Şimdi Ara

Oled Monitörde Hdr mı Sdr mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
88
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Oled Monitörde Sdr parlaklığı 250 nit ve bu sanırım baya düşük kalıyor, bende xg2431 var o da kağıt üstünde 350 ama testlerde 300 nit civarı ve o bile gözüme biraz karanlık geliyor. Bugün ortalama bir IPS monitörde 400-450 nit parlaklık standart oldu. Oledde ise hala 250 nit ile savaş veriyoruz ama hdr400de kullanıp sabit 400 nit alınabiliyormuş, siz daha iyi bilirsiniz.

    Peki Oled panelde Hdrın Sdrdan görüntü kalitesi olarak artısı ya da eksisi var mı? Ben Xg2431 denemiştim, hdr açtığımda renkler soluyor ve görüntü çok az pikselleşiyordu. Tabii 8 binlik monitör nerede, oled monitör nerede. Elbet hdr oledde daha iyi gözükecek ancak Sdra kıyasla renk ve canlılık kaybı yaşıyor muyuz?

    Son olarak, monitör değiştirmeyi düşünüyorum birkaç aya imkan bulursam, m27q-x ya da ona benzer bir şey istiyordum. Yeni çıkacak oledler de en az 35 binden piyasaya sürülür. Peki Oled monitör bana aradaki 15-20 binlik farkın hakkını verir mi? Ben iyi ki oled almışım diyebilir miyim?








  • oyuncu bilgisayarı için oled gerekir mi ? oled panelleri siyah renk performansı nedeniyle film izleyicileri tercih ediyor. ips daha parlaktır, ancak netlik ve karanlık görüntülerdeki performansı açısından oled en iyisidir.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.