Şimdi Ara

On board Ses kartı saçmalıyor (acil yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Msı kn4 neo anakart üzerinde on board realtek 5+1(sanıyorum) ses kartı var. Bu ses kartına 2+1 creative ses sistemi bağlı. Bugüne kadar normal olarak kullandım. En son bilgisayara gizli dosyaları göstermeyi engelleyen bir virüs girdi ve windowsun kendi sesleri çok derinden boğuk gelmeyi başladı. Virüsü temizledim format attım ama şimdi on board ses kartı ses sistemini 5+1 olarak görüyor. Windowsun kendi sesleri ve explorer üzerinden çalan hiç bir sesi alamıyorum. film ve mp3 lerde bir sorun yok. böyle yapınca bir daha format attım yine değişen bir şey olmadı.

     On board Ses kartı saçmalıyor (acil yardım)


    Resimde görüldüğü gibi 6ch speakerı 2 ch yaparsam auto testte hiç ses alamıyorum. 6 ch de iken sadece son ikisi ses verirken 2 hoparlörden ses geliyor. jack, center/subwoofer speaker out a bağlı front speaker out a takdığımda yine hiç bir ses alamıyorum. spdif ayarları kapalı ve açıkken denedim yine olmadı :( lütfen bir el atın ne yapmam gerekiyor. Kafayı yemek üzereyim.

     On board Ses kartı saçmalıyor (acil yardım)


    Ayrıca anakart içinden çıkan driver lar ile film ve müziklerden ses alabiliyorum. son driverları yüklersem film sesleri gidiyor sadece mp3 ler kalıyor. Codec ile alakalı bir sorun olmadığını tahmin etmeme rağmen bir çok codec pack ile denedim ama çare olmadı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tigin_ -- 10 Temmuz 2008; 18:04:26 >







  • ses kartının driverinden kaynaklanan bi sorun olabilirmi,driveri kaldırıp yeniden yüklersen,yada daha güncel bi driver yüklersen sorunun düzelebilir..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Nymphadora

    ses kartının driverinden kaynaklanan bi sorun olabilirmi,driveri kaldırıp yeniden yüklersen,yada daha güncel bi driver yüklersen sorunun düzelebilir..


    Mesajdan sonra ekledim görmemiş olabilirisin. Eski ve yeni 2 tane driver ile denedim. realtek in kendi sitesinden son driverı indirdim denedim. anakart sitsinden indirdim. hiç biri olmadı. Ve dediğim gibi son driverları yüklediğimde divx film sesleri de gitmekte.
  • Birde şöyle bir ilginçlik yapıyor ki kimi oyunlarda hiç ses yok. Kimi oyunlarda bütün sesleri alıyorum bazı oyunlarda ise sadece arka plan ve bir kısım konuşma sesleri geliyor diğer sesler gelmiyor.
  • Arkadaşlar bir ay geçti bu sorunu çözemedim hala. Format vs. çare olmuyor. Bir yerde bir hata yapıyorum ama bulamadım. Ses kartı sorunlu desem diğer sesler neden çıkıyor. Ayrıca internetten ve windows seslerinin neden çıkmadığı yönünde şöyle bir tahmin de bulunuyoum. Ses kartı benim ses sistemini 5+1 algılıyor ve sesi 5+1 e göre veriyor oysaki bendeki 2+1 bu sebeple bu sesleri duyamıyorum. Yardımcı olabilecek kimse yokmu
  • Ses kartının tüm driverlarını kaldır.Sonra tekrar yükle bu arada tüm codec programalarınıda kaldır.Ses kartını tekrar yükle.Bu arada ses sistemini yeşil girişe takmışsındır umarım.Spdif kapalı kalsın.96hz diye bi ayar varsa onu 48 hz getir.Sadece codec programı olarakda k-lite codecin full son sürümünü indir.Bakalım ne olacak.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: EnigM@

    Ses kartının tüm driverlarını kaldır.Sonra tekrar yükle bu arada tüm codec programalarınıda kaldır.Ses kartını tekrar yükle.Bu arada ses sistemini yeşil girişe takmışsındır umarım.Spdif kapalı kalsın.96hz diye bi ayar varsa onu 48 hz getir.Sadece codec programı olarakda k-lite codecin full son sürümünü indir.Bakalım ne olacak.


    işte zaten sorunda burada. Ses sisteminin jack ini yeşile takınca hiç ses gelmiyor. Ancak turuncu renktekine takınca mp3 ve müziklerden ses alabiliyorum(yukardaki resimde var). Bir çok kere driver kaldırdım yükledim format attım hep aynı sorun. Acaba bu yeşil jack bozuldumu. Ondan olabilirmi ?

    Yalnız internette yaptığım aramada benimle aynı sorunu yaşayan birkaç kişiye daha rastladım. onlarda forumlarda yazmışlar ama sorunun bir çözümü bulunamamış.

    Mesela bu sorun benimki ile tamamen aynı:

    http://www.chip.com.tr/forum/realtek-ac-97-sorunu_t28335.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tigin_ -- 11 Ağustos 2008; 20:20:06 >




  • O da olabilir giriş bozulmuş olabilir.Yeşile takınca bir müzik aç ve sağa sola doğru çevir kabloyu eğer cızırtı falan geliyorsa yada ses anlık olarak çıkıyorsa bi problem olabilir.Birde kullandığın playerın ayarlarını da kontrol et.Playerda da 2.1 seçilimi...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: EnigM@

    O da olabilir giriş bozulmuş olabilir.Yeşile takınca bir müzik aç ve sağa sola doğru çevir kabloyu eğer cızırtı falan geliyorsa yada ses anlık olarak çıkıyorsa bi problem olabilir.Birde kullandığın playerın ayarlarını da kontrol et.Playerda da 2.1 seçilimi...


    üstad yeşile veya herhangi bir çıkışa (turuncu hariç) takınca(çevirdim oynadım vs.) ne cızırtı ne ses gidip gelmesi hiç birşey olmuyor. Yukardaki resimden 2 ch ye getirdiğim zaman hangi çıkışta takılı olduğu mühim olmadan ses gidiyor. Bütün seçenekleri denedim gibi sadece 6 ch ve turuncuya takılı olduğunda ses alabiliyorum. Onda da internet sesleri ile windows açılış kapanış ve windows kendi oyun sesleri gelmiyor. Windows sesleri mühim değilde internetten ses gelmemesi sinir bozucu onuda geçtim flv uzantılı dosyları indirdiğimde flv player veya başka bir player yine ses vermiyor. Bir yerde bir hata yapıyorum ama nerede bilmiyorum.

    Ayrıca player da 2+1 seçtim ama bunun internetten gelen seslere bir faydası olmaz sanıyorum.

    Ayrıca k-lite mega kodec pack 4.11 sürümünü indirip bir kurayım dedim. Aynı yukarda dediğim gibi bazı filmlerin sesleri gitti. Kaldırdığımda geri geldi. Böyle de ilginç bir durum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tigin_ -- 11 Ağustos 2008; 20:38:23 >




  • aynı sorun benim başıma gelmişti
    driver veya aygıtla alakası yok
    audio yöneticisi veya ses aygıt ayarlarından bir ayarı değiştirmek gerekiyor
    ses çıkışı digital olan yeri onboard olarak ayarlamalısın
    tam yerini hatırlamıyorum görmem lazım
  • Peki yukardaki ekranda 6ch+Sdif var onu sadece 6(yada 2ch)yapsana birde genele ayarlarda neler var belki ordaki bir ayardan kayanaklaıyordur.Ayrıca k-lite codeci kurunca ac3 filterın ayarlarını yapman gerek.Ac3 filterdan main bölümündeki ayarı hoperlör kısmını 2.1 aşağısındaki bit kısmınıda 16bit yap.96hz , 48hz gibi yazıların olduğu bi ayar bölümü varsa 48hz ye getirmeni öneririm.
  • selamlar vistada genelde ses sorunları oluyor proğramı eklemeden önce kaldırıp reset atın ve tekrar yükleyiniz ayrıca intel için aşşağıdaki linkten bilgi alabilirsiniz

    http://support.intel.com/support/tr/motherboards/desktop/sb/cs-020642.htm#2ch
  • Ruhuna fatiha.

    kardeş 5 aydır o sorun kalır mı ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.