Şimdi Ara

Oldukça ürpertici! Gerçek kuş gibi görünen casus drone devri başlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Oldukça ürpertici! Gerçek kuş gibi görünen casus drone devri başlıyor
    Araştırmacılardan oluşan bir ekip, doldurulmuş ölü kuşların bedenlerinden başarılı bir şekilde dronlar geliştirdi. Biraz ürkütücü olsa da ekip üyeleri, bu tür dronların bir gün hayvanları fark edilmeden izlemek için kullanılabileceğine inanıyor. Öte yandan tıpkı gerçek kuş gibi görünen ve davranan bu dronlar casusluk endişesine neden oldu.



    Gerçek kuş gibi görünen drone



    Ornithopter olarak adlandırılan bu tür dronlar kuşlardaki gibi çırpılabilen kanatlara sahip. Genellikle bu tür kuş benzeri dronlarda sentetik malzemeler kullanılıyordu ancak New Mexico Tech şirketi olayı bir adım daha ileriye taşıyor. Araştırmacılar tahnitçilik ile drone parçalarını bir araya getirmeye karar verdi. Ortaya çıkartılan ürün ise neredeyse bir kuş gibi kanat çırpıyor ve hareket ediyordu.





    Bu gerçekçi hareket için araştırmacılar modellerin rüzgârda nasıl kanat çırptığını gözlemlemek için aerodinamik simülatörler kullandı. Ancak yapılan optimizasyonlara rağmen elbette bir kuş gibi verimli bir uçuş tekniğine ulaşılamadı. Araştırmacılar daha esnek kanat mekanizmaları ve daha sessiz mekanik parçalar sayesinde bu tür dronların kullanım alanlarının daha da geliştirilebileceğini söylüyor.



    Ayrıca Bkz.ABD ordusunun üç UFO'yu düşürmek için harcadığı para belli oldu: "Utanç verici"



    Şimdilik drone kuşların ayakları bulunmuyor. İlerleyen araştırma dönemlerinde uçuşu daha esnek hale getirmek için dronlara ayak da takmak isteniyor. Bu sayede dronun daha fazla pil tüketmesinin önüne geçilebileceği düşünülüyor.




    Kaynak:https://interestingengineering.com/innovation/new-dead-bird-part-drones









  • Yazmayayım etmeyeyim diyorum ama ülkenin gençleriyle üst mercilerdeki isimler değiştirillsin, ülke daha iyi yönetilmezse ne olayım...




  • hanahmet H kullanıcısına yanıt
    Tebrikler, başarılarınızın devamını dilerim.

  • Gif paylaşmışlarda uçmuyor ki beni de atsalar öyle ben de uçarım o kadar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ussuz -- 26 Şubat 2023; 10:4:38 >
  • festonun senelerdir sinek modeli var. İstanbul maktef de uçurdular

  • hanahmet H kullanıcısına yanıt


    Yazmayayım etmeyeyim diyorum ama ülkenin gençleriyle üst mercilerdeki isimler değiştirillsin, ülke daha iyi yönetilmezse ne olayım...

  • güvercinler aslında amerikan hükümetinin yolladığı casus dronelar diye bir komplo teorisi vardı :D :D

  • Şu haliyle ciddiye alınacak bir görüntü değil. O kanat çırpmaları çok fazla mekanik güç gerektiriyor. Batarya yetmez. Sadece çok kısa mesafede uçabilir. Ve bu istikrarsız titreşimden iyi görüntü alınamaz. Üzerinde çok çalışılıp geliştirilmesi lazım. Yoksa bir işe yaramaz.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.