Şimdi Ara

'ÖLÜ PİKSELLİ ' monitör alınır mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • forumda daha önce de konu açmıştım yeni pc topladım güzel bir monitör alıp uzun süre kullanmayı düşünüyorum ilk başta Asus VP249QGR modeline yöneldim ancak sonradan öğrendim ki firma ürünün arkasında durmuyor ölü piksel vs çıkarsa 5 den fazla olamdığı sürece değişim yapmıyolar sonuç olarak sorunlu satıcıdan ürün almamaya karar verdim. biraz daha araştırdıktan sonra AOC 24G2U almaya karar verdim ölü pikselli normal 2 seçenek var önümde sizce aradaki 280 fiyat farkı için değer mi ? ölü pikselli satıcı açıklamada :ÜRÜNLERDE İLE 3 ADET ARASINDA ÖLÜ PİXEL BULUNMAKTADIR. KULLANIMA ENGEL BİR KUSUR BULUNMAMAKTADIR.ÜRÜNLER ORİJİNAL KUTUSUNDA VE EKSİKSİZ APARATLARI İLE GÖNDERİLMEKTEDİR.ADINIZA YADA FİRMANIZA FATURALI OLUP 3 YIL AOC TÜRKİYE GARANTİSİNDEDİR şeklinde durumu anlatmış sizce hangisi daha mantıklı ölü piksel uzun vadede sorun çıkartır mı ilk defa monitör alacağım bilgilendirirseniz sevinirim.







  • Hocam birkaç ölü piksel rahatsız etmez. Tabi konumu da önemli, bikeresinde monitör aldığımda ölü piksel olduğunu günler sonrasında test ekranı açıp monitörün dibine kadar girince anlamıştım. Ama bu ölü piksellerin artma riski olabilir. Şöyle de bir durum var, eğer artarsa 5-6 yı geçerse doğrudan değişim alırsınız.
    Kaldı ki 1 ölü piksel olsa dahi değişmek zorundalar, sallamazlarsa thh başvurulur eninde sonunda çözülür. 280 lira çok sıkıntıya sokmayacaksa açılmamış sıfır alın derim. Teknoloji biraz şans işi.
  • Ölü pixelin nerede olduğuna bağlı olarak değişir diye düşünüyorum. Evet Asus 5 adetten az ölü var ise servis işlemi başlatmaz. Aoc bildiğim kadarı ile bire bir pixel garantisi veriyor. 1 det olsa dahil servis işlemi yaptırıp değişim sağlatabiliyorsunuz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.