Şimdi Ara

On ikinci nesil Intel işlemcilerde verimlilik sorunu mu var?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • On ikinci nesil Intel işlemcilerde verimlilik sorunu mu var?



    Intel’in işlemci pazarında yeniden çıkışa geçmek istediği Alder Lake tabanlı on ikinci nesil işlemciler verimlilik tarafında da iddialıydı. Ne var ki mobil işlemcilerin istenen pil verimliliğini sunamadığı iddia ediliyor. 



    On ikinci nesil Intel işlemciler ne kadar verimli?



    Alder Lake işlemciler ile birlikte Intel’in performans ve verimlilik çekirdekleri ayrımına gittiğini görmüştük. Özellikle düşük yükler ve arka plan yönetiminde verimlilik çekirdekleri görev alarak batarya tasarrufuna katkı yapıyor.



    Ayrıca Bkz.Intel Core i9-12950HX sızdırıldı



    En azından kâğıt üzerinde böyle zira Lenovo dizüstü modellerinin MobileMark 2018 testleri tam tersi bir durumu gösteriyor. On birinci nesil ve on ikinci nesil Intel işlemci barındıran aynı modellerin sonuçları hayal kırıklığı.



    Örneğin Lenovo ThinkPad X13 G2 modeli 14.5 saat süre alırken Intel Core i5-1240P işlemcili ThinkPad X13 G3 11.8 saate ulaşabiliyor. ThinkPad X1 Nano G1 modeli 13.6 saat süreye ulaşırken ThinkPad X1 Nano G2 modeli ise 11 saatte kalıyor. ThinkPad X1 Carbon G9 modeli 16.7 saate ulaşırken X1 Carbon G10 ise 15 saate ulaşıyor. 



    Elbette yeni nesilde kullanılan diğer bileşenlerin daha fazla enerji tükettiği düşünülebilir ancak bu bileşenlerin de verimlilik odaklı olması gerekiyor. Kısacası Alder Lake tarafında 10nm süreci verimliliği tam yakalayamamış gibi. Daha önce de Intel’in asıl olarak 7nm süreci ile beklenen verimlilik performansını yakalayabileceği gündeme gelmişti. 

     




    Kaynak:https://www.notebookcheck.net/Intel-Alder-Lake-efficiency-Intel-s-newest-CPUs-might-cut-down-the-battery-life.615383.0.html







  • Yok 2nm ile İntel uçacak, AMD'ye gömecek, vs vs. Yok sorun Lenovodaymış...
    Kıyaslanan iki işlemci de Intel, kıyaslanan iki laptop'da Lenovo ve aynı modeller. Görünüyorki Intel eline yüzüne bulaştırmış, becerememiş.
    Eğer bu kafa ile gidersen AMD 5nm üretirken, İntel 2 nm ile ancak AMD'ye eşdeğer olmayı becerebilir, o da belki.
    Bu günler geçici. Önümüzdeki yıldan itibaren TSMC nin 5nm, 3nm bantlarını Apple, Nvidia ile birlikte paylaşan intel 2025 yılı üretim planındaki 2nm bantlarınıda şimdiden satın alıyor. AMD yi kendi yakalayamayınca ürettirdiği firmanın tüm yeni teknoloji bantlarını alarak tekel olma konumunu sağlamlaştırıyor. AMD nin hisseleri bu sene düşmeye başlar. Önü giderek kapanıyor. 5nm ye inme şansı bile çok az. İnse bile kısıtlı bir üretim hacmi kalıyor. İntel den sırf bu yüzden nefret ediyorum. Hiç bir zaman adil rekabet etmiyor. Geçmişte de tüm dizüstü sistemlerde kendş işlemcilerinin kullanılması zorunluğu ile AMD ye alan bırakmıyordu. Siyonist bir şirket olduğunu her fırsatta kanıtlıyor. Pahalı işlemcilere mahkum kalacak olan bizleri kötü günler bekliyor.
  • Olsada olmasada onu alcak para malesef bende yok o yuzden verimli olmasi yada olmamasi beni ilgilendirmez :D

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bu günler geçici. Önümüzdeki yıldan itibaren TSMC nin 5nm, 3nm bantlarını Apple, Nvidia ile birlikte paylaşan intel 2025 yılı üretim planındaki 2nm bantlarınıda şimdiden satın alıyor. AMD yi kendi yakalayamayınca ürettirdiği firmanın tüm yeni teknoloji bantlarını alarak tekel olma konumunu sağlamlaştırıyor. AMD nin hisseleri bu sene düşmeye başlar. Önü giderek kapanıyor. 5nm ye inme şansı bile çok az. İnse bile kısıtlı bir üretim hacmi kalıyor. İntel den sırf bu yüzden nefret ediyorum. Hiç bir zaman adil rekabet etmiyor. Geçmişte de tüm dizüstü sistemlerde kendş işlemcilerinin kullanılması zorunluğu ile AMD ye alan bırakmıyordu. Siyonist bir şirket olduğunu her fırsatta kanıtlıyor. Pahalı işlemcilere mahkum kalacak olan bizleri kötü günler bekliyor.

  • Lenovo da sorun var gibi ...

  • Gökay16 G kullanıcısına yanıt
    en gıcık olduğum durum intel' in oem sektördeki ortaklara yaptığı anlaşmalar gereği kendi işlemcilerini zorla kullandırtıyor oluşu. Dell örneğin, uzun süre intel harici işlemcili cihaz çıkartamadı piyasaya... çok saçma

  • Gökay16 G kullanıcısına yanıt

    AMD kendine güveniyorsa yüzlerce şirketin arasında bant kiralamak için sıra bekleyeceğine o da para yatırsın. Intel'e karşı bu kadar üstün olduğu dönemde üretim sorunlarına takılması tam bir fiyasko.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok 2nm ile İntel uçacak, AMD'ye gömecek, vs vs. Yok sorun Lenovodaymış...
    Kıyaslanan iki işlemci de Intel, kıyaslanan iki laptop'da Lenovo ve aynı modeller. Görünüyorki Intel eline yüzüne bulaştırmış, becerememiş.
    Eğer bu kafa ile gidersen AMD 5nm üretirken, İntel 2 nm ile ancak AMD'ye eşdeğer olmayı becerebilir, o da belki.

  • Gökay16 G kullanıcısına yanıt

    @Gökay16 Yalnız Intel TSMC'nin üretim tekniklerini CPU'larında değil, dahili ve harici GPU'larında kullanacak.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.