Şimdi Ara

OLDIES! '80 ÖNCESİ UNUTULMAZ YABANCI-TÜRK HAFİF-ANADOLU ROCK ŞARKILAR (33. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.417
Cevap
28
Favori
228.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • YUKARDAKİ ŞARKILARA AİT BİLGİLER ALTTADIR;

    RANA ALAGÖZ (d. 1948, İstanbul)

    Öğretmen, Türk pop müzik sanatçısıdır.

    “Herşey Bitmiştir Artık”, “Aşkın Gözü Kör mü”, “Dibi dibi da” gibi şarkılarıyla Türk popüler müzik tarihinin ünlü seslerinden birisi olmuş Alagöz kardeşlerden biridir. Selçuk Alagöz orkestrası ve orkastranın diğer solisti olan erkek kardeşi Selçuk Alagöz ile birlikte müzik çalışmalarını sürdürdü.

    İlk 45′liğini 1965 yılında yayınlayan ve son olarak “Bak Bir Varmış Bir Yokmuş 5″ albümünde Zeyno, “Sevdim Seni Bir Kere” albümünde ise Aşkın Gözü Kör Mü Acaba şarkılarıyla kulaklarda yer ednmiş sanatçıdır.




    SELÇUK ALAGÖZ (d. 1944, İstanbul)

    Türk pop-rock sanatçısıdır.

    1964 yılında Hürriyet gazetesinin düzenlediği "Altın Mikrofon" yarışması ile ismini duyurdu. Kendi adını taşıyan orkestrası ve orkastranın solisti olan kızkardeşi Rana Alagöz ile birlikte müzik çalışmalarını sürdürdü.

    Belleklerde kalan çalışmaları arasında Kemerin Naftaları, Kaleden İndir Beni, Bahçelere Geldi Bahar ve Malabadi Köprüsü sayılabilir.




    EDİP AKBAYRAM (d. 29 Aralık 1950, Gaziantep),

    Hayatı
    29 Aralık 1950'de Gaziantep'de doğdu.Henüz dokuz aylıkken çocuk felcine yakalandı. Bu kötü hastalığın pençesinde çocukluğunu geçiren Edip Akbayram'ın müziğe tutkusuda çocukluk yıllarında başladı.

    "Haftalığımdan biriktirdiğim paralarla ünlü pop şarkıcılarının konserlerine gider, eve döndüğümde aynanın karşısında onların taklitlerini yapardım." diyor Akbayram o yıllar için. Çocukluk yıllarında bir orkestra kurarak amatör olarak evlerinin yakınındaki bir düğün salonunda çalıştı.

    Lisede kurdukları orkestrada Pir Sultan'ın, Karacaoğlan'ın deyişleri üzerine yaptıkları besteleri çalıp söylediler. İlk plağını da lise yıllarında yaptı: "Kendim ettim kendim buldum. İlk plağını çıkardığı grubun adı Siyah Örümcekler'di. Plakta zaten "Siyah Örümcekler-Gaziantep Orkestrası" ve "Edip Albayram ve Siyah Örümcekler" başlıkları altında iki farklı baskıyla çıktı. Gaziantep'ten sonra Adana ikinci adresi oldu Edip Akbayram'ın. Adana, Akbayram'ın kurduğu orkestrayla ilk sahneye çıktığı kenttir. Burada "Beyaz Saray" adlı bir gazinoda çalışmaya başdı.

    Akbayram yoksulluk içinde geçen bir çocukluktan sonra, liseyi bitirip kapağı İstanbul'a attığında yıl 1968'dir. Liseyi bitirdiği zaman hep öğrenmeyi istediği mesleğin, doktorluğun eğitimini almak için üniversite sınavlarına girdi ve diş hekimliğini kazandı. Ne var ki müzik ağır bastı ve bu meslekten vazgeçerek kendini müziğe verdi. "Zaten diş hekimi olsaydım, babamın bana muayene açacak parası yoktu ki!" diyordu sanatçı geçirdiği o yoksulluk yılları için.

    İstanbul'a geldikten sonra 1971'de Altın Mikrofon Yarışması'na katıldı.Aşık Veysel'in bir şiirinden esinlenerek gerçekleştirdiği ilk bestesi olan "Kükredi Çimenler" ile birinci oldu. 1974'te Dostlar Orkestrası'nı kurdu ve Anadolu pop müziğinin önde gelen isimlerinden biri oldu.Daha sonra Kara Kuzu, Deniz Üstü Köpürür ve Garip adlı 45'liklerimle ödüller aldı ve ünü yurt çapında duyulan bir sanatçı oldu. "Aldırma Gönül" ve "Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz" adlı parçalarıyla satış rekorları kıran ve altın plak kazanan sanatçının çeşitli kuruluşlar tarafından verilen 250 kadar ödülü mevcuttur

    Edip Akbayram, zirveye çıksa da müziği paraya tercih ettiği için çocukluk yıllarındaki yoksullukların benzerlerini bu dönemde de yaşadı. "Bu ülkede arabeskin altın çağını yaşadığı yıllarda asla müzikteki çizgimden ödün vermedim. Zaten 12 Eylül sonrası beni kimse çalıştırmadı. 1980'den 1984 yılına kadar, koskoca bir dört yıl. Zor yıllardı o yıllar. Kimse bana iş vermedi. Karımın bileziklerini ve alyanslarımızı sattık. 12 Eylül sonrası beni canavar gibi görmeye başladılar." diyor Edip Akbayram o yıllar için.

    80'ler Edip Akbayram ve benzeri müzik yapanlar için zor yıllardı. Arabesk okumasını istediler, büyük paralar teklif ettiler. Reddetti. Sesi soluğu duyulmaz oldu müzik piyasasında. 1981-88 arasında bestelerinin TRT'de çalınması yasaklandı. Ama 90'ların ortasından itibaren, özellikle "Türküler Yanmaz" albümüyle yeni bir çıkış yaptı ve kendi çizgisinde sapmadan yürümeye devam ettiğini gösterdi. Can Yücel'in, Oktay Rifat'ın, Ahmed Arif'in, Vedat Türkali'nin yapıtlarından bestelediği şarkılar vardı bu albümünde.

    Edip Akbayram başlangıçtan itibaren ne yapmak istediği şöyle açıklıyordu: "Kalıcı bir şeyler yapmak istiyordum. Fikret Kızılok ve Cem Karaca'nın Anadolu ezgilerini pop çizgisinde söylemelerini örnek olarak aldım. Renk ve çizgide tamamen bir Edip Akbayram olarak geliştirdim. Toplumcu müzik yapmak istedim. Müziğimde geniş halk kitlelerinin yaşamı, sorunları olmalıydı. Ancak sivri, ucuz kahramanlıklardan da uzak durmaya çalıştım. İnançlarımdan, düşüncelerimden, politikamdan taviz vermeden, müzik tekniğinden yararlanarak, sorunlu, yoksul, geniş halk kitlelerine ulaşmak, daha çağdaş bir şeyler yapmak istiyordum."

    Bugün geçimimi kaset ve konserlerimden gelen paralarla sağlayan sanatçının bir de iki ortaklı küçük bir inşaat şirketi bulunuyor. Çevre düzenlemeciliği, TIR taşımacılığı, küçük çapta bina yapımıyla uğraşıyor.Ayrıca, 1979 yılında Ayten hanım ile evlenen sanatçının bu evliliğinden Ozan ve Türkü adlarında bir oğlu, bir kızı var...

    Diskografi
    Dostlar Grubu ,uzun yıllar Edip Akbayrama gerek albumlerinde gerekse sahnede eşlik etmişler ve bu gün orta nesil in en başarılı müzisyenleri olmuşlardır.Bunlardan bazıları; Adnan Ergil (Gitarist ,Besteci ve Aranjör) Saygun Arpalı (Davul) Metin Özülkü (Gitarist ,Besteci ve Aranjör) Onur Koğacıoğlu(Gitarist ,Besteci ve Aranjör) Mertol Şalt (Keman ,Klavye) Levent Yurtseven (Bas gitarist,Gitarist ve Besteci)

    45'likleri
    01 Kendim Ettim Kendim Buldum - Çiçeklerin Dili, (Siyah Örümcekler), (1970)
    02 Kükredi Çimenler - Boşu Boşuna, (1972)
    03 Anam Ağlar Başucumda Oturur - Sev Beni Beni
    04 Deniz Üstü Köpürür - Dumanli Dumanli Oy Bizim Eller, (1973)
    05 Değmen benim Gamlı Yaslı Gönlüme - Yakar İnceden İnceden
    06 İnce İnce Bir Kar Yağar - Dağlar Dağladı Beni, (1974)
    07 Garip - Kaşların Karasına
    08 Kolum Nerden Aldın Sen Bu Zinciri - Gam Üstüne Gam Yapılır, (1975)
    09 Mehmet Emmi - Affetmem Seni, (1976)
    10 Zalim Zalim - Kahpe Felek
    11 Aldırma Gönül - Sen Açtın Yarayı, (1977)
    12 Analara Kıymayın Efendiler - Adiloş Bebe, (1978)
    13 Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz - Gidenlerin Türküsü, (1979)
    14 Bugün Bizde Bayram Var - Bu Yıl Benim Yeşil Bağım Kurudu, (1981)
    Edip Akbayram 1971 yılında Barış Manço'nun Moğollar'la doldurduğu İşte Hendek İşte Deve - Katip Arzuhalim plağını Nejat Taylan Orkestrası ile kaydetti. Plak Nejat Taylan Orkestrası adına piyasaya sürüldü.




    SELDA BAĞCAN (d. 1948, Muğla),

    Türk Halk Müziği sanatçısı, besteci ve politik aktivisttir.
    Türk halk müziğinin ve protest müziğin önde gelen adlarından biri olan Selda Bağcan, müzik yaşamına 1971'de Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Mühendisliği öğrencisiyken başladı. Çıkardığı ilk iki 45'lik plak bir milyon dolayında satılınca, meslek olarak müzği seçmeye karar verdi. Türkiye'de ve başta Almanya olmak üzere dış ülkelerde çoksayıda konser verdi. 1972'de Bulgaristan'da gerçekleştirilen Altın Orfey Festivali'nde Türkiye'yi temsil etti. Özellikle sol partilerin ve kuruluşların düzenlediği etkinliklerde konserler verdi. 1980 askeri darbesinin ardından üretimi sınırlanan sanatçı büyük sıkıntılar çekti. Hatta 24 Nisan 1984'te tutuklanarak, hapse atıldı. 1987'ye değin pasaport verilmediği için yurtdışı konserlerine ara vermek zorunda kaldı. 1986 yılında, yurtdışına çıkamamasına karşın, Peter Gabriel tarafından desteklenen Womad Vakfı'nca düzenlenen Dünya Dans ve Müzik Festivali plağında bir şarkısıyla yer aldı. Aynı vakfın girişimleri sayesinde 1987'de yeniden pasaport alabilen sanatçı, 13 Haziran 1987'de Rotterdam Sanat Festivali'ne, 19 Haziran 1987 Womad ve Glastonbury Festivali'ne, 20 Haziran 1987'de Jubile Gardens Festivali'ne (Londra), 25 Haziran 1987'de Eurls Court Festivali'ne (Londra), 26 Haziran 1987 Capital Radio Festivali'ne katılarak bir dizi konser verdi. 1988'de de dört ay süreyle Batı Avrupa'da konserler gerçekleştirdi. 1989'da ve 1990'da da tüm Türkiye'yi dolaşarak halka açık ücretsiz konserler verdi.

    1990 yılında Hollanda'da Rasa Organization (Interkultureel Centrum)'un çağrılısı olarak Utrech, Jmegen, Tilburg kentlerinde ve Yugoslavya'da Prizren ve Priştine kentlerinde konserler gerçekleştirdi. Yine aynı yıl, yani 1990'da dört kez İsrail'e giden sanatçı Acco Festivali'nde Khanel Umdan adlı Osmanlı kalesinde ve Ehal Hatarbut konser salonunda iki konser ve iki televizyon programı gerçekleştirdi. Aynı yıl, Danimarka'nın Argus kentinde Esintiler adlı festivalde şarkılar söyledi.

    1992 yılında çıkan Ziller ve İpler albümündeki sözü Aysel Gürel şarkısı Ziller ve İpler ile 90'larda büyük başarı sağladı. Yine aynı yılda yapılan Kurşun Adres Sormaz adlı filmin müzikleri Selda Bağcan'a aittir.

    Selda Bağcan, 2000 yılında konser vermek üzere Hatay'a giderken trafik kazası geçirerek ağır yaralandı ve uzun süre tedavi gördü. Bedeninin birçok yerinde kırıklar oluşan Selda Bağcan, uzun süre çelik iskelet yardımıyla yürümek zorunda kaldı.

    Selda Bağcan, protest müzik diye adlandırılan türde şarkılar besteleyip yorumlarken, aynı zamanda bilinen halk müziklerini de değişik biçimde yorumlamakla ün kazandı. Sanatçı İstanbul'da oturmakta olup, sahibi olduğu plak şirketini yönetmektedir.Ayrıca Selda Bağca nın ince ince adlı şarkısı bir oyununda kullanılıyor

    Selda Bağcan’ın 1976’da piyasaya sürdüğü “Türküola” albümünde yer alan Aşık Mahzuni Şerif’in “İnce İnce Bir Kar Yağar” türküsü, Electronic Arts adlı oyun şirketinin piyasaya sürdüğü “Skate 2” oyununda da Mos Def uyarlamasıyla yer aldı. Gerçek adı Dante Terrell Smith-Bey olan Amerikalı aktör ve müzisyenin albümünde bu türküyü kullanması, albüm kritiklerinde Bağcan’dan bahsedilmesine, birçok müzik dergisinde Selda Bağcan adının geçmesine yol açtı.

    2010 Grammy Ödüllerine en iyi rap albüm ve en iyi performans dallarında aday gösterilen Brooklyn’li hip-hop’çı Mos Def, son albümü “The Ecstatics”te yer alan “Supermagic” adlı parça da “İnce İnce Bir Kar Yağar” türküsünü kullandı.

    İspanyol müzik araştırmacısı Vicente Fabuel’in Selda bağcan hakkındaki yorumu ise şöyle: “Türk vokalisti Selda, doğu kültüründen çıkmış sayılı efsanevi kadın seslerden biridir. O büyük çöllerin ortasında az bulunur vahalar gibidir. Bir insan nasıl bu kadar çevik, bu kadar derin, bu kadar yaratıcı ve bu kadar hissederek şarkı söyleyebilir.”


    Diskografisi
    45'likler

    Katip Arzuhalim Yaz Yare Böyle / Mapusanede Mermerden Direk (1971)
    Tatlı Dillim Güler Yüzlüm / Mapusanelere Güneş Doğmuyor (1971)
    Çemberimde Gül Oya / Toprak Olunca (1971)
    Adaletin Bu Mu Dünya / Dane Dane Benleri (1971)
    Seher Vakti / Uzun İnce Bir Yoldayım (1971)
    Yalan Dünya / Kalenin Dibinde (1972)
    Eyvah Gönül Sana Eyvah / Zalim Sevgililer Bu Sözüm Size (1972)
    Bölemedim Felek İle Kozumu / Bülbül (1973)
    Gesi Bağları / Altın Kafes (1973)
    Nem Kaldı / Rabbim Neydim Ne Oldum (1974)
    Aşkın Bir Ateş / O Günler (1974)
    Anayasso / Bad-ı Sabah (1974)
    Dostum Dostum / Yuh Yuh (1975)
    Kaldı Kaldı Dünya / İzin İze Benzemiyor (1975)
    Görüş Günü / Şaka Maka (1976)
    Almanya Acı Vatan / Kıymayın Efendiler (1976)
    Aldırma Gönül Aldırma / Suç Bizim (1976)
    Albümleri

    Türkülerimiz 1 (1974) (yeniden yayımlanışı: 1995)
    Türkülerimiz 2 (1975) (yeniden yayımlanışı: 1996)
    Türkülerimiz 3 (1976) (yeniden yayımlanışı: 1998)
    Türkülerimiz 4 (1977) (yeniden yayımlanışı: 1999)
    Türkülerimiz 5 (1978) (yeniden yayımlanışı: 2001)
    Türkülerimiz 6 (1979) (yeniden yayımlanışı: 2006)
    Türkülerimiz 7 (1980)
    Türkülerimiz 8 (1982)
    Türkülerimiz 9 (1983)
    Türkülerimiz 10 (1985)
    Dost Merhaba (1986)
    Yürüyorum Dikenlerin Üstünde (1987)
    Özgürlük ve Demokrasiyi Çizmek (1988)
    Felek Beni Adım Adım Kovaladı (1989)
    Anadolu Konserleri: Müzikteki 20 Yılım (1 ve 2) (1990)
    Ziller ve İpler - Akdeniz Şarkıları 1 (1992)
    Uğur'lar Olsun (1993)
    Koçero (Ahmet Kaya ile birlikte) (1994)
    Çifte Çiftetelli - Akdeniz Şarkıları 2 (1997)
    Ben Geldim (2002)
    Denizlerin Dalgasıyım (2004)
    Güvercinleri de Vururlar (2008)




    BERKANT AKGÜRGEN

    31 Aralık 1938 Ankara doğumludur. Ortaokul sıralarında ilk olarak ağız mızıkası çalmaya başlar. Ankara Atatürk Lisesi'nden Denizli Lisesi'ne yatılı geçer. Denizli Lisesi'nde ağız mızıkasına devam ederken piyano dersleri ile piyano çalmaya başlar. (1956) Ankara'ya dönüp Kurtuluş Lisesi'nden mezun olur.

    İlk sahneye çıkışı Üstün Poyrazoğlu Orkestrası ile Bahçelievler Akalın Düğün Salonu'nda 1957 yılında olur. Daha sonraları Jüpiter Kenteti adında bir orkestra kurarlar ve Ankara'da çeşitli gece klüplerinde sahneye çıkmaya başlarlar. 1957 sonlarına doğru Ankara Radyosu'nda emisyon programları yapmaya başlarlar.
    1960 yılında bahriyeli olarak askere gider. Askerde bandoda olduğu için İstanbul'da tenor saksafon dersleri almaya başlar. 1964 yılında askerliğini bitirip Ankara'ya döner ve Yurdaer Doğulu ile orkestra kurup çalışmaya başlarlar. İstanbul'da Kulüp Fuaye'den teklif alırlar ve İstanbul'da sahne çalışmalarına başlarlar. Birçok gece kulüplerinde show programlarına çıkarlar.
    1965 yılında Vasfi Uçaroğlu Orkestrası'nın solist-liğine geçer ve Kamuran Akkor ile sahneyi paylaşırlar. Aynı yıl ilk plağı olan "Cici Pabucum Cici - Arabamın Atları" yayınlanır. Daha sonraları Sezen Cumhur Önal ile çalışmaya başlar ve ilk olarak "Evvel Zaman İçinde"yi yaparlar. O seneler "Ah Kızlar", "Bir İçim Su", "Sana Şarkımı Bıraktım" gibi çalışmaları yaparlar.
    1966 yılında kulüp çalışmalarını bırakır ve gazino çalışmalarına başlar. O seneye kadar yaptığı çalışmaların sözlerini Sezen Cumhur Önal yazarken Metin Bükey ve Teoman Alpay'dan "Samanyolu" bestesini seslendirmesi teklifini alır. 1967 Eylül ayında "Samanyolu - Özledim Seni" yayınlanır. İlk zamanlarda fazla ilgi görmeyen "Samanyolu" daha sonra Berkant ile özdeşleşir ve günümüzde bile hala popülerliğini koruyan bir parça olur.
    "Samanyolu"dan sonra film ve plaklara Türkçe bes-te çalışmaları yapar. "Nisan Yağmuru", "Mevsim Bahardı", "Hayat Sevince Güzel", "Bülbül Yuvası" gibi çalışmalar yapar. Bu arada film teklifi alır ve Gönül Yazar ile "Trafik Belma" filmini yaparlar. 1975 yılında son plak çalışması olan "Fani Dünya - Izdırap Çocuğu" yayınlanır. 1980'li yıllarda gazinoların azalması ve taverna çalışmalarının çoğalması nedeniyle Avrupa turneleri ve otel gece kulüplerinde programlar yapmaya başlar. 1992'de bir kaset çalışması yaptı ve "Samanyolu '93" adı ile yayınlandı. Halen sahne çalışmalarına devam etmektedir

    Berkant - Samanyolu
    Sen kalbimin mehtabısın güneşisin
    Sen ruhumun vazgeçilmez bir eşisin
    Bir şarkısın sen ömür boyu sürecek
    Dudaklarımdan yıllarca düşmeyecek

    Ruhum senin kalbim senin ömrüm senin
    Yıllar geçse ölmeyecek bende sevgin
    Bir şarkısın sen ömür boyu sürecek
    Dudaklarımdan yıllarca düşmeyecek

    Uzaklara kaçıversek seninle biz
    Birgün elbet göze gelir bu sevgimiz
    Bir şarkısın sen ömür boyu sürecek
    Dudaklarımdan yıllarca düşmeyecek



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 12 Haziran 2010; 7:08:08 >
  • 1988, Salsa Film Müzikleri; Film başlangıç şarkısı, kim böyle işyerinde çalışmak istemezki;




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 12 Haziran 2010; 7:17:42 >
  • 1988, Salsa Film Müzikleri, Puerto Rico;




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 12 Haziran 2010; 7:22:45 >
  • 1988, Salsa Film Müzikleri, Margarita; Serseriler orkestrasına bayılırsınız!

  • 1988, Salsa Film Müzikleri, Laura Branigan, Your Love;

  • 11. sayfa bu konunun en geniş sayfası oldu, yüklemek isteyenler biraz beklemek zorunda kalabilirler.
    Bende sayfanın geçmesi için 2 kısa mesaj atacağım! Abincomartinez ve Hölüzöfül'ün diğer konudaki tüm mesajları bu sayfada toplandılar.
  • @BoraMT;
    Sanıyorum bu defa probleminiz halloldu.
    Diğer arkadaşların konusu tamamen bu sayfaya taşındılar. Dikkatinizi çektimi bilmem. Onların konuda şarkıcı-gruplar hakkında bilgi notlarıda var onlarda bu sayfaya taşındılar. Bu notlar içinde bildiğim kadarıyla tek şarkıcı-grup olmayan kişi sizinde çok bahsettiğiniz ve sevdiğiniz Fecri Ebcioğlu.
    Siz yokken yine övgüler aldınız!
  • Akdeniz ülkelerinin popüler müziğinde gruplar...

    Akdeniz ülkelerinde daima solo şarkı söyleyen şarkıcılar ön planda olmuştur. Gruplar nedense çok başarılı olamamıştır. İngiltere'den ve Amerika'dan bir çırpıda yüzlerce grup adı aklımıza gelir, ancak İtalya'dan, Fransa'dan, İspanya'dan "çok sayıda" başarılı grup sayamayız. 60'lı yıllarda İspanyol gruplar "Duo Dinamico" ve "Los Bravos" bir ölçüde başarılı olmuşlardır. Hatta, Los Bravos, İngilizce dilinde söyledikleri "Black is Black" ile hemen her ülkede listelerin üst sıralarına tırmanmıştır.

    Bir çeşni olsun diye bu gruplardan birkaç örnek verelim. Kanımca, İtalyan müziğindeki ilk önemli grup "I Giganti" grubudur. Arkasından "I Rokes", "Equipe 84 ",
    "I Nomadi" ve "Camaleonti" gibi gruplar gelmiştir.

    I Giganti grubu 1964-1972 arasında müzik yapmış ve dağılmıştır. "Tema" adındaki şarkıları 1966 yılında liste başı olmuş ve uzun haftalar boyunca bu pozisyonda kalmıştır. Bu şarkıyı duymamış arkadaşlar varsa kendilerine tanıtmış olalım (Aradan çok zaman geçtikten sonra, 1998 yılında grubun iki üyesinin bir araya geldiklerinde yapılan canlı kaydı özellikle seçmedim) :

    Tema - I Giganti (1966)





    Bir örnek de "I Rokes" grubundan verelim. 1966 yılının diğer bir hit parçası :

    Che Colpa Abbiamo Noi - I Rokes (1966)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoraMT -- 13 Temmuz 2013; 19:35:50 >
  • @BoraMT; Cesaria'yı (12-13 sene önce yanılmıyorsam) İstanbulda boğaz kıyısında ,mehtaplı bir yaz akşamında bir yalının bahçesinde

    verdiği konserde izleme fırsatı bulmuştum..yine çıplak ayaklıydı , biz seyirciler de ayaktaydık , çok çok güzel bir geceydi;seyirciden bir çift

    (kadın karnı burnunda hamileydi )dayanamayıp ortaya fırlayıp dansetmişti..Aşağıdaki benim de çok sevdiğim iki şarkısı konserin gözdeleriydiler...

    (Simdi youtube'da gördüm;2007de yine gelmiş İstanbul'a)












    Cesária Évora , Petit Pays ;








    Cesaria Evora - Sodade ;







    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi narissa -- 12 Haziran 2010; 23:32:54 >



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi narissa -- 13 Haziran 2010; 0:23:50 >
  • Los Paraguayos

    Los Paraguayos, 50'lerde kurulduktan sonra, gruba birçok müzisyen girip çıkmıştır. Zaman zaman ünlü şarkıcı Luis Alberto del Paraná da grup eşliğinde şarkılar söyleyip plak yapmıştır.

    Ne yazık ki, bu latin folk grupları açısından Yotube hiç de zengin bir durumda değil. Bu yüzden, mevcut parçalar arasından bir seçim yapmak zorundayız. Los Paraguayos'dan ilk olarak ünlü bir latin melodisi olan "Pajaro Campana"yı dinleyelim. Grup, 50'li yıllarda enstrumantal olarak çaldıkları bu parçada henüz 3'lü grup "trio" formunda bulunuyor.

    Los Paraguayos - Pajaro Campana





    İkinci parçamız, sonraki yıllarda genişlemiş (ve yaşlanmış) bir Los Paraguayos'dan : Guantanamera

    Los Paraguayos - Guantanamera





    Son parçamızda ise Los Paraguayos eşliğinde Luis Alberto del Paraná da solist olarak yer alıyor:

    Luis Alberto del Paraná & Los Paraguayos - Amor, amor!




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoraMT -- 13 Temmuz 2013; 21:24:44 >
  • Sıcak havalara yapılmış şarkılar...

    George Gerhwin'in "Porgy and Bess" operasından,

    Jill Scott & George Benson- "Summertime" ;



    Yine Gershwin'in "Kiss me Kate" müzikalinden,

    Ella Fitzgerald , Too Darn Hot ;

  • @Neommy;selamlar..kaldığımız yerden devam
    11 sayfa bir türlü açılamıyor bende,anlayamıyorum nedenini...bilginiz var mı?
  • 1963 , Little Tony , T'amo E T'amero ;





    1972 , Peppino Gagliardi , Come Le Viole ;

  • 1965 , Adriano Celentano , E Voi Ballate ;






    Bakalım bunu hatırlayacak mısınız Danseden uzun bacaklı sarışın Rafaella Carra !

    197 , Adriano Celentano , Prisencolinensinainciusol ;

  • 1968 , Sylvie Vartan , La Maritza ;




    1966 , Herve Vilard , Capri c'ést Fini ;

  • Sinemadan yine ;

    Yönetmen-Arthur Hiller,Jenny-Ali MacGraw,Oliver-Ryan O'Neal

    1970 , Francis Lai , Them from Love Story ;





    1970 , Francis Lai ,from Love Story , Snow Frolic ;



    Yine Snow Frolic,yukarıdaki vokalli versiyonu daha çok sevsem de filmi hatırlatmak için bunu da koyuyorum...

  • Best Of Los Paraguayos, CD'nin taze kurabiye sanıldığı 1983-5 yıllarıydı galiba ilk elime geçen 2 müzik CD'sinden birisiydi, buluncaya kadar canım çıkmıştı, hayret CD Player vardı ama CD yoktu ortalıkta. Diğeri bir Glenn Miller CD'siydi. O kadar çok dinledim ki o zamanlar 3 şarkıyla geçilmesine gönlüm hiç razı olamaz.

    Luis Alberto del Parana & Los Paraguayos - Cucurrucucu Paloma; Çok meşhur Latin melodisinin Los Paraguayos yorumu.



    Luis Alberto del Parana & Los Paraguayos - La Cumparsita; Uruguaylı müzisyen Gerardo Matos Rodriguez tarafından yazılmış, tüm zamanların en tanınmış Tango şarkılarından birisidir. " Küçük tören geçişi" anlamındadır başlığı ve sözleri de " Sonsuz mutsuzlukların küçük tören geçişi " şeklinde devam eder. Avustralya, Sidney, 2000 olimpiyatlarında Arjantin takımının bu şarkıyla yürüyüşü neredeyse Uruguay'la savaş çıkmasına neden olacaktı. Uruguay'da yasal koruma altındadır şarkı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 10 Mayıs 2012; 18:29:35 >
  • Luis Alberto del Parana & Los Paraguayos - Malaguena;



    Los Paraguayos, El Porompompero; Cıvıl, cıvıl.

  • Los Paraguayos, Cuando Sali de Cuba;



    Luis Alberto del Parana & Los Paraguayos - Historia de un amor;

  • Bunlar da kahramanları gerçek (ve pek tanıdık!) olan aşk hikayelerinin ürünü şarkılar...


    Mick Jagger'in yasak aşkı ,David Bowie'nin eşi olan Angela Bowie için yazdığı şarkı ;

    1973 , The Rolling Stones , Angie ;




    Eric Clapton'un arkadaşı George Harrison'ın eşi olan Pattie Boyd-Harrison için,Leyla ve Mecnun hikayesinden esinlenerek yazdığı şarkı ,

    1972 , Eric Clapton , Layla ;



  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.