Şimdi Ara

Ön Sağ Rotil Boşluk Var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
33.538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar bugün aracımı Dudullu'daki Muayene istasyonuna götürdüm her şeyini hazırlamıştım fakat beklemediğim bir sebebten dolayı muayeneden geçemedim.

    2 kusur çıktı araçta biri ağır biri hafif kusur hafif olan kısa huzmeli farın yönü hatalıymış ağır olan ise ön sağ rotilde boşluk varmış. 1 ay süre verdiler yaptırıp getir diye.

    Forumda konusunu bulamadım rotil nedir ne görev yapar ve fiyatı hakkında bilgisi olan cevaplarsa sevinirim.



  • Rotil, tekerlek aksamının şasiye göre iki farklı eksende hareket edebilmesini sağlayan mafsallı bağlantı elemanı oluyor. Belli kmlerde artık değişmesi gerek, en son ne zaman baktırdınız?
  • Aracı 2. el almıştım 74.000 km de aldığımdan beri baktırmadım hiç pek bilgim yok hakkında en son geçen hafta 80.000 bakımını yaptırdım ona bakılmadı heralde.

    Teşekkürler bilgi için.
  • Direksiyon ile teker arasındaki bağlantıdır.Direksiyonu çevirince rotiller sayesinde teker döner.Çok çok önemli bir parçadır,çıkarsa yerinden direksiyon hakimiyetini kaybedersin,yüksek hızlarda zaten ölümcül olur.Belli bir kmsi yoktur,esas neden olarak çukurlara fazla girme,kasislerden sert geçme gibi sebeplerden boşluk yapar.Ucuz bir parçadır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tenekekutu

    Direksiyon ile teker arasındaki bağlantıdır.Direksiyonu çevirince rotiller sayesinde teker döner.Çok çok önemli bir parçadır,çıkarsa yerinden direksiyon hakimiyetini kaybedersin,yüksek hızlarda zaten ölümcül olur.Belli bir kmsi yoktur,esas neden olarak çukurlara fazla girme,kasislerden sert geçme gibi sebeplerden boşluk yapar.Ucuz bir parçadır.

    Hocam çok teşekkürler bu kadar önemli parça olduğunu bilmiyordum Pazartesi günü değiştireceğim inşallah.
  • Vay rotil vay benimde muayene kalmama sebep oldun .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ucuz bir parça ama bizim araçlar gibi salıncağa sabitlenmiş rotilse pek de ucuz değil hatta astronomik bir rakam diyebiliriz. Benim salıncağı ucundaki rotilde Biraz boşluk var ön sol da. Ve salıncak fiyatı 7500 tl orjinali. Hoş parça TR de yetkili serviste bile yok ama. Mecburen bu rotil yüzüne 3000 tl para verip Delphi salıncak alacağım. Ama şunu söylemem lazım, lastik neyse rotil de odur. Asla gözardı edilecek bir parça değil hele hele yüksek hızları seviyor veya aracınız benim araç gibi ağır bir araçsa...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.