insanların herhangi sermayesi yok. Sermaye derken buyuk miktar değil. Her gün okula gidecek bilet parası, çanta kitap parası.

    Ben 12.sınıfım. Ailemden para almadan burslarla okuyorum ama bu insanların öyle bir durumu yok. Bu insanlar çocukken eğitimden koparılmış. Bu yüzden bir burs da bulamazlar. Başını sokacak bir yerleri olmadan, gidecek bir okulları olmasını beklemek saçma değil mi? Bu insanlar kendi kendine kazanamaz. Bir başlangıç yapılmalı. Devlet, bu insanlara ilk adımı atmalarında yardım etmeli. Devamını onlar yapar zaten.


    "herkes ne yapıyorsa kendine yapıyor" demişsin. Dibine kadar haksızsın.


    "Her insan kendi yaptıklarının cezasını çeker. Ama çocuklar başkalarının yaptıklarının cezasını çeker"

    Bu insanlar yeni değiller. Çocukken de bu haldelerdi.


    Suriyeden, kendi ülkesinden kaçan 35 yaşındaki DELİKANLI(!)ya bağlanan maaş, bu çocuğa bağlansaydı belki de çok farklı bi yerdeydik.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sütlügahve -- 18 Ekim 2014; 8:36:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • insan belli bir yasa gelinceye kadar akli basina gelmiyor olabilir fakat bu omur boyu o hatanin faturasini odiyecegi anlamina gelmez !!!!!! kisi kendi tanimali, eksilerini artilarini elindeki imkanlari belirlemeli ona gore cabalamali kimse oturdugu yerden istedigine ulasmiyo

    suriyelilere verilen para, yardim vs ... hep gostermelik 1 tanesine veriyorlar 10 tanesini salliyorlar
  • Karı kız fotoğrafı atsam popüler konu olurdu. Kimse böyle şeyleri umursamıyor anlaşılan. Ne iğrenç bir yer olmuş burası 2 yıldır buradayım bu kadar iğrençleştiğini görmedim.

    Yorum yapanlara teşekkürler, konu kapansın gitsin bu ülkede iyice moka batsın. Hak ediyoruz çunku

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu devlet boyle geldi boyle gider onun bunun sömürgesi olacağız ,sınırlarımız-bogazlarimiz Yolgeçen hani, hala lozan hala sevr ,sınırda tanklar var en ufak bi kivilcimda savaş çıkacak bizim basimizdakiler hala koltuk sevdasinda.. Bakanların çocukları tutuklanıyor takipsizlik kararları veriliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lan çık git. Önce araplar. Sen ben onlar önemli değil. Tek önemli şey araplar.
  • Söylenmesi gereken o kadar şey var ki.En iyisi hiç yorum yapmamak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devlete göre mülteciler, ülkemizdeki evsizlere göre çok daha önemli. Onlar için kimlik çıkartan, alışverişini yapabilmesi için limitli kart veren, çocuklarına sınavsız eğitim imkanı veren, çalışa bilmesi için iş istihdamı yaratan devletimiz ne yazık ki aynı hassasiyeti bu gençler ve diğer evsizler için göstermedi.
  • Hayat işte biz burda varlık içinde imkanlarımız iyi olduğu halde okumuyoruz yani adam gibi ders çalışmıyoruz ama onlar okumak için can atıyor nedense hep yoksulluk içinde olan insanların çocukları okumak için çok hevesli



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rockyin -- 18 Ekim 2014; 10:13:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazık gerçekten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.