Şimdi Ara

Ön Disk Değişimi ve Fren Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Fiat Grande Punto 2006 model 1.3 Mjet aracım var. Bakımda aracın ön diskleri ve balataları değiştirdikten sonra eskisi gibi fren tutmuyor artık. Eskiden frene az bastığımda çivi gibi dururdu şimdi ise eskisi gibi durmuyor, fren mesafesi bayağı arttı. Sanayideki ustama niye böyle olduğunu sorduğumda belli bir süre geçmesi lazım Disklerle Balataların alışması için dedi ama bana pekte mantıklı gelmedi. Diskler Febi marka takmış Alman Malıymış. Balatalara ise opar takmış. Yardımlarınızı bekliyorum araçta eski tat yok artık. Yardımlarınızı tavsiyelerinizi bekliyorum. Lütfen yardımcı olun.



  • Balatalarin biraz asınıp "alışması" lazım, doğrudur. Eger kısa bir zaman sonra düzelmezse o zaman servise uğrayın bence.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: igorparker

    Balatalarin biraz asınıp "alışması" lazım, doğrudur. Eger kısa bir zaman sonra düzelmezse o zaman servise uğrayın bence.

    Hocam diskleri değişmeden önce balataları bir kez değişmiştim onda sorun olmadı ama şimdi birlikte değişince fren mesafem bayağı arttı. Febi markası hakkında bilgin varmı hocam febi diskin üzeri biraz çizik gibi geldi bana simetrik desenler vardı üstünde. Diğer kutuya baktım oda aynıydı. Ustaya sordum diskin fabrikada taşlama metodundan dolayı falan dedi. Ama eskisinin üstü ayna gibiydi. Açıkcası aklımda bariz tereddütler oluştu.
  • güncel
  • disklerin ve balataların birbirlerine alışması gerekli. Balatan orjinal ise disk çok fazla sorun yaratmaz. Biraz aşınmasını sağla sık sık fren yap. Aracı durdurmaya çalış biraz hzlanıp mesela 90 la gidip frenlere bas hızın 20-30 a kadar düşşün. Zaten bi süre sonra ikiside aşınınca frenlerin düzelir disklere balatalar oturur. Bunu yaparsan bi kaç defa düzelir frenlemem ama boş ve trafiği aksatmıyıcak bi yerde yapın bi kaç defa yaparsanız düzelir frenleriniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozgur_gs_91

    disklerin ve balataların birbirlerine alışması gerekli. Balatan orjinal ise disk çok fazla sorun yaratmaz. Biraz aşınmasını sağla sık sık fren yap. Aracı durdurmaya çalış biraz hzlanıp mesela 90 la gidip frenlere bas hızın 20-30 a kadar düşşün. Zaten bi süre sonra ikiside aşınınca frenlerin düzelir disklere balatalar oturur. Bunu yaparsan bi kaç defa düzelir frenlemem ama boş ve trafiği aksatmıyıcak bi yerde yapın bi kaç defa yaparsanız düzelir frenleriniz.

    Hocam hafta sonu 120 km yol gittim geldim pek değişmedi gibi. Birde senin anlattığın yöntemi deniyecem yarın boş bir yolda. Çok sağol bilgilerini paylaştığın için.
  • Araç muayenede frenden dolayı kalınca, muayeneyi yapan adam balata ya da diskleri değiştirirseniz en az 250km yol yapmadan geri gelmeyin yine kalırsınız muayeneden, disk ve balatanın alışması lazım demişti bana.
  • ilteris_ kullanıcısına yanıt
    Çok sağol hocam bilgi verdiğin için. 120 km git gel 240 oldu biraz da şehir içi gezeyim o zaman belki alışır.
  • Hiç frene basmadan gezersen bi yararı olmaz tabi biraz yokuş aşağı fren yapa yapa in kendine gelir. Şehir dışı yolculukta fren çok nadir yapmışsınızdır ondan bi değişiklik olmamıştır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilteris_

    Hiç frene basmadan gezersen bi yararı olmaz tabi biraz yokuş aşağı fren yapa yapa in kendine gelir. Şehir dışı yolculukta fren çok nadir yapmışsınızdır ondan bi değişiklik olmamıştır

    Bayağı bir ışık vardı yol üzerinde ama neyse onuda deniyecem yarın sağol yardımın için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.