Şimdi Ara

OLED iPad Pro'nun ekran üretimine geçildi: İşte beklenen çıkış tarihi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • OLED iPad Pro'nun ekran üretimine geçildi: İşte beklenen çıkış tarihi
    Apple, geçtiğimiz yıl yeni iPad modeli çıkarmadığından 2024’te beklentiler büyük. Şu an için ilk kez iki boyutta satışa sunulacak yeni iPad Air ile birlikte OLED ekranlı iPad Pro modelleri öne çıkıyor. The Elec tarafından hazırlanan yeni bir rapora göre, 2024 iPad Pro’nun OLED ekran üretimi başladı.



    Ayrıca Bkz.Apple, 13 yıl sonra Samsung'u tahtından etti



    OLED iPad Pro’nun ekranlarını LG ve Samsung üretecek. LG Display, yakın zamanda yeni 13 inç iPad Pro ekranları için ince film transistör üretimine başlarken, Samsung da bu hafta içinde yeni 11 inç iPad Pro için TFT üretimine başlayacak. Bilmeyenler için, TFT, tek tek OLED piksellerini kapatıp açan bir anahtar görevi görüyor.



    OLED iPad Pro ne zaman çıkacak?



    11 inç ve 13 inç OLED iPad Pro’nun Mart ayında düzenlenen etkinlikte tanıtılması (duyurulması) bekleniyor. Apple, genelde ön siparişleri etkinlik sırasında veya etkinlikte bir ya da iki hafta sonra açıyor, ertesi hafta da satışa sunuyor. OLED ekranlar iPad serisi için bir ilk. Apple, iPhone ve Apple Watch’ta OLED teknolojisini kullanıyor. OLED, LED veya mini LED ile karşılaştırıldığında daha derin siyah, daha canlı renkler sunuyor.



    2024 iPad Pro modellerinin yeni ekranın yanı sıra geçen yıl yeni MacBook Pro modellerinde kullanılan Apple M3 işlemciye sahip olması bekleniyor. Ekranın büyümesi, tasarımın incelmesi beraberinde yeniden tasarlanmış Magic Keyboard aksesuarını da getirecek.




    Kaynak:https://www.macrumors.com/2024/01/16/oled-ipad-displays-enter-production/







  • Oo dünyanın ilk oled ekranlı tableti mi geliyor

  • Yıllardır OLED iPad çıkmasını bekliyordum. Sonunda güzel haber geldiOLED iPad Pro'nun ekran üretimine geçildi: İşte beklenen çıkış tarihi 


    2013'ten beri iPad Air 1 kullanıyorum, home tuşu bozuk ve pili uzun gitmiyor onun dışında taş gibi. Benim için tek sorun uygulamalar desteğini çekti ölü bir cihaz oldu. Emekliye ayrılma vakti geldi.

  • Leon kullanıcısına yanıt
    Aynen 2019 dan beri ipad promu inatla değişmedim.

  • M1 işlemcili ipad pro sahibiyim fakat param olsa kesin alırdım. Bu ipadlere bayılıyorum yav.

  • Hocam yanlış anlamayın da bir ben herhalde bu ipadler ne işe yarıyor çözemiyorum yanı illa tablet formunda çizim aleti arıyorsam surface alırım en azından uygulamalar gerçek ve tam sürümde çalışıyor Windows ekosisteminde... Bunu eski M1 li iPad pro ya sahip olan biri olarak yazıyorum günün sonunda evde değilsem Macbook pro M2 max bilgisayarımı yada evdeysem evdeki custom masaüstü bilgisayarımı kullanıyorum...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Leon kullanıcısına yanıt

    Home tuşu bozuk cihazı nasıl açıyorsunuz?

  • Elektrikliarabasever E kullanıcısına yanıt

    Eğlence ve içerik tüketim amaçlı kullanmak için Ipad biçilmiş kaftan. Arayüzü ve herşey tablet için yapıldığından kullanım kolaylığı var.

    Çizim ve müzik konusunda da fena değil bence, zaten Photoshop değil Procreate kullanıyorlar.


    Surface'in önündeki darboğaz bence Intel işlemcinin tablet formundaki cihazlarda soğutulamaması, aşırı ısınınca da throttling başlaması.

    Önceden Surface Pro 3 tabletim vardı intel işlemci aşırı ısınıp throttling yapıyordu. Surface tabletlerin en büyük artısı ve en büyük eksisi Intel x86 işlemci kullanmaları.

    Baktım artık Surface gerektirecek bir iş yapmıyorum cihazda, satıp yerine Ipad Pro M1 aldım. Okuldayken JAVA geliştirme için ve not almak

    için çok işimi görüyordu Surface, orası ayrı. Evde youtube, web vs. için intel'in throttling'i ve fan sesi ile uğraşmak can sıkıcıydı.

    Yeni nesil Surface'lerde çözüldü mü bilmem ama pek sanmıyorum.


    Windows 12'de adam akıllı ARM desteği gelir, x86 uygulamaları MAC'deki Rosetta gibi ARM üstünde çalıştırabilirsek, Snapdragon X Elite'lı ısı ve şarj

    sorunu olmayan bir Surface çok kullanışlı olur diye düşünüyorum.





  • Şarja takınca otomatik olarak tablet açılıyor. Açılınca assistivetouch aktif ettiysen aynı işlemlere devam edebiliyorsun.

  • cosef kullanıcısına yanıt

    Aç/kapa düğmesine basıp ekranı aşağıdan yukarıya doğru kaydırarak açıyorum. Alternatif olarak AssistiveTouch ile de home düğmesine ihtiyaç kalmıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leon -- 19 Ocak 2024; 0:2:35 >
  • Vain kullanıcısına yanıt

    Snapdragon'lu bir Surface dediğiniz gibi çok iyi olur Win 12 de gereken destek verilirse onun dışında dediğiniz gibi tabletler içerik tüketmek için iyiler fakat ben bir türlü kendi gündelik yaşamıma sokamadom işte bu cihazları Laptop, masaüstü ve telefon üçlüsü yetiyor bana. Dediğiniz gibi Win 12 arm desteği iyi olup X elite işlemcili güzel bir Surface çıkarsa M2 Max MacBook pro dan geçebilirim denemek için hem laptop hem tablet ilginç bir deneyim olacaktır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elektrikliarabasever -- 19 Ocak 2024; 1:34:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.