Şimdi Ara

Ön ses portlarım çalışmıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Önceden çok eski parçalardan oluşan bi bilgisayarım vardı ama kasamın ön ses portlarını kullanabiliyordum. yaklaşık bir yıl önce kasa içerisindeki tüm bileşenleri yeniledim kasa aynı kasa. fakat ne yaptım ne ettiysem kasanin ön kısmındaki ses portlarını çalıştıramadım. bunu nasıl çalıştırabilirim bi bakın arkadaşlar.

    Anakart Adı Asus P5G41T-M LX V2
    CPU Türü QuadCore Intel Xeon X5460, 3166 MHz (9.5 x 333)
    RAM LER 2x 4 gb ddr3 1333 mhz
    Ekran Kartı R7 240

    bu arada anakart normalde xeon işlemcileri desteklemiyor lakin bu anakarta ufak bi ayar ile desteklemesi sağlanabiliyor.
    yani anakart bu işlemciyi çalıştırsın diye farklı bi şeyler yükledim. o ayar bozulur diye bios güncellemesi felan hiç bir şey yapmıyorum.

    ön ses portların kablosunda hd audio yazıyor zaten o kabloyu anakartın aafp yazan kısmına takıyorum.



  • Yaptığınız özel ayardan olabilir diye düşünmek istemiyorum o yüzden;

    Öncelikle ses kartınızın sürücülerini kendi sitesinden kontrol edip en son çıkan ses sürücülerini indirmenizi isteyeceğim. Realtek ise realtek sistesine gidip oradan sisteminize uygun sürücüleri indirin. Windowsun otomatik yüklediği sürücüler bazen tam teşekkülü olmayabiliyor. Sadece genel olarak ses versin yeter düzeyinde oluyorlar. O yüzden ilk olarak ses sürücüsünü kendi sitesinden indirip sisteminize kurun ve bilgisayarı yeniden başlatın. Sorunun çözülüp çözülmediğine bakın. Eğer ses kartı sitesi üzerinden indirdiğiniz olmuyorsa asus'un kendi sitesinde illaki ana kartınızın sürücüleri mevcut oradan da ses kartına ait son sürücüleri indirin ve deneme yapın.

    ikinci olarak kasanızın ön ses portlarının kabloları eğer iki taraflı sökülebilir ise o kablo tipinden bulabiliyorsanız yenisi ile değiştirin. Değiştirmeden önce o kablaların uç kısımlarının iç yerlerini iyice kontrol edin. Bir anormallik var ise zaten bozuk olduğu belli olur. Yoksa kabloyu iyi açın gerin bükülen kısımları var ise düzeltin yani kabloyu iyice kontrol edin. Sonra yeniden takıp deneyin olmuyorsa imkanınız var ise yeni kabloyu alın.

    Son olarak ise eğer yeni kablo ile yada yeni sürücüler ile çalışmıyorsa bilgisayarınızın ön tarafına dvd rom gibi takılabilen genelde ses çıkışları ve usb girtişleri olan bir aygıt alabilirsiniz.

    Kolay gelsin.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.