Şimdi Ara

Chery Omoda 5 için 40/45 gün plastik yedek parça beklemek normal mi ? ( Daha da uzun sürecek ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
1.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • anormal tabii ki bugünün dünyasındaç


    fakat eğer yedek parça avrupadan gelmiyorsa gümrüklemesi, sertifikasyonu vs derken özellikle de daha önce ithal edilmemiş bir parçaysa süreç oldukça uzayabiliyor maalesef.


    sadece chery'e özel bir mesele değil yani.


    diğer taraftan bu kadar çok araba satan ve sadece3 modeli olan chery'nin adetli ithalat yapıp yapıp zaman içinde bu tip sorunları minimize etmesi gerek.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 19can84 -- 30 Nisan 2024; 21:58:1 >
  • Parça konusunda bir örnek vereyim. 2011 Citroen C5 aracımın hydractive süspasiyon sisteminin sağ arka siferine basınçlı sıvıyı ileten rekor (basınçlı bakır boru) yağ kaçırdığı için değişmesi gerekmişti. Siparişi Fransaya geçtiler. 7. günde parça Kayseri Citroen yetkili serviste değişti. Bu kadar az kullanımı olan nadir bir parça bile bilindik markalarda 1 haftada geliyor.

    Eğer Cherry'nin avrupada deposu yoksa ve parçalar Çin'den geliyorsa bu ciddi bir sorundur.

  • Alırken neden ucuz bu araba diye sormadınız mı hocam? Sizce ucuz olmasının sebebi neydi.

    Servis yaygınlığı olmayan bayileri çok az olan bir markadan araba almak zaten risktir siz bu riski almışsınız ucuz diye maalesef riskiniz karşılık bulmuş


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hainz17 H kullanıcısına yanıt

    Maalesef artık yoğurdu üfleyerek yeriz . Bir atasözü vardı herşeyi tecrübeleyerek öğrenmeyle alakalı ancak aklıma gelmedı. Sağlık olsun.

  • Chery için zaten insanların kafasındaki soru işareti buydu. Servisi nasıl olacak,yedek parça temini sağlanabilecek mi ve uzun süreli kullanımlarda araçlarda ne gibi sorunlar çıkacak. Görünen o ki Chery servis olarak sınıfta kaldı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • chery zamanında bu sorunlardan yılıp kapatıp gitmişti şirketi daha once. 1 yıl kadar gelir gelecek diye oyalarlar. siz durumu herkese anlatırsınız, onlar 1 sene daha eskiden vardı oyle bir problem şimdi kalmadı der satmaya devam ederler. baktılar arızala rkazalar parça yok , arabayı aldıktan sonra aracın yuzune bakan yok, toplayıp tası taragı giderler.

  • Kaygerya kullanıcısına yanıt

    BU atılımlarını sonuna kadar ben destekledım bagırdım cagırdım cıdden tebrık ettım , ancak sızın dedıgınızı hıssettırdı bana da , korktum , yalnız kaldı musterı olarak , ve guvenmıyorum. Hayırlısı.

  • Bu kadar satış yapmış bir firma için anormal Türkiye de rahat 15 bin kadar omada 5 satıldı. Bu da her ay rahatlıkla bir tane omada 5 kaza yapıyordur demek. Bir arabanın özel parçalarını geçiyorum plastik kaporta vs kazada hasar görmesi muhtemel parçalarını stokta tutmak zorundasın Bu parçalar İstanbulda vs depolarında dağıtıma hazır olmalı...

    Türkiye de totalde 800-900 satmış aracım (attrage) kaza yaptığı zaman bagaj kapağı, arka panel, stop lambası, çamurluk yetkilide bıraktık aracı kasko yaptı hasar dosyası açarak yaptık aracı şundan belirtiyorum eksperin gelmesi işlemlerin tespiti sonra malzemelerin siparişi gelmesi takılması boyası ile aracı 3 haftada teslim aldım. Bu iyi bir süre değil olması gereken tamir süresi ortalama bütün parçaları temsanın depolarından tedarik edildi. O yok bu yok diye bir şeyle hiç karşılaşmadım...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normal değil
    Bu yakın zamanda giren firmalarda organizasyon eksikliği var araçları alelacele getirdiler altyapı yok. Kervan yolda dizilecek.

    Ayrıca uzun zamandır pazarda olan firmalar da yeni modellerde bu haltı yemeye başladı
    Bana kalırsa Yedek parça tedarik zincirinde bir şey bozuldu ya ekonomik ya siyasal bir sebep var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.5 ay parça beklemek mi Allah sabır versin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ucuza araba alıyorsunuz bekleyin 3-4 ay ne olacak

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Parçayı bekleyelim tamam iyi güzel ama ikame araç verdiler mi? Mesele bu bence. Yani firma parça stoğu tutmayarak bir tercihte bulunuyor eyvallah ama bunun ceremesini neden tüketici çeksin, versin ikame aracı parçayı iki ayda mi getirir beş ayda mi getirir artık gerisi beni ilgilendirmez.

    Çoğu kişinin beğenmediği Fiat 50.000 km deki aracın sanizman dişlisini garanti kapsamında değiştirip tamir süresi boyunca kendi ürün grubunun en donanımlı en pahalı aracını ikame araç olarak veriyor.

    Bence tüketiciler bu noktada firmalardan ikame araç istemeli, çünkü bu mağduriyetin müsebbibi tüketici değil, hatta ikame araçla ilgili ihtar çekip firma yanasmiyorsa mahkeme yoluyla zararını tazmin etmeli.
    Benim elim ayağım otomobilim, degil 1_2 ay 1_2 gün bile otomobilim olmasa bütün planlarım aksar.

    Tüketici neden sıfır araç alıyor, çünkü bu tür riskleri minimize etmek istiyor, ama sen kalkıp beni 2 ay arabasız bırakıyorsun olacak iş değil.

    Böyle bir keyfiyeti kabul etmek, normalleştirmek bence imkansız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 5 Mayıs 2024; 15:34:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • otomobilci_x kullanıcısına yanıt

    Hayır asla. İkame araç da alamadım. Kaskonun ikame aracını kullandım mecbur o da kısa sürdü ve tekrar vermediler.

    Ben çok destekledim, çok takdir ettim ancak hata yapmışım. Hayırlısı olsun ne dıyelim bır daha asla.

  • canlee89 kullanıcısına yanıt

    Kardeşim zihniyetiniz batsın ya ne diyeyim ben size :) Her şey müstehak bu zihniyete.

  • Bu kadar kısa zamanda bu kadar çok satan ve sadece 3 modeli olan, bir başka deyişle çok da fazla çeşitte yedek parça bulundurma ihtiyacı olmayan bir markanın, hele ki üzerinde zaten bunca soru işareti varken böyle bir yaklaşım sergilemesi kendi ayağına sıkmakla eş manada bence. Büyük bir iş bilmemezlik.


    Diğer taraftan tüketici kanununa ek "SATIŞ SONRASI HİZMETLER YÖNETMELİĞİ"ne göre otomobillerin ekonomik ömrü boyunca azami tamir süresi 45 gün olarak belirlenmiş.


    Markaların ucuz hesaplar peşinde koşan genius yöneticileri de bu gevşeklikten faydalanarak yedek parçaya sermaye bağlamama yoluna gidiyor maalesef.


    Burada önce devletin bu mevzuatı değiştirmesi gerekiyor.


    benim tecrübemde de çok satan bir markanın pek çok modelinde ortak kullandığı debriyaj balatasının gelmesi 3 hafta sürer dedi bir keresinde yetkili servis ve tüketici olarak buna itiraz edemedim.






  • 19can84 1 kullanıcısına yanıt

    Nasıl ithalat şartları dahilinde bu şekilde oluyor anlamış değilim. Demek ki sağlanamayan şeyler daha çok ve ithalat şartlarını nasıl sağlamış oluyorlar onu da anlamış değilim. Dediğiniz gibi farklı önlemler alınmalı ve farklı yasalar getirilmeli. İnsan zar zor biriktirip ( hatta biriktiremeyip kredi ile) aldığı araçların başına bir şey geldıgınde yapayalnız ortada bırakılmamalı.

  • Moueson kullanıcısına yanıt

    Moueson , bu konuda hep espri yapıyoruz ama ,sen harbiden Chery bayinde işe girdin herhalde..Renault için de zamanında fanboy dun ama bu seferki çok fazla kaçtı..2-3 ay parça gelmesini beklemeyi savunmak nedir?çok ayıp!..en fazla bir haftalık iş..Koskoca Chery diye reklam yapıyorsunuz sürekli 7/24.bir zahmet stok tutacak artık...benim işimi bir haftada çözemeyen markayı ne yapayım..babamın markası olsa savunmam..biraz ciddiyet ve adalet duygusu iyi gelir insana kanaatindeyim

  • Jr09 kullanıcısına yanıt

    Kusura bakmayın sizin de zihniyetiniz batsın o zaman.


    Ben 2 aydır beklemenizi asla normal bulmuyorum ancak farklı markalarda özellikle bu sıralar Peugeot ve Reno Austral da aylardır sıra bekleyen ve/veya ufak bir sorun için bekleyen var ancak hiç kimse sizin yaptığınız gibi konu açıp da ben yaptım siz yapmayın tarzında konuşma tarzıyla mesaj yazmıyor. Kaldı ki sizin sorununuzun servis odaklı olduğu bariz belli.


    Aylardır wp ve facebook gruplarındayım on binlerce kişi arasından parçası 1 ayı geçen belki 5-10 kişidir. Onların arasından da sizin gibi isyan edip markayı kötülemeye çalışan 2 kişi gördüm.


    Sizin satıp kurtulmanız bu marka için en hayırlısı olacaktır. Size şu aşamada tek diyebileceğim bir sonraki aracınızın facebook gruplarına bir girip bakın.Ama dikkat edin çok sağlam soğuyabilirsiniz   





  • Jr09 kullanıcısına yanıt

    Kardeşim geçmiş olsun..zararın neresinden dönersen kardır..Herhangi bir mal, fikir vs yi çılgınca fanatikçe öğen, hiç eksisini anlatmayan insanlardan uzak durmak lazım..Burada bir kaç kez; aracın parça tedarik sıkıntısı, çok yakışı, lastiklerinin kalitesizliği ,uzun dönemde hızlı yıpranma sorunları vs konusunda yazanlar oldu..Bunlara Çinli düşmanı ,Chery düşmanı dediler..Bu araçlar tam bizim insanımızın istediği, dıştan büyük, gösterişli ,cafcaflı ama içten eski teknolojiye sahip ,2.el değerini koruyamamış ve koruyamayacak araçlardır..aynı segmentlerdeki rakiplerine göre de daha uygun fiyatla satıldıkları için tercih edilebiliyorlar..Ancak finalde toplam maliyeti çok daha fazla oluyor..Bu düşük fiyatın nedeni de Çin devletinin araçları sübvanse etmesidir..Nedeni ise Avrupalı araçları piyasadan silmek, pazarı ele geçirebilmek için uygulanan devlet politikası..Avrupa da buna karşı önlemler almaya başladı ve bu önlemler daha da sertleşecek..Bizde de yeni bir ilave vergi gelebilir..Bu kriterleri göz önüne alıp da halen satın alacaklara hayırlı olsun diyorum





  • kafayı yemişsiniz ustam siz haberiniz olsun. chery alırsın almazsın beni ilgilendirmiyor ama almamak için bu gibi çin devlet politikası hepsi plan zart zurt sıralarsan insanlar sana dışarıda deli muamelesi yapar

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.