Şimdi Ara

Onboard Ekran Kartı - PCI-E Ekran Kartı Çakışması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
4.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, tavsiye almak için ekran kartı başlığında açtığım başlık ve sonucunda ekran kartı tercihimi yapmamın ardından yaşadığım bir sorun üzerine işlevini yitiren diğer başlıktaki sorunumu buraya taşımak istedim lakin konu taşıma yetkim olmadığı için yönetici arkadaşlar dilerlerse diğer konuyu bu bölüm altında bu başlıkla birleştirebilirler.

    http://forum.donanimhaber.com/m_43557942/mpage_1/f_/key_//tm.htm#43557942

    Bugün itibariyle sorunu çözebilmek için anakartımın yetkili servisi Çizgi ile görüştüm, fakat garanti süresi dolduğu için başka bir yere götürmemi tavsiye ettiler.Kartı Intel tabanlı bir anakartta denedim ve çalışıyor, ayrıca anakartımın bildiğim gibi ekran kartını desteklediği söylendi. Şu anda ne yapacağım konusunda aklıma hiçbir şey gelmiyor. Anakartımın sağla olduğundan ekran kartının da sağlam olduğundan eminim ve kartı iade etmeye kalkıp başka bir marka ekran kartı istesem aynı sorunu yaşamayacağımın bir garantisi de yok. Bunun dışında sistemimden memnun olduğumdan ve yeni bir sistem kurmam bütçe açısından çok da mümkün olmadığından bu sorunu aşan arkadaşların tavsiyesine ihtiyacım var.

    Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tupac Şakur -- 14 Ekim 2010; 17:35:32 >







  • http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=yjN4AeiHqvcZzqJw
    Biosta çok fazla iyileştirme yapılmış.Enson çıkan versiyona güncelleyip deneyin,sorun çözülür gibi görünüyor.
    Sorun çözülürse tavsiyem 2. elden desteklediği bir işlemci ile upgrade yaparsanız,sizi bir süre idare eder.Görünüşe göre x2,x4 ve x3 işlemcileri destekliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 01myavuz

    http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=yjN4AeiHqvcZzqJw
    Biosta çok fazla iyileştirme yapılmış.Enson çıkan versiyona güncelleyip deneyin,sorun çözülür gibi görünüyor.
    Sorun çözülürse tavsiyem 2. elden desteklediği bir işlemci ile upgrade yaparsanız,sizi bir süre idare eder.Görünüşe göre x2,x4 ve x3 işlemcileri destekliyor.


    Merhaba hocam, cevabın için teşekkür ederim.

    Şöyle söyleyeyim denemediğim çözüm kalmadı. Eski BIOS'lara bile downgrade yaparak denedim. Teknik servisinin telefonu açılmayan Çizgi ile bir şekilde görüştüm, kendileri anakartın bu ekran kartını desteklediğini dahi söyledi ve ürünleri servise getirmemi tavsiye ettiler fakat garanti süresi 1 sene geçtiğinden detek veremeyeceklerini ve başka bir bilgisayarcıya baktırmamı söylediler (sanki anakart sorunluymuş gibi).

    ASUS merkeziyle yaptığım yazışma sonucunda anakartın yeni ekran kartlarıyla uyumsuzluk yaşadığı ve mühendislerin sorunu çözmek adına yeni BIOS programladıklarını öğrendim. Yine de yeni gelecek BIOS'un bu sorunu yüzde yüz gidereceğinin garantisini veremediklerini de belirttiler. Şu durumda ASUS Türkiye yetkili servisi hem bilgi açısından hem de garantisi bitmiş ürünlere destek verme açısından sınıfta kalıyor (belki diğer ürünlerin yetkili servisleri de aynı prensiple hareket ediyordur, bilemiyorum). İkinci el değeri 15 tl olmuş bir kart için tabi ki yetili servislerden çok şey istenmez ama bir anakartı değiştirmek demek tüm sistemi değiştirmek anlamına geliyor, bir arıza olmadıktan ve müşteri ürününden memnun olduktan sonra zaten buna gerek yok.

    Velhasıl BIOS güncellenene kadar ekran kartını ve PSU'yu rafa kaldırmak gibi bir düşüncem yok. O yüzden sistemime uygun, makul fiyatlı 2.el veya yeni bir anakart bakmaya karar verdim. İnşallah bir şey bulup şu sorunu hallederim.

    Şu anda sistemimde AMD Athlon 64 bit +3200 işlemci mevcut ve 8 GB'lik DDR2 800 ramler var. Buna uygun ve yeni ekran kartını çalıştırabilecek anakart tavsiyeleri olursa çok sevinirim.




  • Benim anlamadığım bu çakışmayı nasıl farkettiğin.. Ekrana görüntü mü gelmiyor? Yoksa farklı bişey mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fnmt

    Benim anlamadığım bu çakışmayı nasıl farkettiğin.. Ekrana görüntü mü gelmiyor? Yoksa farklı bişey mi?


    Ekrana görüntü gelmiyor hocam. Belki çakışmada denemez ama mevcut yazılımın yeni nesil kartları desteklemediği söylenebilir. Çünkü tüm harddiskler sökülüyken BİOS'ta öncelik PCI-E kartına verilse bile siyah ekran dışında bir şey yok.
  • bu nedir asus yaw? bi daha da asus alırsam 2 olsun. benimkisi usb hatası verir seninkisi ekran kartını görmez. son bios güncellemesi 2007 yılına ait. bence asus'ta kadroda yazılımcı eksiği var. donanıma abanıyorlar. yazılım sıfır. destek sıfır. alcam msi kurtulcam dertlerimden tasalarımdan..
  • Şu sorun çıkmasaydı Asus'un eline kimse su dökemez derdim hocam. Bios güncellemeleri genellikle yeni ortaya çıkan ihtiyaçlar doğrultusunda yapılıyor, o yüzden fazla bios güncellemesi olmayan sistemler bence daha güvenilir bir hal alıyor yoksa bolca yamalı bir sisteme pek itibar olmaz. :)

    Ben sistemimden oldukça memnunum ama uluslararası forumlarda millet yana yakıla çözüm ararken sen harekete geçmiyorsan ve bir bakıma da yetkili servislerini zorda bırakıp onları "yeni anakart alın" demek zorunda bırakıyorsan Sergen Yalçın'ın dediği gibi burada bir sıkıntı var. :)

    M2 Crosshair veya uyumlu başka bir anakart düşünüyorum artık , umarım onda da böyle bir sorun yoktur. Bir daha ana üreticiyle görüşmeden ürün alırsam iki olsun.




  • bakma sen serzenişime. kullandığım ses kartından, lcd monitöre kadar asus.. özellikle son birkaç yıldır donanımın her adımında hem ucuz fiyatlarıyla hem de kalitesiyle öne çıkmayı planlıyor. ama anakartta ve ekran kartında zaten adımız duyuldu diye mi düşünüyorlar da üzerine gitmiyorlar bilmiyorum. fiyatları hala en pahalı anakartlar asus'un. ben rampage serisine fena takıldım. ama msi ve gigabyte'in benzer anakartları hep daha ucuz ve daha fonksiyonel görünüyorlar..
    yazılıma gelince de şu bahsettiğim asus ses kartı 2008 de piyasaya çıktı. driverları 2010da döküldü.. aynı bios sürümleri gibi.. asus update programı dersen ayrı bir dert.. ne yalan diim, hala afudos kullanıyorum. update hata verip duruyor. my logoya filan hiç girmeyeceğim. serzenişim bunlara.. saygılar..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fnmt

    bakma sen serzenişime. kullandığım ses kartından, lcd monitöre kadar asus.. özellikle son birkaç yıldır donanımın her adımında hem ucuz fiyatlarıyla hem de kalitesiyle öne çıkmayı planlıyor. ama anakartta ve ekran kartında zaten adımız duyuldu diye mi düşünüyorlar da üzerine gitmiyorlar bilmiyorum. fiyatları hala en pahalı anakartlar asus'un. ben rampage serisine fena takıldım. ama msi ve gigabyte'in benzer anakartları hep daha ucuz ve daha fonksiyonel görünüyorlar..
    yazılıma gelince de şu bahsettiğim asus ses kartı 2008 de piyasaya çıktı. driverları 2010da döküldü.. aynı bios sürümleri gibi.. asus update programı dersen ayrı bir dert.. ne yalan diim, hala afudos kullanıyorum. update hata verip duruyor. my logoya filan hiç girmeyeceğim. serzenişim bunlara.. saygılar..


    Haklı olabilirsin hocam, umarım bu şımarıklık değildir ve müşteri korumanın önlemini biliyorlardır.

    ASUS merkez yukarıda bahsettiğim Bios'un hemen çıkmayacağını yeni ekran kartlarıyla bir çok testin yapılacağını bildirdi (Muhtemelen çıkmaz).

    Bunun üzerine ekran kartından faydalanabilmek için sistemime uygun olarak Biostar TA785G'yi almayı düşünüyorum.

    http://www.hepsiburada.com/Liste/ProductDetails.aspx?categoryid=152&productid=bd53768

    Türkiye'de çokça satıldığı için yeni nesil ekran kartları çalışıyor diye biliyorum ama bunda da sürpriz bir uyum sorunu yaşar mıyım acaba?

    Bir de kullanmış olanlar memnun mudur bu anakarttan?

    Teşekkürler




  • Önceden söyleyim benim de bu yeni veri yolları hakkında çok fazla fikrim yok ancak gördüğüm kadarıyla aldığın ekran kartı pci express v2.1(sürüm), ancak kullandığın asus ve almayı düşündüğün biostar anakart pci express v2.0 kullanıyor.
    Teorikte mümkün, ancak pratikte tüm bu sorunları açıklamaya yeter mi bilmiyorum. Bence pci express v2.1 destekli bir anakart bakman daha yerinde olur gibi geliyor. Bi de her anakartın desteklediği Direct-x sürümü var. Bu uymayınca genelde açılmama sorunu yapmıyor. Onun yerine eski sürüm direct-x'i kullanarak yola devam edebiliyorsun. Ayrıca her anakartın üzerinde de desteklenen direct-x sürümü yazmıyor. Hatta ben bu yeni sürüm direct-x 11 destekli bir anakart göremedim. Ya da açıklamalarında yazmıyor. Bilemiyorum. Benim asıl anlamadığım ise asus'un bios update ile bunu nasıl güncelleyip destek vereceği. Bi bilen varsa bu duruma da açıklık getirirse çok mutlu olacağım.




  • Benim bildiğim PCI 2.0 destekli bir ekran kartı PCI 1.0 ile birlikte dahi kullanılabiliyor hocam ama dediğin gibi 2.1 uyumlu bir anakart bulabilseydim iyi olurdu. Şu an için tek bulabildiğim Biostar'ın bu modeli oldu, işin komik tarafı bir ekran kartı için değişmeyecek bir işlemci ve ramler kaldı :D. Bu kadar ziyetten sonra keşke iade edip kurtulsam diyorum artık ama ihtiyacım da olduğu için artık bir anakartla bu işi sonlandırayım istiyorum.

    Asus'un ne yapacağını bilmiyorum ama şurası bir gerçek ki mevcut Bios ile PCI Express slotunda kart görünmüyor, işletim sistemi de haliyle algılamıyor.
    Dolayısıyla senin sorunun cevabını ben de merak ediyorum. :D
  • Ben yanlış ifade ettim sanırım yoksa Asus anakartımın biosundan bahsediyordum. Bu konuda yaşadığım deneyim hakikaten ilginçti ve sonuçlarını ayrı ayrı açtığım konulara yazarak aynı sorunları yaşayabilecek insanları da bilgilendirmek istiyorum.

    Özetle:

    -AMD Athlon 64 işlemcili ASUS M2NPV-MX anakartımda kullanmak üzere Sapphire HD5670 ekran kartını aldım (buradaki arkadaşların uyum sorunu çıkmaz demesine de itimat ederek).
    -Ekran kartı makinemde hiçbir şekilde çalışmadı ama başka bir makinede çalıştı.
    -Çizgi'yi aradım, kartın desteklendiğini, anakartı getirmemi söylediler, garanti bittiği için anakarta bakamayacaklarını söylediler.
    -ASUS MERKEZİ, bazı ekran kartlarıyla ilgili sorunlar çıkabildiğini ve bir Bios güncellemesi için mühendislerin testler yaptığını söyledi.
    -Bu aşamada ben de ekran kartımla uyumlu bir anakart alayım dedim ve Biostar TA785G'de karar kıldım.

    -Anakart almak için yola koyuldum ve Okmeydanı Gold'e gittim. Oradaki tanıdık bir arkadaşımız saolsun ilgilendi ama iyi bir Anakart al dedi ben de tamam dedim işlemcim ve ramlerimle (DDR2800 - 4 adet 2 GB) uyumlu bir anakartın varsa fiyatı da uygunsa alırım dedim.

    Yanılmıyorsam güçlü bir anakart olarak Asus M4A785TD-V Evo AMD 785G 5200'yi önerdi.
    http://www.hepsiburada.com/Liste/asus-m4a785td-v-evo-amd-785g-5200-ht-4xddr3-1800oc-soket-am3-anakart/ProductDetails.aspx?productId=bd53569&categoryId=152

    Tamam dedim, işlemcimin pinleri uymadı.

    Haydaaa dedim, şimdi ne yapalım derken yenilemişken sistemi komple değiştir dedi, benim de aklımda vardı ama maddi imkanları fazla zorlamak istemiyordum. Taksit erteleme kampanyası da olduğu için tamam dedim işlemci de alayım o zaman.

    Sanırım iki ya da üç çekirdekli bir AMD işlemci önerdi , taksit olduğu için dedim daha iyi bir işlemci alayım ve AMD Athlon II X4 645 3.1 GHz Socket AM3 İşlemcide karar kıldım.

    http://www.hepsiburada.com/Liste/amd-athlon-ii-x4-645-31-ghz-socket-am3-islemci-adx645wfgmbox/ProductDetails.aspx?productId=bd100495&categoryId=46

    -Buraya kadar her şey iyiydi, ödeme işlemini yaptım. Arkadaş işlemciyi taktı sıra ramlere gelince DDR3 soket olduğu sonradan aklına geldi ve orada kilitlendi. Ben de kısmette yokmuş diyerek iptal edelim dedim. Nitekim 220 TL'de 4GB ram'e versem batardım.

    -Makineyi alıp kuzenimle eve geldik. Onun makinesindeki sorunları çözmek için benim makineyi de alıp evine gittim. Onun işini hallettik aklıma nereden geldiyse benim dedim makineyi senin LCD monitörle bir deneyelim.

    -Makine şak diye açıldı ve yeni ekran kartı LCD monitörle sorunsuz çalıştı. Tabii dumur olduk çünkü kendi CRT monitörümde (LITEON 17 inch) sorun yoktu fakat sadece ortadaki pinlerden birisi eksikti (ortanın en sağındaki pin kıvrılmış olarak boştaki dördüncü ayak yuvasında kullanılıyordu). Makineyi pinleri eksik olmayan başka bir CRT monitörde de denedim ve sorun çıkmadı. DVI-VGA dönüştürücüsü muhtemelen bu eksik pine ihtiyaç duydu.

    -Şu an itibariyle ekran kartından faydalanabiliyorum. Darboğazdan mı kaynaklanıyor bilemiyorum ama LCD monitörde en yüksek ayarlarda takılma yapmayan bir Fifa 2011 benim başka bir CRT monitörde en düşük ayarlarda bile bana azap çektiriyor. Bulursam ikinci el sağlam bir LCD monitörle sorunu gidermeyi düşünüyorum.

    Sonuç olarak sistemimi zaten uygun bir zamanda yenileyecektim ama beklemediğim bir zamanda beni bunca masraftan kurtaran Allah'a şükürler olsun ve burada yardımcı olmaya çalışan tüm arkadaşlara koca bir teşekkür.

    Not: Registry Mechanic adı verilen program bilgisayarımı mavi ekranlarla katlettiği için cevabım biraz geç oldu, kusuruma bakmayın (Registry Clean Expert programıyla Haziran'da almış olduğum eski bir yedek registry sayesinde makinemi tekrar kullanabiliyorum).




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.