Şimdi Ara

ön cam kendi kendine niçin çatlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
7.882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 98 ford mondeo aracımın catlak olan camını olimpiya marka cam ile 2 ay once degiştirdim.camın ust kısmında yani aracın ust cercevesiyle camın birlestiği kısımda minik bir nokta olusmustu bugun aracımı parkedip bir yere kadar gidip geldim noktadan itibaren 20-25 cm kadar çatlak olusmuş.tecrube geciren arkadaslara sormak istiyorum.hiçbir taş darbe almadan camın bu sekilde gitmesi takılan camın montaj hatasından olabilirmi.cunku daha onceki araclarıma yollarda ne taşlar gelmesine ragmen boyle bir sey olmamıştı.yada camda fabrikasyon hata olma durumu olurmu.basından boyle bir tecrube gecen varsa fikir rica ediyorum.aracımın kaskosu yok daha obur camın parasını yeni vermiştim.tekrar alacagız anlasılan catlak sofor tarafında.aracımın orjinal camı securit marka 350 tl idi 200 tl ye bu olimpiya camı taktırmıştım.cam mı kalitesiz ondan da olabilirmi.



  • hocam camı takarken kasıntı yaptırmış olabilirler... Cam üretimden bombeli olup araca oturturken kasıntı yaptırmışlar galiba... o noktacık da camın kendini çatlatmasına neden olmş... belki de takarkenki kasıntı yüzünden oluştu o noktacık da...
  • ben de takılırken hatalı işçilik oldugunu dusunuyorum.çünkü ust tarafta olusan bahsettiğm nokta bir taş sıcramasıyla olussa bile arac parktayken 1 saat içerisinde 25 cm çatlak haline gelmez.takarken kastılar bencede ptesi taktırdıgım yere ugrayacagım ama kesin bu noktaya tas falan gelmiş ondan sonrada talihsizlik buyumus falan diyecekler.
  • En kalitesiz cam bile durduk yere çatlamaz.Takan kişi kastırmış.Başka izahı yok.Hatalı işçilik.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekekutu -- 17 Mayıs 2009; 0:58:09 >
  • benzer bir durum bizimde basımıza geldi hava inanılmaz sıcaktı bizde araç biraz serinlesin diye otomatik yıkamaya girdik sadece su püskürtenlerden , aracın içinde oturuyorduk ve cam çatlamaya basladı 10-20 cm kadar çatladı , tabi bu çatlak daha sonra ağaç dalı gibi ayrıldı büyüdü büyüdü en sonunda o sekilde kaldı .
    niye bu kadar kolay çatladığını anlamadım .
    sanırım sizin montajında haata var ama gel gör ki montajını yapanlara anlatmak imkansız , bin bir türlü yalan uydururlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkpls -- 17 Mayıs 2009; 1:46:11 >
  • valla hocam haklısınız ptesi takan adam dansoz gibi kıvıracak muhtemelen.parasından vazgectim ama ptesi eger ukala tavırlar sergilerse olimpia oto camlarının samsunda bolge mudurlugu var gerekirse oraya gidip aracımı incelemelerini montaj hatası olup olmadıgına bakmalarını isteyecegim.
  • geçmiş olsun, montaj hatası yada camın araca tam uymaması gibi bi durum söz konusu olabilir.

    türkiye yollarının hali malum, hatta sırf bu yüzden , bazı markalar, cam tavanlı araçlarını türkiyeye getirmiyorlar.

    hakkınızı sonuna kadar arayın. benim ön cama 2 tane çok büyük taş geldi, 2 güzel krater oluşturdu ancak cam çatlamadı .
  • Arkadaşlar benimde başıma böyle bir olay geldi. Benim ön cam 4-5 cm çatlaktı havalar ısınınca, sabah cama bir baktım çatlak 20-25 cm olmuş güneşten olduğunu düşündüm çünkü araç tam güneşin doğduğu yere bakıyordu ve akşam çatlak yerin sonuna işaret koydum ertesi sabah (sabahtan kastım saat 10.30 gibi)durum dahada vahim bizim çatlak karayolları haritası gibi şekil yapmış.
    Çıkardığım sonuç : Güneşte camın çatlağı büyüyor.
  • Hatalı işçilik ve sıcak soğuk nedeniyle genleşme
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.