Şimdi Ara

OLED TV ve monitörler işkence testine tabi tutuldu: Ekran yanması hala problem mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
3
Favori
1.600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Oled pişmanlıktır OLED TV ve monitörler işkence testine tabi tutuldu: Ekran yanması hala problem mi? 

  • Zenohsama kullanıcısına yanıt

    İyi bir yerel karartmaya sahip TV'nin siyah konusunda ne kadar iyi olduğunu hayal edemezsiniz. Tv kapalı gibi duruyor. Siyah için OLED'e artık gerek yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hicks kullanıcısına yanıt
    çünkü lcd'nin maliyeti oled'in 4te1i bile değil.

  • S.P.E.C.I.A.L. kullanıcısına yanıt

    hocam yapmayın...hiç karanlık odada miniledle oled karşılaştırma fırsatınız oldumu muhtemelen olmadı arada devasa fark var...bahsettiğim tv de qn90 modeli...


    en kral 2000 bölge olsa bile hiçbir led tv oledin gösterdiği resmi gösteremez 2000 değil 3000 olsun :)


    altyazı yada parlak sahnelerde yada obje etraflarında bölge sayısına ve algoritmaya göre bu durumdan kaçamazsınız oledde ise obje altyazı farketmez...




    OLED TV ve monitörler işkence testine tabi tutuldu: Ekran yanması hala problem mi?


    OLED TV ve monitörler işkence testine tabi tutuldu: Ekran yanması hala problem mi?


    OLED TV ve monitörler işkence testine tabi tutuldu: Ekran yanması hala problem mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RNNN -- 24 Kasım 2023; 2:12:21 >




  • Karanlık odada siyah bant olan kısım ile TV'nin dışındaki karanlıkta kalan boşluk kısmını ayırt edemiyorum. Tam ekranda siyah bir görüntü olduğunda TV kapalı gibi duruyor. Kapalı gibi duran bir TV'den daha karanlığını sunacak değil ya OLED. :)


    Blooming hakkında yorum yapmadım. O bence kötü olmadığı sürece o kadar önemli değil. Orada kontrast konusu devreye giriyor. Kontrast konusunda da OLED'ler parlaklık dezavantajına sahip. Ama tam siyah sunabiliyor arka aydınlatmalı TV'ler de. Çünkü zaten o bölgelerde aydınlatma kapanıyor. Oralar gerçekten siyah yani.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.P.E.C.I.A.L. -- 24 Kasım 2023; 16:14:34 >
  • Yaw nerdeyse 24 saat açık Tv bizde. Eyvah hanımın x kanalda dizisi başladı şimdi yakacak paneli kalacak logo izi, gece korku oyunu oynarken gözüm ona takılacak endişesimi yaşayacağım OLED TV ve monitörler işkence testine tabi tutuldu: Ekran yanması hala problem mi? 


    Plazmadan sonra sayfa kapanacaktı...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pocemonmutlu -- 25 Kasım 2023; 11:3:52 >
  • Türkiyede daha doğru düzgün oled tv incelemesi bile yok kopyala yapıştır ucuz habercilik yapıyorsunuz.Sıfır kalitelisiniz....

  • 1 yıl önce LG Oled TV aldıktan ve PC yi ona bağlayıp oyun oynadığım andan itibaren masada PC ile kullandığım VA QDOT panel (ki en iyi görüntü veren klasik panellrtdendir) Samsung Odyssey monitörüme bakasım gelmiyordu.

    Yaklaşık 2 ay önce de dayanamayıp RTINGS in en iyi ultra geniş oyun monitörü olarak seçtiğ ürün olan Dell Alienware 34 3423DWF QOLED monitörü aldım,
    DELL markası bu panele 3 yıl yanma garantisi veriyor, aktif soğutma için fan donanımı var.
    Şu ana kadar PC kullanımı ve oyun kaliteme en fazla olumlu etki veren donanım oldu.

    Özellikle klasik panellerde sadece kağıt üzerinde etkisi olan ve kullanıldığında SDR görüntüden daha kötü bir deneyime sebep olan HDR' ı OLED ile deneyimleyince gördüklerime inanamadım.
    HDR TRUE 400 sertifikasına sahip görüntü modunda ile her şey mükemmel görünmekte.
    Siyahların gerçek siyah olması, renklerin canlılığı, yüksek parlaklığı ile klasik paneller ile arasında gece ile gündüz kadar kalite farkı var.

    Dell in 3 yıl yanma garantisine ve aktif soğutma çözümüne rağmen elbette bu ekranı eski ekranıma göre daha dikkatli kullanıyorum
    Günde 2-3 saat oyun oynayan biriyim, ofis işlerimi bu ekranda yapmıyorum, ayrıca Windows görev çubuğunu gizledim, ekran simgelerini kaldırdım, siyah düz bir masaüstü arka plan ayarladım ve uykuya geçme süresini 5 dakikaya çektim, mönitörün kendi panel koruma ve bakım rutinlerini de aksatmadan uyguluyorum.

    1 yıldr neredeyse sürekli açık olan ve eşimin TV işkencelerine maruz kalan LG Tv de hiç bir sorun olmadı, bu kadar dikkatli ve az süreler kullandığım monitör ile daha az sorun yaşamak hatta yaşamamak umudum.

    Ekran kartlarına çok fazla paralar veriyoruz ama aslen görüntüyü bize ileten monitörlere yatırım yapmıyoruz
    İmkanı olan herkese OLED tavsiye ederim, umarım OLED panelli monitörler yaygınlaşır ve ucuzlar.





  • MuratBayrakçı kullanıcısına yanıt

    Samimi ve detaylı anlatımınızı keyifle okudum.


    Ben LCD panelleri övüyormuyum, tabiki hayır. LCD Panellerinde kusurları var.

    Biz tüketiciler ne ister, aldığı bir ürünü sorun çıkartmadan yıllarca kullanmak.


    Teknoloji ilerliyor. İleride belkide tamamen bu panel yanma sorunu düzelebilir.

    Ama şu an bu durum söz konusu değil. x marka 3 yıl vermiş y marka 5 yıl vermiş. 5 yıl sonra yanına gittiğinizde sizi tanıyacaklarmı?, bunu 5 yıl sonra söyleyecekleri bahanelerle öğrenmiş oluruz.



    "Günde 2-3 saat oyun oynayan biriyim, ofis işlerimi bu ekranda yapmıyorum, ayrıca Windows görev çubuğunu gizledim, ekran simgelerini kaldırdım, siyah düz bir masaüstü arka plan ayarladım ve uykuya geçme süresini 5 dakikaya çektim, mönitörün kendi panel koruma ve bakım rutinlerini de aksatmadan uyguluyorum."


    Aman panele simgeler yapışmasın görev çubuğu iz yapmasın yazı işlerimi başka bilgisayarda yapayım falan fişman diye bunlarlamı uğraşılır dostum OLED TV ve monitörler işkence testine tabi tutuldu: Ekran yanması hala problem mi? 


    Seneye ölmez sağ kalırsak tekrardan samimi yorumlarını bekliyorum OLED TV ve monitörler işkence testine tabi tutuldu: Ekran yanması hala problem mi? 





  • smart1978 kullanıcısına yanıt

    Mikro Led'in en az 2 yılı var gibi görünüyor. Şuan tek satılan Micro Led ekran, Samsung'a ait. 110 ekran ve 150.000$

  • pocemonmutlu kullanıcısına yanıt

    Rica ederim, cevabiniz icin ben teşekkür ederim.

    kendi kullandığım için oled panelleri aklamaya çalışmadığımı hissetmiş olmanızdan dolayı mutlu oldum.

    Her teknolojinin kendine has arti ve eksileri var elbet.

    Dediğiniz gibi oled panellerin kendine has eksi tarafı kullanım ömrü ve olası panel yanıkları.

    ben oled tercih ederek risk aldığımı biliyordum.

    ne yaparsam yapayim günün birinde panelde görüntü kalitesi kaybi veya görüntü tutulmasi göreceğimi ve evet kullanım ömrünün normal panellere göre daha kisa olacağını da biliyorum.

    ben bu gerçekler ile mümkün oldugu kadar uzun süre sonra karşılaşmak için zorunluluk olmasa da klasik panellere göre daha dikkatli kullannaya çalışıyorum.

    Elbette bu biraz dikkat ve ufak uğraşlar gerektiriyor. Ekran kısayollarını kaldırmak, siyah masaüstü arka planı kullanmak gibi önlemler bir çok kişiye angarya gelebilir.

    Örneğin kullandığım modelde 4 saatte bir otomatik bakım rutini var, her 4 saatte bir bu bakımı o anda yapıp yapmak istemediğimi soran bir bildirim geliyor, hem de ekranın ortasına kocaman bir menü olarak.

    Eğer o anda bir oyunda hareketli bir sahnede iseniz zorluk yaşıyorsunuz.

    Elbette bu uyarı kapatılabilir ve monitör ilk standby da bakimi otomatik yapar ama ben bunun kendi kontrolümde olması için kapatmamayi tercih ettim.

    Piksel bakımı da 4 saatte bir 7/8 dakika zaman alan bir işlem.

    Ama her şeye rağmen gözlerimin gördükleri beni çok mutlu ediyor ve tüm bu zorlukları unutturuyor.

    3 sene sonra panel bozulsa ve Dell garanti dışı bıraksa yine gider oled bir panel alırım.

    Dediğiniz gibi glecek yıllarda periyodik olarak objektif kullanım deneyimimi konu açarak paylaşacağım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Zenohsama kullanıcısına yanıt

    Ben de diyorum ki, hiç çalışmayan piksellerin alt ve üstte şerit olarak kalıp ara kısmın sönmesi veya yanık oluşması durumu


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MuratBayrakçı kullanıcısına yanıt

    aynı monitör Türkiyeye gelir gelmez 3 adet aldık 24-25 bin liradan. Vatan'a 15 adet gelmişti ve adamlar bu monitörün farkında bile değildi. TN/VA/IPS panelli monitörlerden daha ucuza satılıyordu.

    aldığım zamandan beri kullanıyorum ve belkide hayatım boyunca bilgisayara yaptığım en gerçekçi yatırım bu monitör oldu. ekran kartı 4080 kullanıyorum. hepimizde benzer kartlar var. derdimiz FPS olmuş. ama ekran kartının verdiği görüntünün OLED ile nasıl farklı olabileceğini çoğu kişi bilmiyor bile.

    görünce anlıyoruz aslında ne olduğunu.

    ben bilgisayarda çift monitör olarak kullanıyorum. günlük kullanımlar, web de gezinme, iş vs gibi olaylar için 32" LG VA panel monitörüm var.

    Oyun, Sinema, Grafik işleme için ise OLED. masa üstünü otomatik gizliyorum. başlat çubuğu da gizli durumda. günlük kullanımda OLED ekran gerekmedikçe uyku durumda. Bu şekilde yanma olasılığı zaten yok.

    herkese tavsiye ederim. alabiliyorsanız ve paranızın karşılığını almak istiyorsanız kesinlikle tavsiye ederim.

    DELL bu konuda hem ürün hem de OLED Burn-in garantisi veren ve bunu 3 yıl veren tek firma.





  • MuratBayrakçı kullanıcısına yanıt

    Bu monitör genel olarak çok iyi ama pek bir HDR deneyimi yaşamıyorsunuz. HDR parlaklık değerleri çok zayıf. Monitör olduğu için daha yakından izliyorsunuz parlaklık ihtiyacı azalıyor ama yine de bir monitör için bile parlaklık değerleri çok zayıf. Sadece %2'de 1000 nite çıkıyor onun dışında ortalama 400 nit parlaklığı var. 1000 nit veren telefonlar varken ortalama 400 nit veren monitör deneyimi çok baltalıyor.


    Bir de şahsen masaüstümü siyah yapacaksam, başlat çubuğunu gizleyeceksem, masaüstü simgeleri kullanmayacaksam, PC'min sıcaklık değerlerini vs görmeyeceksem, az kullanayım diyeceksem bu teknoloji benim için ilerleme değil gerilemedir.

  • S.P.E.C.I.A.L. kullanıcısına yanıt

    ortalama 400 nit parlaklık için düşük demişsiniz ve telefon parlaklıkları ile karşılaştırmışsınız ama telefon ile monitörü karşılaştırmak çok doğru değil, teleefonların parlaklık değerleri gün ışığı altında kullanılmak üzere belirleniyor, malum monitörleri güneş ışığı altında kullanmıyoruz.

    masaüstü monitörlerde parkalık genelde bu seviyede hatta çoğunluk monitör parkalıkları 250-300 nit, ki oled panellerde parlaklık değerleri led panallere göre daha düşük.

    fakat oled in sonsuz kontrast oranı sayesinde bu nispeten düşük parlaklık eksikliğini hissetmiyorsunuz, pikseller kapanıp kararınca gerçek siyah olabildiği için parlayan pikseller çok daha belirgin ve net görüntü sağllıyor bu sayade led panellere göre HDR cok daha doyurucu görünüyor.

    keza Rtings incelemesinde bu monitörün HDR puanı 9.2 gibi çok yüksek bir puan.


    OLED TV ve monitörler işkence testine tabi tutuldu: Ekran yanması hala problem mi?




    bahsettiğiniz gibi %100 ekran kullanımında 1000 nit peak parlaklık değerini ekranın %2 si verebiliyor, ama zaten tüm piksellerin aynı anda peak parlaklık verdiği günlük bir kullanım senaryosu bilmiyorum.

    ben genelde karanlık veya loş odada masüstünden yaklaşık 1m mesafeden kullanıyorum ve 400 nit masastü kullanım için HDR açılınca dahi fazlası ile yeterli geliyor, hatta %100 parlaklık fazla geldiğinden parlaklığı %75 kullanıyorum.


    masaüstünü siyah yapmak ve görev çubuğunu kaldırmak tamamen kşisel kullanım tercihi, zorunluluk değil.

    ama bunlar zorunluk dahi olsaydı led ekranlar ile oled arasında o kadar büyük bir görüntü kalitesi farkı var kı, bunu görmek için ben yine bunları yapar oled alırdım.





  • mageji kullanıcısına yanıt

    güle güle kullanın , fiyat yüksek olunca ülkemizde pek bilinen ve popüler bir model olmadı ama 34"Smart Odyssey ile birlikte şu an alınacak en iyi oyuncu monitörü, incelemeler de bunu söylüyor, zaten samsung ile panelleri aynı, Dell 3 yıl panel yanma garantisi ile öne çıkıyor.

    benim de pc için aldığım en iyi ve farkını en çok hissetiğim donanım bu ekran oldu.

    yurt dışı fiyatı 800 USD ye düştü ama bize yansımadı 2 ay önce 31k ya aldığım model 37k seviyesine gelmiş.

  • MuratBayrakçı kullanıcısına yanıt

    hocam bu işler biraz bilgi istiyor yoksa yukarda paylaştığım örnekten sonra böyle yorumlar yapılmazdı...qn90b en parlak led tv lerden yanındaki oledin %100 pencere parlaklığı 200nit...hdr de parlaklıkta önemlidir ama daha önemlisi aydınlatma tipi ve kontrast artı %100 pencere parlaklığın hdr deneyimine çok aşırı etkisi olmaz önemli olan vurgu vs için %2 - %10 değerleridir...

  • RNNN kullanıcısına yanıt

    hakklısınız, bilgi ve ürünleri yan yana görmek ve kıyaslamak çok önemli.

    arkadan aydınlatmalı led lerde yerel karartma olsa dahi pikseller ışık saçmaya devam ediyot ve kontrast oranı asla oled kadar başarılı olamıyor.

    ayrıca nahsettiğiniz gibi HDR için de parlaklıktan ziyade kontrast daha önemli.

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.