Şimdi Ara

Ön Kaput Tamamen Boyalı Çıktı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
0
Favori
3.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Bazilari hala bisr olmaz 300 mikron 500 mikron diyor, adam zaten binerken bise.olmadi satarken oluyor diyor, 2.el arac alirken boyali expertiz.cikarsa alacakmisiniz?? Bise olmazmis ben arkadasn yerinde olsam bu bise.olmaz diyenlere piyasa fiyatindan satarim.alin bakalim , bekara kadin bosamak kolay is parayi vermeye gelince bise.olurmu olmazmi konusursunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yav hala anlamayanlar var herhalde , o kadar açıklamaya rağmen.

    Hiç bir bayide fabrika inceliğinde boya yapılamıyor dolayısıyla siz sıfır aldım sanıp sevindiğiniz arabayı satış çıkardığınızda aracınızın boyalı bölgelerine göre türlü türlü fiyat öldürme girişimleri ile karşılaşıcaksınız.

    Onu da geçtim ben de dahil hiçkimse misal tavanı boyanmış bir aracı satın almak istemez. O araba evde kalır ancak bir garibana yutturulur o da son sahibi olur o arabanın.

    Hadi çamurluklar, marşpiyel etrafı falan olsa neyse dersiniz, önceki haline ait fotoğraf ister kanaat getirirsiniz .

    Ve fakat sizin elinizde hasar öncesi fotoğraf da yok, çünkü siz aracı sıfır aldınız değil mi?

    Tekrar ediyorum ne marka olursa olsun sıfır aracı alırken bayramda koyunu, danayı seçer gibi alın; kağıt üzerinde değil. (teşbihte hata olmaz)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mr murat

    Bazilari hala bisr olmaz 300 mikron 500 mikron diyor, adam zaten binerken bise.olmadi satarken oluyor diyor, 2.el arac alirken boyali expertiz.cikarsa alacakmisiniz?? Bise olmazmis ben arkadasn yerinde olsam bu bise.olmaz diyenlere piyasa fiyatindan satarim.alin bakalim , bekara kadin bosamak kolay is parayi vermeye gelince bise.olurmu olmazmi konusursunuz

    Alırım tabi. Ki aldım da. Salak salak isler. Boyaliymis da fiyat düşecekmiş. Düzelmesi gerekiyor bu durumun. Kaza yok darbe yok, milletin takıldığı şey "bu boya 100 mikron fazla". Sapikliktir bu..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • JasoNBuraK kullanıcısına yanıt
    nede Allah herkese.senn gibi musteri nasip.etsin, boyali aracim olursa haber verrim sen almasanda cevrnde vardir bence su arakadasin aracinada el atin piyasann altina veriyor , bayi bile teklifi.dusurmus burda fiyatini dusurmeyen cengaverler var bence.konuyu acan arkadasa.ulas.sen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mr murat

    nede Allah herkese.senn gibi musteri nasip.etsin, boyali aracim olursa haber verrim sen almasanda cevrnde vardir bence su arakadasin aracinada el atin piyasann altina veriyor , bayi bile teklifi.dusurmus burda fiyatini dusurmeyen cengaverler var bence.konuyu acan arkadasa.ulas.sen

    Yav he he..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne kadar boya meraklısınız arkadaşlar. gözle görülür fark olmadıktan sonra ne farkeder? kaç kişi arabaya bakıp birkaç mikron az diyor?
  • 1-2 ay önce tv de kaza haberi vardı.. görüntüde yan yatan araç tırı da vardı. üzerindeki araçlar da bayide düzeltilip satılmaz diye düşünüyordum ama bunları okuyunca belli de olmaz dedim. üstündeki araçlar hatırladığım astra classicti. opel alacak arkadaşlar 0 alırken baktırsalar iyi olur..
  • İnsanımızın şu boya kalınlığı saplantısını anlayamıyorum.
    Büyük kazası yoksa aracın boyanmış olması benim için sorun teşkil etmez.

    İnsanlar sırf "değeri düşer" korkusuyla boyatmadan çizikler içinde arabalarla geziyorlar ya, bu mantığı da anlamıyorum. Arabaya maddi durumunuza oranla yatırım mahiyeti kazandıracak kadar para bağlarsanız olacağı bu.

    Otomobil sadece bizi bir yerden bir yere götüren bir araçtır. Bırakın boyanmış olsun, ama mekaniği ve şasisi sağlam olsun.

    Büyük kazalı arabayı ben de almak istemem. Ama değişen bir kapıyı veya boyanmış bir yeri de sorun etmem. Zaten detaylı inceleyince veya inceletince boyanın sebebi ve kazanın boyutu da anlaşılabilir.

    20 yıl kadar önce böyle değildi. Arabanın büyük kazası var mı? Şasesi kaymış mı? Ona bakılırdı. Yeni boyanmış bir araba çizikler içindeki bir arabaya göre daha kolay satılırdı, çünkü temizdi. Sonra galericiler ucuza araba kapatmak için boyalı arabalara hurda muamelesi yapmaya başladılar. Halk olarak topluca galeyana geldik. Aynı beklentilerle arabanın fiyatını düşürmeye çalıştık. Değişeni olan arabaya hurda muamelesi yapmaya çalıştık.

    Konuya dönersem, fabrikadan çıktıktan sonra bayide vs. Yerde tekrar boyanmış bir arabanın satılırken alıcıya söylenmesi ve az da olsa indirim yapılması gerekebilir. Ama fabrikada tekrar boyanması gerektiyse benim gözümde orjinal boyadan hiçbir farkı yoktur.

    Zaten al-satçı da değilim. Bir arabayı en az 5 sene kullanırız. Şu an kullandığım arabayı da 2004 yılında almıştık. Bu yüzden ikinci el konularına çok takılmıyorum. 1-2 ucuza veririm, gider. Derdim değil yani. Çizikler içinde değil de temiz kullandığıma sayarım.

    Selamlar

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam dediklerinize büyük oranda katılıyorum ama şöyle bi durum da var. O kadar güvenmez olmuşuz ki birbirimize bi araçta lokal boya oldu mu kesin bi kaza falan var deyip uzak duruyoruz. Muhtemelen ter temiz bi araba en fazla geri çıkarken sürtmüşüzdür yada sürtmüştür. Gel gör ki piyasa abi ter temiz, sürtmeden dolayı boyalı her yeri temiz diyen, baktırınca aracında komple boya çıkan adamlarla dolu. Öyle olunca insan çizik dursun yarın satarken bakan adam büyük bişey olmadığını anlasın diyor. Yoksa çizikli göçüklü gezmek hoş değil hakkaten
    @bal974
  • Mahkemeye götürmekle ilgili sıkıntılı bi durum var bence. Konuyu açan arkadaşın 2 yıldır hiç kaza yapmadığını biz biliyoruz diyelim. Tramerde falan da bişey yok. Fakat karşı taraf pekala Bizden alalı 2 sene olmuş belki de kaputa bişey oldu sanayide ucuza yaptırdı gibi bişey diyebilir. Somut olarak nasıl kanıtlarız böyle bişey olmadığını?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: babıesrar82

    Hocam dediklerinize büyük oranda katılıyorum ama şöyle bi durum da var. O kadar güvenmez olmuşuz ki birbirimize bi araçta lokal boya oldu mu kesin bi kaza falan var deyip uzak duruyoruz. Muhtemelen ter temiz bi araba en fazla geri çıkarken sürtmüşüzdür yada sürtmüştür. Gel gör ki piyasa abi ter temiz, sürtmeden dolayı boyalı her yeri temiz diyen, baktırınca aracında komple boya çıkan adamlarla dolu. Öyle olunca insan çizik dursun yarın satarken bakan adam büyük bişey olmadığını anlasın diyor. Yoksa çizikli göçüklü gezmek hoş değil hakkaten
    @bal974

    Merhaba,

    Bu güvensiz ortamı yaratanlar da, yalancı galericiler ve bir sabit adresi bile olmayan, satıştan sonra ulaşılamasın diye zırt pırt telefon numarasını değiştiren, vergi kaçıran al-satçılar.
    Bu yüzden araç bakarken en önem verdiğim konulardan biri satıcı aracı ne kadar zamandır kullanıyor. Ruhsat sahibi mi?
    Arkadaşımın, kuzenimin, dayımın, bacanağın derse uzak duruyorum.

    Geçen gün sanayideydim, boyacı ustaya da uğradım.
    Bir tane punto boyuyordu. Ön taraf komple değişmiş. Sağ-sol çamurluk, kaput değişmiş. Boyuyordu.
    Ama arabanın diğer tarafları çizik içindeydi, sağ arka kapı çöküktü.
    "Adam yaptırırken buraları niye yaptırmıyor?" diye sordum.
    Yaptıran al-satçıymış. Göstermelik, insanları kandırmak için küçük yerleri olduğu gibi bırakıyormuş. Yoksa satamazmış.
    Bir araç sahibi bunu yapmaz. Al-satçılar ve galerici oyunları bunlar.

    Demek istediğim, baktığınız araçta küçük çizikler, göçükler duruyor ise gözünüzü boyamasın. Gerçek bir ustaya dikkatlice baktırtın.

    Selamlar ve iyi forumlar

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Eyvallah faydalı öneriler.
    @bal974
  • şöyle olmuş olmalı:
    kasa montajı tamamlanmış boyanmış o sırada kontrol de kaput boyası hatalı olarak tespit edilmiş bir kat daha boyanmış yani hata yok bu her markada olabilir.
    bmw üretim:
  • İnsan şerefsiz olduktan sonra bayi sahibi de olsa değişmiyor işte. Bu durum yüzlerce kişinin başına geldi. Sürekli konuşulan bir mesele.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Akalın41

    Gecmis olsun arkadasim .. 2012 yilinin mart ayinda aldigim opel astra 1.6 edition modeli tamamen boyali cikti..Araci istanbul Atm opel bayisinden almistim..Boyali oldugunu 2ay sonrasinda ogrendik , ogrendik arabadan soguduk ilk defa sifir araba almistik hevesimiz kursagimizda kaldi adamlarla konusmaya gittik kocaeliden normal dediler baska bisey demediler , gm kagit yolladi boya kalinligi normal degerdedir diye..400 mikron normalmis.. Allah icimi biliyo olayin maddi kaybinda degilim , benim ilk sifir arabamizdan midem bulandi onu satmak zorunda kaldimya o bayidekilerin iki elim yakasinda ahirette satarkende piyasanin biraz altina sattim , satin alan arkadasada anlattim durumu ..Aracimi 10000 km de iken sattik , astra dizel aldik 2013 model mineral beyaz alirkende bayide kontrol ettirdim,dalga gectiler sifir arabada boya olurmu diye bende olayi anlattim atm yi herkes biliyo zaten..Buda benim icin tecrube oldu saglik olsun..Tekrar gecmis olsun

    okurken ben üzüldüm geçmiş olsun, Allah korusun bi dahakine




  • fabrikadan kaynikli olsada kotuye yormak gerek?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracın fabrikada tamamen boyanması yine bir şekilde kabul edilebilir ve üreticinin boya kalınlığı normaldir belgesiyle birlikte satışta gösterilerek değer kaybı ve kuşkular bir nebze olsun önlenebilir. Fakat benim durumumdaki gibi tek parça boyalıysa ve fabrika benden aracın çıkışı temiz diyorsa bu iş temiz bir iş değildir. Burada sıkıntılı bir durum vardır. Arkadaşların yorumlarına katılıyorum. Taa İspanya'dan buraya gelen bir araç bir yerinde çizik var diye fabrikaya geri gönderilemez. Burada boyanır düzeltilir. Alıcıya da bu iş belgesiyle ve indirimiyle birlikte sunulur. Kabul eder veya etmez o alıcının bileceği bir iştir. Sonuçta bu mal ayıplıdır. Kusurludur.
  • Az önce Ford çağrı merkezinden aradılar. Boya mühendisleri raporu inceleyecekmiş ama bir daha bir inceleme falan olmaz dendi (Otokoç Ataşehir olabilir demişti). Büyük ihtimalle boya standartlarımız içerisindedir denir diye yorum da yapıldı. Ne kadar güzel arabanın her tarafı muntazam boyalı 110-130 nm, bir tek kaputu 210-270nm arası değişiyor ve bu standartlar içerisinde oluyor. Bari bir belge verin de satarken göstereyim dedim. Çok şükür, "olur" dediler.

    Ford'u ve Otokoç'u tebrik ediyor, hakkımı da hiç bir şekilde helal etmiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: addisababa

    Az önce Ford çağrı merkezinden aradılar. Boya mühendisleri raporu inceleyecekmiş ama bir daha bir inceleme falan olmaz dendi (Otokoç Ataşehir olabilir demişti). Büyük ihtimalle boya standartlarımız içerisindedir denir diye yorum da yapıldı. Ne kadar güzel arabanın her tarafı muntazam boyalı 110-130 nm, bir tek kaputu 210-270nm arası değişiyor ve bu standartlar içerisinde oluyor. Bari bir belge verin de satarken göstereyim dedim. Çok şükür, "olur" dediler.

    Ford'u ve Otokoç'u tebrik ediyor, hakkımı da hiç bir şekilde helal etmiyorum.

    Belgeniz olduktan sonra deger kaybı yasamazsınız. Kafanıza takmayın..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.